doctorfreak Nitko ne osporava da mac računala nisu sinonim kvalitete ali za veliku večinu djelatnika unutar IT tvrtki je nepotreban. I to nitko ne može osporiti. I to je to neda mi se više pisat o ovome jer pola Vas nije objektivno.
Za veliku većinu građevinara je skupi alat isto tako nepotreban, zašto ga onda kupuju i koriste?
Ja sam gore nabrojao real-world benefite korištenja Mac računala u poslovnom okruženju, a ti uspoređuješ performanse jednog Macbooka i laptopa za 2500 kuna za rad i onda govoriš o objektivnosti.
Radio sam u firmi koja koristi Macove i mogu ti garantirati da to nije bilo zbog toga jer su skupi i prestižni pa firma izgleda uspješnije ili bilo kakvog preseravanja.
Po ne znam koji put, nisu svi developeri i nije svima bitno kolko brzo se kod kompajlira. Nekad ti je bitno da imaš laptop na kojeg možeš računat da ti se neće ispraznit usred sastanka, da će ti radit kamera, da će touchpad funkcionirat pouzdano i bez neočekivanih ponašanja, da ćeš moć isprintat nešto bez pola sata jebanja sa driverima ili jednostavno da neće počet srat kad ti najviše treba, nešto što Windows radi konzistentno već desetljećima.
Treba ti laptop kojem hinge neće puknut nakon dvije godine konstantnog otvaranja i zatvaranja, laptop koji se ne grije i ne buči, laptop koji možeš nosit sa sobom i znat da neće puknut u torbi jer si se naslonio negdje.
Jeftinije se uvijek može proći za brži hardver, ali brži hardver ne znači veću produktivnost niti veću kvalitetu izvedenog rada i to je činjenica.
chono
Ja mogu komunicirat sa novim chonom. Stari chono je dobio ban i ne znam zašto bi se trebao obazirat na njegove patronizirajuće postove i baljezganja o tome da je pozornica moja, što god to značilo na javnom forumu gdje više ljudi iznosi svoja stajališta i argumente.