doctorfreak Najlakše je uzet najjači mac na tržištu i pravdat da ce djelatnik brže i efikasnije raditi a i vidi čuda okice ce mi bit zahvalnije.
MacBook Pro. I za te će potrebe nuditi više od laptopa ekvivalentne cijene (pogotovo jer su polagano ispeglali mušice oko Dockera na arm64).
Jel imaš i službeni auto? Zašto onda umjesto opel corse nebi dobio dobio bmw s 3 puta više konja? Bit ces brzi, sigurniji i bit ce ti ugodnije.
Nemam i ne bi tražio jer velikom većinom radim od doma. Ovo je baš bedasta usporedba. Vožnja mi nije posao. Programiranje je. Ne sjedim 8h dnevno u autu. Sjedim za laptopom.
Naravno da ces u kvalitetnog radnika ( tipa dobar senior ) uložit na dobru opremu i sve kaj traži ali da početnicima juniorima
Sad se prebacuješ s "jednog Java developera" na početnike juniore. Moraš se odlučiti o kome pričaš.
chono i dalje to ne ovisi o Macu i lokalnom radu. Ovisi o mrezi i radnom okruzenju, te VMovima.
Ovisi kada razvijaš lokalno, što je dosta često kada se u početnim stadijima eksperimentira s tehnologijama. Pogotovo ako je riječ o fintechu ili telekomu. Nadodaj na to potencijalne message brokere poput Rabbita i odjednom vrtiš hrpetinu stvari u isto vrijeme uz Spring server i Node.
Sto se tice ekrana, to nikako nije glavni radni ekran, jer ako je mijenjaj firmu. Ekran laptopa je samo dodatni, pomocni prikaz, meni primjerice za jedan od chat kanala ili notepad.
S obzirom da WFH podrazumijeva da mogu doslovno bilo gdje raditi, onda ne planiram tegliti monitore sa sobom ako odem na dan-dva van Zagreba. Osim toga, puno pomogne u web developmentu kada testiram responzivnost stranice. Osobno mi je prirodnije.
P.S. Mac je kvalitetan zbog OSa, ne zbog hardwarea.
Mac je kvalitetan jer je hardver krojen u sinergiji s OS-om. M1 čipovi rade fenomenalno jer su rađeni točno za njihove potrebe i zbog toga mogu izvući maksimum maksimuma. Zbog toga je i baterija impresivnog trajanja.