Welp, konačno završio AC Mirage. Znam u šta sam se uvaljivao i sasvim sam oke s tim s obzirom na cijenu koju sam platio. Nije najbolji AC, ali ne bih ni rekao da bi bio najgori, iako osobno imam smetnji s nekim ključnim elementima igre.
Ako se ne borim s neprijateljima, onda se borim s parkour sistemom koji je neprecizan, dosta spor i naglo prekida, tj. prelazak s različitih radnji nije fluidan koji se osjeti kroz igru.
Sviđalo mi se šta je Basim kao igrivi lik ranjiviji od ostalih protagonista, pogotovo na Master Assassin težini i s ( posebnim mačem koji ima 50% veći damage ali max health je 50%, treba skupiti 2-3 sharda i otići u Isu / First Civ špilju i otključat taj gear ).
Svaki Gear osim talismana ( propuštena prilika ngl ) ima neki poseban effect, ima i transmog system.
Historical collectibles i codex mi je top, ne volim skupljat stvari po igrama ali ovo mi je bilo fora i nije mi smetalo radit detour radi njih.
Skuplji gadget upgradeovi mijenjaju kako funkcionira, ponekad je drastično izmijenjen, ponekad nije.
Koliko sam skužio, nema nikakve koristi od nokautiranja, osim u side misijama koji imaju bonus objective da se nikog ne ubije.
Igra nudi NG+ s permadeath modeom pa možda i krenem novi playthrough na Master Assassin permadeathu, pošto nakon što se pohvata parry sistem i nakon par upgradeova, igra postane dosta lagana.