Kako ce ovo izvest? Igra se jedva vrti na nextgenu
Star Wars Jedi: Survivor
Možda su išli na redizajniranje prostora (uz slabiji LOD), češća učitavanja, manja rezolucija s upscaleom i tako te trikove kada imaš na raspolaganju puno manje memorije i generalno slabiji hardver.
DF će napraviti analizu, ali možda čak i ne bude baš toliko kompromisa. Barem su imali dovoljno obzira da ne izdaju paralelno s last genom pa da bude fijasko tipa launch Cyberpunka.
Ako PS5 može to gurati u 60 fps-a, PS4 bi trebao moći u 30. Doduše, stare konzole imaju kudikamo sporije diskove, možda u level dizajn uguraju koje provlačenje više između stijena, kutija, pukotina dok se dionica levela ne učita …
Well, pokušavam ovo privesti kraju, do sada preko 20h igranja. Budem se raspisao kada završim igru, no i dalje sam oduševljen kakvo je tehničko smeće na PC-u izbacio Respawn.
Zadnjih 20-ak minuta igranja u 3 slike:
S time da npr. Steam overlay ne radi već zadnja 2-3 mjeseca (nakon zadnje nadogradnje EA Playa), a framerate uspijeva varirati od 60 do 150 fps-a.
Inače mi je igra dosta zabavna za igranje, no jbg, tko mi je kriv što se igram na PC-u.
Ja si mislim uzeti 1 mj. EA Playja kad uzmem sljedeći godišnji pa onda to riješiti na PS5, slično kako se i prvi Jedi odigrao za 1 euro kad je bila akcija. Možda do tad izađe još koja zakrpa.
Deadwalker Bas steta sto su tako zasrali. Meni je i po kvaliteti i po tome koliko mi je draga odmah ispod oba KotOR-a. Da ne govorim da mi je iznad filmova.
Fico a ono, nije da nije igrivo, samo dok imaš tako dobru SW igru, taj tehnički dio na momente ti bas pokvari dojam. Jučer navečer uspio riješiti 2-3 sata u komadu bez crashova, prije toga imao 3 crasha na desktop u roku pola sata. Ajd, barem mi se saveovi nisu corruptali kao nekima što sam čitao u Steam recenzijama.
Deadwalker je, igra je bas dobra, odlican SW naslov. Malo mi je kraj bio čizi, ali ok
Deadwalker jeben fight
chono bome. Ovaj puta je to zapravo bio boss fight, u prethodnoj igri samo fantastična demonstracija koliko si bespomoćan
- Uređivano
Btw. dobre vijesti, uz dugoočekivanu last gen verziju koja stiže 17.rujna, najavljena je i nova zakrpa:
It’s worth noting, however, that the game has struggled to run on PCs. EA has issued several updates to address performance problems but some still linger. To that end, the company’s prepping a new PC update that’ll release “in the coming weeks.” This will bring “enhancements to the game’s technical performance, controls and more,” in addition to “a variety of quality-of-life improvements.”
Strpljen - spašen, ne?
Lijepo da se još trude, no to je prekasno mislim za većinu igrača. Doduše, ako to budu izbacili za prethodnu generaciju konzola, možda su sada igru zbilja sredili.
Možda.
- Uređivano
Deadwalker Vrlo vjerojatno, samim tim što je igra funkcionalna na tako starom hardveru znači da bi u praksi trebala i puno bolje skalirati s PC hardverom. Već poznato s PC igrama koje su ujedno i cross gen, odnosno što znači za zahtjeve kada je igra samo current gen. Te optimizacije za kod bi se morale prenijeti, možda ne 1:1, ali sasvim sigurno poboljšanja će biti, kako je i najavljeno.
Evo završio igru konačno.
Moram priznati da mi je u globalu prethodnik bolje legao - linearniji (nešto raznovrsniji) leveli, upečatljiviji protivnici i sama priča me daleko više (bolje) držala od nastavka.
NO, apsolutno skidam Respawnu koliko su dobro dočarali kroz storytelling i gameplay dizajn taj "survivor" ton nastavka i povezali s temom fallen jedija, mogao sam osjetiti u gameplayu Yodine riječi:
Prva igra koja je uspjela tako nešto. Također prva igra gdje sam mogao nekako u gameplayu osjetiti razliku kada sa uskočio u čizme jedi mastera (ima jedna kratka dionica gdje se ne igra s protagonistom), kao da osjetiš kroz animacije i kretnje lika da igraš s masterom. Jebeno.
Produkcijski sve skupa vrlo dobro, iako ne level na kakav nas je naviknuo Sony sa svojim ekskluzivama. Stvarno šteta što je PC verzija došla na tržište u tako očajnom stanju, makar ajde, u odnosu na launch ovo je sada vrlo igrivo. Imao sam problema s rušenjima na desktop, stutteringom, vrlo velikim fluktuacijama u framerateu, učitavanjima tekstura itd. - srećom, samo povremeno. U prijevodu, kao da engine nije mogao prežvakati prelazak u open-world format + nove tehnologije (RT i DLSS) koje nisu implementirane kako treba.
Odmah da se tu nadovežem, ono što mi je najmanje leglo je definitivno level dizajn - za moj ukus stvarno previše platformiranja, akrobacija kako doći od točke A do točke B. Jednostavno mi je to sve skupa bilo pretjerano do razine da mi se Koboh činio kao ogroman labirint gdje sam morao svako malo otvarati mapu da vidim gdje sam i kako mogu doći do quest točke. Izgubio sam na kraju uopće volje istraživati levele jer mi je sve nekako djelovalo previše "umjetno", a ne organski kako bi iz moje perspektive to trebalo biti. Također sam imao dojam da su nadogradnje kako prolaziti kroz levele bile dosta forsirane, samo da se doda nešto i još dodatno nepotrebno zakomplicira kretanje.
Što se tiče RPG strane iskustva, cijeli sustav leveliranja dosta rudimentaran da ispuni neku svrhu progressa lika, no imam dojam da nisam nadogradio niti jedan skill izuzev health bara, jednako bi igrao i završio cijelu igru. Borba je s druge strane bila dobra, mesnata, konačno su dodali animacije gdje lightsaber može prerezati ekstremitete. No sami lightsaber stanceovi dosta nepotrebna šminka, na kraju se vjerojatno većina odlučila za dva i samo to koristila do kraja igre.
Još jedan dio koje mi dosta iritirao je previše ponavljanje svega - vraćanje valjda 5 puta na Koboh, 3 puta da imaš de facto istu boss borbu sa istim antagonistom, 5 nepotrebnih valova neprijatelja samo da se produži trajnost itd. Kao da je osim većim levelima, trebalo copy-paste contentom napuniti dodatno satnicu. Iz moje perspektive, manje je više
Kada sve zbrojim i oduzmem, vrlo solidna 8-ica. Očekivao sam iskreno nakon prethodnika 9+ robu, no to se nije dogodilo. Svejedno, topla preporuka svima, pogotovo ljubiteljima Star Wars franšize.
Deadwalker sony igrama, ne eksluzivama…
- Uređivano
https://www.eurogamer.net/star-wars-jedi-survivor-gets-fresh-pc-patch-17-months-after-release
Maknuli Denuvo na PC-u, značajno poboljšali performanse (navodno) i popravili hrpu bugova. Nice.
Plus 17.9. stiže i last gen verzija za @TITANXIS i ostalu ekipu koja se hrabro i dalje drži nepokorena ispraznim next gen obećanjima.
Samo micanje denuva popravlja performanse…sad mi je žao kaj sam ju igrao odmah po izlasku.