Kupovina nekretnine
- Uređivano
Ja kupujem stan u novoj zgradi na rubu Varaždina, s time da taj “rub grada” znači 15min lagane šetnje do centra lol. Ured mi je udaljen 5min pješice do stana.
Uglavnom, s trenutnim načinom života kuća mi definitivno otpada, no već gledamo vikendice gdje je prvi susjed barem kilometar udaljen.
Deadwalker Da mi je komad šume u kojoj ću skucat kolibu i posadit dvije gredice luka, da mogu otići gdje me nitko ne može nać ni doć bilo kakvim vozilom. Samoća je podcijenjena.
Danas je na dnevniku bio prilog.
Statistički, 50% svih nekretnina u Hrvatskoj posljednjih godina je kupljeno gotovinom, prije početka izgradnje.
Ako objave prilog online, linkam ga.
Pa govorim ja stalno da Hrvati imaju para. Vidi se i po voznom parku. Barem po Zagrebu. Ima skupih auta ko nikad do sad. Vidi se i po mjesečnim prodajnim rezultatima. Normalni auti stagniraju, luksuzni se prodaju nikad bolje.
Problem je kaj sad imamo jako veliku razliku između onih koji imaju i onih koji nemaju. Srednje klase više nema.
weky upravo gledao to...al recimo tu je kriva porezna sto ne provjerava porijeklo novaca. Frend je kupovao nekretninu u dublinu, rodbina mu prebacila 50k eura na racun, banka blokirala novce, zvala revenue i ajmo na razgovore kako i zasto, nakon toga je rodbina morala slati neke dokaze stecenog novca i nakon cca zajebavanja od mjesec dana je dobio novce na racun...
@Tzereen istina, sredisnji slov vise ne postoji ili si bogat ili siromasan
Hod po rubu za ogromnu većinu...guraš ako si zdrav nekako, ak se razboliš ode obitelj u bankrot dok si rekao keks.
U Osijeku postao standard od 1600 eura m2, trenutno se prelazi na 1700, a uskoro bi moglo biti i 1900, sto je za zlatku koku prčije zvanu slavonija i daleko previše, a proda se vec dok se temelji kopaju, ko to sve kupuje nznam, ali da nejde, nebi tolko ni gradili.
- Uređivano
Nije svatko za selo i nije svatko za grad. Sve ima svoje prednosti. Ja volim što mogu ujutro sjest u vrt, pit kavu, slušat brodove koji trube i mirisat zelenilo. Volim što mi pas ima mjesta za valjanje po travi gdje hoće. Volim mir. Volim što imam svoj vrt i svoje voćke i svoj vinograd. Grad je blizu, more je blizu, ali dovoljno daleko.
Minus je što je internet meh, i moraš imat auto. Svi znaju svakoga i ako i malo iskačeš iz neke norme, odmah nisi normalan. Ženit se u treće koljeno je ok da prezime i obitelj ostanu "čisti", ali ako prođeš ulicom sa ljubičastom kosom, pitaju te kad si zadnji put bio u crkvi i zašto nisi normalan.
- Uređivano
Fico količina (sad bi upotrijebila tri najprestižnija i najbogatija prezimena tu gdje živim, na brdu žena pomoraca, ali frfa me) incesta tu je nevjerovatna, od te tri obitelji koji su krem de la krem, 70% što su se oženili su u rodu, treće koljeno na dalje.
ali zato kad je moj stari oženio neodgojenu prljavu dalmatinku (tu kod mene moraš bit 120% domaći da budeš vrijedan postojanja i obraćanja od drugih ljudi), to je bio skandal stoljeća, jer su mu pokušavali namjestit doslovno sestričnu i smatrali da je to done deal sa sestričnom kad se vrati s broda. Pa ih je prcnuo.
Bacim oko na temu da vidim malo kakve su gdje cijene kvadrata a dočeka me incest, ne znam gdje je pošlo krivo ali impresivno nonetheless.
Ja zadnja dva mjeseca dosta gledam nekretnine po Zagrebu. I nije bajna situacija.
Ovdje u VT je kvadrat novog stana 1600 eura, ali u zadnjih 2 mj idu i do 1800.
Čak su neki dali izvođači dali nazad duplu kaparu za stanove koji su u izgradnji kako bi mogli dić na 1800 eura.
U VT.
Stanovi.
13.500,00 kn.
Kvadrat.
Prodajem sve svoje i selim se na novi zeland.
kauboj Bacim oko na temu da vidim malo kakve su gdje cijene kvadrata a dočeka me incest, ne znam gdje je pošlo krivo ali impresivno nonetheless.
Obiteljsku kuću ne treba dijeli ako oženiš sestru. Sve je to unutar teme. I obitelji.
Tzereen Jel ima uopće na Ravnicama ponude? Tamo se ništa ne gradi. Trećina kvarta su stare zgrade, trećina stare zbijene kuće, trećina neuredna industrijska zona.