Isto ko i buz, da nemam veliku količinu nasljeđene nekretnine, mogla bi se slikat i morala bi dizat divljački kredit koji bi otplaćivala prodajom organa na crnom tržištu. Samo za zemljište danas ćete pljunut oko 70k+ eura, i to sam navela minimum jer su ljudi poslje korone shvatili da su u stanovima i gradovima zatvoreni ko ptice u krletki pa su nahrlili na predgrađe. Barem kod mene, nove kuće i novi ljudi niču ko gljive poslje kiše. Na renovaciju trenutno imam u planu potrošit oko 450 000 kuna, a da nemam već nekretninu koju renoviram, potrošila bi oko dva miliuna ako ne i više za cijeli paket. Takvi novci su divlji i nerealni za ikoga tko radi normalan posao, čak i sa dva primanja.
Sretno svima da kupovinom, neznam što reć osim da su tužna vremena došla kada većina mladih ljudi sa 30 godina nemože riješiti stambeno pitanje.
Btw imam jednu kamenu kuću koju prodajem slodobno se javite na pm
Kupovina nekretnine
oxi imam jednu kamenu kuću
te kamene kuće će ti biti na cijeni i već jesu kao mjesto za odmor. malo ju preurediš ak imaš ideju i misliš da bi se nešto moglo od nje napravit i iznajmit. ne znam na kojoj je lokaciji ali pretpostavljam da je negdje u ruralnom području i to se traži zato razmisli i to ti može bit zlatna koka. i što je najbolje od svega ako je u cijelosti od kamena, potresu se može samo nasmijat.
TITANXIS lokacija je šumarak sa par kućica okolo plus zemljište otraga, a do centra grada ima 20 min je je, cijela je od kamena.
Na stranu sve to, prodajem zato što je put jako uzak i auto moraš ostavit 500 metara dalje iako ima dvorište. Problem je što zbog uskog puta nemoguće proć bagerom za radove i slično. 30 000 eura, nema struju i vodu, dakle goli kamen.
Porez mi se neda plaćat svake godine (iako je dvojno vlasništvo), na nešto što trune, gubitak novca po meni.
Ima puno zainteresiranih, ali kad vide taj uski put, ladno odbiju jer realno gledano, što će ti kuća gdje nemožeš autom doć do nje.
teska vremena koliko vidim, i to bas zapalo ljude cca moje generacije...
TITANXIS koliko sam samo ja spiskal novaca na razne gluposti, svu tehniku, nepotrebni namještaj, sitnice koje se nakupe a nisu mi potrebne, to je malo pravo bogatstvo a i igre, hardver. Zato sam reko STOP, neću više jer tome nema kraja. Kupovat ću samo ono kaj mi zbilja treba i ak nekaj krepa.
Ne možeš tako računati. Dopamin je jako bitan, kao i stalno nagrađivanje samog sebe. Misliš da su to gluposti, ali to je jako bitno za mentalno zdravlje. Bez zajebancije.
Da nisi potrošio na to, potrošio bi na drugu glupost. Sjeti se onog vica o pušenju i Ferrariju. Ako ne pušiš, gdje je tvoj Ferrari?
Štednja i štednja bez sitnih zadovoljstava je najbrži put prema nesretnom životu.
weky u pravu si, treba se nagrađivati i druge još i više. to mi je možda izgovor jer počeo mi opadat interes za materijalnim stvarima a i šopinzi mi nisu više gušt, igre me od prošle godine ne interesiraju kao prije a također i sva tehnika. veselio sam se tome prije ko klinac kad dobi za Božić pod bor a sad je ono zasičenje svega toga. Nagradim se ja kroz nepce i želudac, bez brige, hehe!
Ja sam već evo treći put riješio stambeno pitanje Ne znam kako vi ne možete
Prvi put sredio kat kod roditelja, ženi nije pasalo pa smo išli kupit kuću. Na kraju ispalo da joj ni ja ne pašem, pa sam joj ostavio kuću (i kredit) te prije godinu i pol kupio stan (sa subvencijom za mlade, molim lijepo) za koji se nadam otplatiti ga do penzije. Uglavnom, nije mi dosadno.
Tzereen pa ako joj je ostavio kuću, onda nije imao (:
Deadwalker gleda se unatrag.
Ako ja sad kupim i prodam stan, oni i dalje vide da sam ga u jednom trenu kupio i ne daju APN za još jedan.
- Uređivano
Jedina izjava koju potpisuješ je to da nemaš u vlasništvu bilo kakvu nekretninu u kojoj možeš živjeti. Prije 2 tjedna sam potpisao takav papir.
Tehnicki oni ništa ne provjeravaju, zato i potpisuješ tu izjavu i ovjeravaš kod javnog bilježnika gdje u slučaju neistine se slažeš da ćete pravno goniti.
Možda si je našao mladu kokicu koja nije imala kredita pa glasi na nju.
Deadwalker ok, ti potpisuješ izjavu. Ali APN kad provjerava, provjerava sve. Meni je sad tak rečeno ovaj mjesec. Jer sam isto htio izvesti ovako nešto ko on sad.
- Uređivano
Tzereen mislim da je jedini uvjet godine i da nemaš u vlasništvu sada bilo kakvu nekretninu. Takvu izjavu sam i potpisao. Neće te niti banka uvoditi u proces APN kreditiranja i gubiti vrijeme na tebe ako nisu sigurni da mogu od APN-a dobiti pozitivno rješenje.
Deadwalker ne može banka znati sve unaprijed. Ne ovisi o njima samo. I ima odbijanja APN zahtjeva. Ne prolazi svaki.
Ali ok, ako mu je prošlo, super. Drago mi je.
Btw, kak stojite s razmišljanjima:
Kuća ili stan?
Grad ili predgrađe?