Tzereen išao pogledati na APN, piše samo da se ne možeš prijaviti ako si već ranije koristio APN kreditiranje:

Ako imaš trenutno drugu useljivu nekretninu (npr. apartman), moraš dati izjavu da ide na prodaju zbog realizacije kredita.

Ništa nisam vidio za slučaj ako si nekada posjedovao nekretninu, no ako ti daju mogućnost prijave uz prodaju druge useljivu nekretnine, onda to ne bi trebao biti problem.

Tzereen Btw, kak stojite s razmišljanjima:
Kuća ili stan?
Grad ili predgrađe?

U dvadesetim sam živio u stanu u centru Zagreba. Bolio me k što sam premalo kvadrata plaćao puno previše, ali to je bila furka, bitan si, cijeli centar ti je na par minuta pješice. Nova top zgrada, prvi susjedi su ti Čarli i Franka, Mila Horvat i drugi, i na bok si sa svima.

Sve skupa sam u nekoliko godina do trga prošetao jednom, a u nekim popularnim mjestima (restorani, kafići) nisam bio ni toliko.

Kasnije sam se preselio u rubni dio grada, u pristojnu novu kuću. Više soba nego ljudi, tako da mogu urediti ured u kući, gaming sobu ako bi htio, zapaliti svaki drugi dan roštilj u dvorištu. Da imam blizinu glavnog grada, ali mir i komociju predgrađa.

Sad razmišljam da ću se u narednih nekoliko godina preseliti u pičku krasnu materinu tipa Žumberak, Ključić Brdo, Kraljev Vrh. Želim da mi je prvi susjed udaljen minimalno kilometar.

S vremenom se prioriteti i stil života jako mijenjaju.

Možeš dobiti APN ako nemaš nekretninu ili nije pogodna za stanovanje te ako prodaješ radi kupnje veće. Možeš dakle dobiti poticaj ako si vlasnik nekretnine, ali istu moraš prodati u roku dvije godine od dobijanja APN-a mislim. I moraš ić na bolje, dakle skuplje ili veće, nisam siguran. Ja sam kuću prepisao bivšoj i nisam imao ništa u vlasništvu ili suvlasništvu, kao ni moja sadašnja partnerica.
    imate APN grupu na Facebooku koju vodi ekipa koja je u tome direktno, pa preporučam svima koji misle uzimati poticaj. Evo link
    https://www.facebook.com/groups/APNgrupa/?ref=share

weky S vremenom se prioriteti i stil života jako mijenjaju.

S ovim se apsolutno slažem.

Ali ja recimo i dalje želim stan bliže centru. Ravnice su mi kvart koji mi je praktički idealan. Dovoljno zelenila, mira, tišine i parkova. A opet je sve blizu. Dućani. Vrtić. Osnovna. Dobra srednja (Mioc). Faxevi. Bolnica. Maksimir. Sljeme. Sve.

Ja volim grad, ali ne zbog tih razloga koje si ti naveo. Apsolutno ne. Volim kaj niko ne zna ništa o meni. Nije svačija obitelj u centru pažnje i ogovaranja. Ono, u gužvi sam i moru ljudi, a opet sam sam. Meni je taj feeling genijalan.

Vrijedi napomenuti da sam skoro 30 godina živio na selu, 100 metara od šume. Kuća, sloboda, vrt, drveće, trava, cvijeće, cijepanje. Fala lijepa. Ne treba mi to više. Ne pali me to. Ok mi je za imati kao viksu i otići tamo ponekad. Ali ne živjeti.

Tzereen Ravnice su mi kvart koji mi je praktički idealan.

Pametno. Tamo je i Zauder Film, pa ti je i radno mjesto u istom kvartu.

Ja kupujem stan u novoj zgradi na rubu Varaždina, s time da taj “rub grada” znači 15min lagane šetnje do centra lol. Ured mi je udaljen 5min pješice do stana.
      Uglavnom, s trenutnim načinom života kuća mi definitivno otpada, no već gledamo vikendice gdje je prvi susjed barem kilometar udaljen.

Deadwalker Da mi je komad šume u kojoj ću skucat kolibu i posadit dvije gredice luka, da mogu otići gdje me nitko ne može nać ni doć bilo kakvim vozilom. Samoća je podcijenjena.

Danas je na dnevniku bio prilog.

Statistički, 50% svih nekretnina u Hrvatskoj posljednjih godina je kupljeno gotovinom, prije početka izgradnje.

Ako objave prilog online, linkam ga.

Pa govorim ja stalno da Hrvati imaju para. Vidi se i po voznom parku. Barem po Zagrebu. Ima skupih auta ko nikad do sad. Vidi se i po mjesečnim prodajnim rezultatima. Normalni auti stagniraju, luksuzni se prodaju nikad bolje.

Problem je kaj sad imamo jako veliku razliku između onih koji imaju i onih koji nemaju. Srednje klase više nema.

weky upravo gledao to...al recimo tu je kriva porezna sto ne provjerava porijeklo novaca. Frend je kupovao nekretninu u dublinu, rodbina mu prebacila 50k eura na racun, banka blokirala novce, zvala revenue i ajmo na razgovore kako i zasto, nakon toga je rodbina morala slati neke dokaze stecenog novca i nakon cca zajebavanja od mjesec dana je dobio novce na racun...

@Tzereen istina, sredisnji slov vise ne postoji ili si bogat ili siromasan

Hod po rubu za ogromnu većinu...guraš ako si zdrav nekako, ak se razboliš ode obitelj u bankrot dok si rekao keks.

U Osijeku postao standard od 1600 eura m2, trenutno se prelazi na 1700, a uskoro bi moglo biti i 1900, sto je za zlatku koku prčije zvanu slavonija i daleko previše, a proda se vec dok se temelji kopaju, ko to sve kupuje nznam, ali da nejde, nebi tolko ni gradili.

Nightyx eh nazalost je tako...a kako zivimo u 21 stoljecu nazalost van osijeka internet je prava lutrija...

Nije svatko za selo i nije svatko za grad. Sve ima svoje prednosti. Ja volim što mogu ujutro sjest u vrt, pit kavu, slušat brodove koji trube i mirisat zelenilo. Volim što mi pas ima mjesta za valjanje po travi gdje hoće. Volim mir. Volim što imam svoj vrt i svoje voćke i svoj vinograd. Grad je blizu, more je blizu, ali dovoljno daleko.
              Minus je što je internet meh, i moraš imat auto. Svi znaju svakoga i ako i malo iskačeš iz neke norme, odmah nisi normalan. Ženit se u treće koljeno je ok da prezime i obitelj ostanu "čisti", ali ako prođeš ulicom sa ljubičastom kosom, pitaju te kad si zadnji put bio u crkvi i zašto nisi normalan.

oxi Ženit se u treće koljeno je ok da prezime i obitelj ostanu "čisti"

Jebote ovo ni u Crusader Kingsu ne radim...

Fico količina (sad bi upotrijebila tri najprestižnija i najbogatija prezimena tu gdje živim, na brdu žena pomoraca, ali frfa me) incesta tu je nevjerovatna, od te tri obitelji koji su krem de la krem, 70% što su se oženili su u rodu, treće koljeno na dalje.
                  ali zato kad je moj stari oženio neodgojenu prljavu dalmatinku (tu kod mene moraš bit 120% domaći da budeš vrijedan postojanja i obraćanja od drugih ljudi), to je bio skandal stoljeća, jer su mu pokušavali namjestit doslovno sestričnu i smatrali da je to done deal sa sestričnom kad se vrati s broda. Pa ih je prcnuo.

Bacim oko na temu da vidim malo kakve su gdje cijene kvadrata a dočeka me incest, ne znam gdje je pošlo krivo ali impresivno nonetheless.

@Genesis Ako želite da nema offtopica, roknite Serious tag na temu.

Meni je ova tema super zanimljiva jer sam isto u procesu svega i svačega, ali isto tako ne treba previše offtopičarit, slažem se.

Ja zadnja dva mjeseca dosta gledam nekretnine po Zagrebu. I nije bajna situacija.