zontra
Malo kasno ovo vidim, al eto… 😃
Uglavnom bio sam ja na državnom ekipnom par puta sa svojom pub kviz ekipom. Inače smo po pub kvizovima bili dosta uspješni u sezonama 18/19, 19/20, znali smo i pobjeda nanizati na dosta jakim lokalnim kvizovima i često smo bili u samom vrhu (IQuiz, JFK kvizovi, Koza/Krip itd.), ali državno je baš next level, i po pitanju konkurencije i po pitanju znanja koje se traži. Redovito dolaze najjače ekipe iz cijele RH, a u vrhu su obično Kotigine i Vukorepine Perlice koje su i osvojile zadnjih par puta, Krešina ekipa, Jaka rekcija, Lonestar i još neke druge relativno poznate jake kvizaške snage.
Rekao bih da je za državno najvažnije da imate diverzificiranu ekipu budući da su pitanja podijeljena na kategorije i dosta idu u dubinu pa je bitno imati baš stručnjake koji su vrlo jaki u pojedinim područjima. Za nas je to bio dosta veliki problem jer smo više jack-of-all-trades-master-of-none ekipa sastavljena po ključu '''idem s tim ljudima na kviz jer volim s njima sjest na pivu'' što super funkcionira na klasičnim pub kvizovima, ali za ovu ozbiljniju razinu pokazuje nedostatke pa se na tom državnom baš nismo nikad osobito proslavili nego uglavnom bili negdje u donjoj polovici. Sama pitanja na državnom mi nisu osobito lijepa i igriva nego često traže baš konkretan podatak i konkretno znanje bez previše maštovitosti pa znaju ostaviti malo suhoparan dojam. Organizacija im također zna malo zaštekati tu i tamo, ali razumljivo je to jer je se ipak radi o velikom broju ekipa.
U svakom slučaju je to jedno fora iskustvo, ode se još prije toga malo na Interliber pa fino na kviz nakon toga. Žao mi je što smo mi u zadnje vrijeme zapostavili kvizanje, ali trenutačno smo u takvom životnom periodu svi, svatko s nekim svojim obvezma neki su odselili van i tak… Vama sretno pa javi kad prođe dojmove i rezultate 🙂