Vidim da nemamo temu o pub kvizovima, po meni jednoj jako zabavnoj razonodi koja sve više i više uzima zamaha u Hrvatskoj. Oduvijek sam volio kvizove na TV-u, ali tek sam se 2019. susreo sa pub kvizovima kad me jedan frend pozvao. Bio je to IQuiz u IQ baru. Odmah se vidjelo da je to visoka razina sa nekim jakim ekipama. Vjerujem i dan danas da je to jedan od najjačih amaterskih kvizova u Zagrebu.
Kako god, nakon što je krenula korona, sve je to malo zamrlo, sve do jeseni 2021. kad su prijatelji iz srednje otkrili jedan pub kviz u Zug baru. I otad svaki ponedjeljak idem na taj kviz. Nije sad razina IQuiza, ali je prilično zabavan, treba pokazati neko znanje, ali i ono kvizaško gdje možeš kroz hintove ili nekakvom logikom doći do odgovora iako nužno ne znaš odgovor. Evo baš jučer smo ispustili čistu pobjedu na tom kvizu, pola boda iza prvih bili.
A danas kreće nova sezona IQuiza, uspjeli smo za prvi put skrpat nekakvu ekipu tako da se i tome radujem.

Odlazili itko od vas na pub kvizove?

Prije korone se išlo - od Metropolisa, pa do Tabana na Tkalči. Al otkako je covida, ništa od toga. Uglavnom se sramotih s neznanjem al je bilo zabavno.

Bio samo jednom u Metropolisu na KOZI te nikad više jer zašto rušiti 100%-ni učinak? 😃

Samo sam se iznenadio kod odgovaranja pitanja na pozornici. Introvertan sam tip i mislio sam da će me čopiti trema i da ću se smrznut ali sam začudo odgovarao kao iz šale.

Idem već 8 godina. Uglavnom dosta dobri rezultati, dobar sam s ekipom najboljih kvizaša u PGŽ, u zadnje vrijeme češće sastavljam kvizeve nego li ih igram. Imam sigurno nekih 50ak vođenih kvizova iza sebe i preko 2500 osmišljenih pitanja.

Krenuo sam 2013. dok je bio u kinu Europa pa se kasnije prebacivao u Baredo, a nakon toga u SC na Savskoj. Bilo je vrhunskih ekipa i poznatih lica koja danas gledamo u Potjeri.

blade

Ja moram priznati da imam dosta respekta za voditelje/organizatore kvizova. Jednom tjedno smišljat sva ta pitanja, pazit da bude kvalitetno, da nije ni prelagano, a opet da nije za ubit teško. I još koliko su neka pitanja imaginativna i kako meni nikad ne bi na pamet palo pitat na taj način ili nešto tako smislit.

Picek
      Gdje uopće na pub kvizove izlaze ovi lovci iz Potjere i općenito najbolji kvizaši iz Zagreba/Hrvatske? Ovo nije samo tebi upućeno, nego ako netko zna. Jer baš bih se jednom htio okušati protiv kreme, čisto da vidim kolika je razlika, a i da postanem bolji. Mislim ja na kvizove idem zbog zabave, ali neću lagati, prilično sam kompetitvna osoba i rado bih što bolji rezultat ostvario, pa eto, htio bih se okušati i protiv jakih ekipa.

zontra lovci iz Potjere su išli na kvizove koje sam naveo. No, zadnji put sam bio na pub kvizu prije sigurno 3-4 godine tako da ni ne znam gdje se sad lovci skupljaju i koji su najbolji pub kvizovi u Zagrebu.

Bio sam par puta u ST. Znaju bit na dosta lokacija, ali smo mi isli u ovaj jedan kafic kraj studentskog kampusa. Vise sam isao iz zabave jer nemam bas neko pretjerano opce znanje koliko ima ovaj jedan nas prika iz osnovne sa kojim smo isli. Ono gdje sam jak je zemljopis i prirodne znanosti i kako koji sport. Ostalo ne bas.

zontra

Mislim da su u Zagrebu trenutno u Caffe baru Tik Tak (ulica grada Vukovara 20).

blade to sam i ja čuo ako je to onaj birc blizu Trešnjevke.

Kaiserus

Uvjerljivo najbolja atmosfera je tamo. Nigdje se ne toči toliko cuge, a da opet ekipa zna od onih najkompliciranijih to najbesmislenijih pitanja, i da svejedno nikad nitko nije prigovorio na težinu/jednostavnost ili nešto drugo. Poreč, Labin, Zadar, Opatija, Rijeka, svugdje sam doživio neka njurganja, prigovore oko nečega ili pak bude nabrijane ekipe, dok je Novigrad apsolutna majka.

ak nemaš minimalno znanje o igricama bolje ne ulazit u takve pubove, osim ak ne navrneš samo na pivicu, hehe! mogli bi mi nešto osmislit online za ffa drugove. ffa kviz u stilu kviskoteke, npr. igra asocijacije, to bi se dalo izvesti ovak prek portala a ostala kvizaška pitanja se mogu provjerit na internetu pa ne bi bilo baš dobro. već jednu igru imamo onu sa smajlićima.

sanzo kad, nemam pojma za to ali to ti je to kad nema cuge i komadov nek samo čisto odmjeravanje znanja, ma kog to više zanima, hehe!

sanzo hehe, prvi glas. eto makar se pokušalo ali treba to stavit pod istaknuto da bude stalno na vrhu svih tema, mnogi možda nisu tad ni znali za to ili se nema vremena ali ne vjerujem da nije bilo tak nezanimljivo.

sanzo

Promijenila se doduše malo slika foruma, možda nije loše isprobati opet. Samo je i dalje teško riješiti problem guglanja.

blade Pa zadnji put je bilo ok, bodove je dobivao samo prvi odgovor, a nema šanse da googlaš i odgovoriš prije nekog ko zna. Većinom su odgovori bili u roku od par sekunda.