Hvala na odgovorima kolege.
Nagovaram sam sebe baš na RTX 3070ti da uzmem. Recenzije kažu bit će dosta i da zaista netrebam 3080.
Po recenzijama je ok za 4K ultra i RT 60 frejma lock uz DLSS.
Po potrebi spustim shadowse ili neki gimmick ultra setting.
Onda malo gledam i nađem da Far Cry 6 nebum igral niti na 3080 na maks, to smo već prošli.
Sad sam na ovom videu
Evo lik kaže da 8GB VRAM-a nije dosta za ultra nightmare teksture u doomu na 4k.
Što mi je činiti?
Bi trik sa dinamičnom rezolucijom upalio? Nekih 3200x1600?
Da ponovim još jednom zašto forsiram taj 4k da mora biti OUTPUT.
Igram se na TV-u i nebi više na monitor.
Dakle, moj TV, Samsung kod spajanja laptopa ili PC-a najbolje radi na nativnoj rezoluciji panela. 4k.
Boje su normalne, oštre, jasne uz tekst.
Sve ostalo ispod ili custom bude mutno i užasno. To je radi načina rada TV-a logično. Nikakve finte i podešavanja u Nvidia control panelu ne rade.
Na laptopu isto koristim nativni 4K kad ga spojim na TV ali u igrama koje podržavaju stavim recimo dynamic resolution scaling na 40, 50, 60%. Zavisi od igre do igre jer laptop nije dovoljan za 4K 60 u ovim novijim naslovima.
U tom slučaju TV registrira i dobiva 4K output i sve štima a rezolucija se prilagođava u hodu bez primjetnih artefakta. Kao na konzoli.
Sad sam pobliže objasnio zašto ciljam baš na 3070ti, 3080... Ne radi elitizma nego zajebavanja Nvidie sa manjkom VRAM-a , čak i na high end segmentu.
AMD grafičke imaju svoje kvalitete, VRAM-a i prednosti ali Nvidia puno bolji ray tracing i nezamjenjivi DLSS.