pravednik Ovo kućište je poželjno i epski, koje si naveo, međutim netreba ignorirati ostale u best buy segmentu.
nemreš za 1200 kuna kupit ovakvo kučište da ga jebeš.
pravednik Performanse budu u istom rangu i sa 12400f, 5600X i sa Ryzenom 5950X koji je višestruko skuplji procesor.
čim ti hardver bottlenecka negdje ti to može uzokovati učestale mikrostuttere. i nažalost microstuttering je moguća poslijedica od matične ploče.
imaš ti jeftinijih matičnih ploča bez wifi i bez tih stvari ali danas pogotovo sa x570 ROG matične nisu toliko skupe. kod @Kaiserus a to je bilo velika dilema koji model matične uzeti. uzeli smo matičnu koja ima wifi zato što ima optimalan broj svega na sebi plus dobije jebačku wifi antenu za pc. ista matična ima 7 ili 8 različitiuh modela. cijena ide od 100 do 150 eura razlike. Kad gledaš ISTI model sa jednim različitim slovom ima od barebonea do premiuma, ali što je skuplja grafa to ti na papiru u specifikacijama piše koliko možeš furati ram, i sa kojim taktom. ako kupiš jeftinu matičnu neš moći XMP sinhroni kako spada sa dobrim ramom. ti ces upalit xmp ali kad pogledas kako radi to nece biti 1:1:1. i tu na ryzenu gubis najviše od procesora.
testirano ista grafička druga matična sve iste komponente grafa ima 3-4 fpsa više na premium matičnoj pored medium high. razlika 65-70 eura. kad sve zbrojis dobijes dobar chunk prirodnih performansi. moze se riješiti jeftiniji setup. Ali ne mozes nikako ali nikako štedit na matičnoj kučištu i napajanju. To su srce pca. Mozda sam ja malo previše hard izađao sa svojim postom ali 3500 kuna razlike je iz perspektive cijene bila razlika izmeđuz premium i medium komponenti kad se gledaju kučište i matična. lian li 1200 kuna. kaj ćeš uštedit na njemu. da i spustiš cijenu toga neš pasti ispod 700-900 kuna. a ti su pao u kvaliteti samo tako. od kvalitete kučišta pa do toga koliko se ono grije.
na matičnoj mozes ustedit jedno 500-700 kuna od high end modela i pritom ne mislim na matične tipa dark hero.
Dark Hero je high end peak performance klokerska matična sa ultra premium cijenom. Ako sa njom ne klokaš cpu i ram bacio si pare.