AbelKOsMos Dotaknuo si se nečega što sam i sam htio komentirati, no nisam našao vremena. Microsoft već dulje vrijeme ima reputaciju tvrtke pod kojom su radni uvjeti vrlo korektni. Sami devovi dobivaju dosta slobode u tome što rade i kada se gleda količinski koliko ih imaju, svatko može raditi ono što im leži, time će pokriti čitavo tržište. Iz tog aspekta mislim da je rad pod Microsoftom stvarno veliki dobitak. Zenimax je doživio čistku u svom vrhu, vjerujem da isto, ako ne i podrobnije slijedi u ActiBlizzu.

Druga stvar koju sam htio spomenuti je odnos Game Passa i developera. Vidio sam kako se spominje da će se sve okrenuti brojkama i šablonama, no prema Mikeu Bithellu, indie developeru koji je dio kvarteta Play, Watch, Listen podcasta, Game Pass je zapravo omogućio mnogim developerima da ne samo naprave, već i nadograde svoju viziju. Microsoft im unaprijed plati da budu na Game Passu, a taj se novac iskoristi u daljnji razvoj igre koji ju može poboljšati ili čak spasiti od propasti.

chono Oke je, shvatio sam ja odmah da si na mene mislio. 😄

Da sam ja sad microsoft udario bi 15% popusta na godisnju pretplatu gamepasa mislim da se counter ne bi zaustavljao :-D

Torgue Odličan razgovor i baš daje finu nadu da Microsoft dobro tretira kreatore sadržaja i razumije da je u kvantiteti itekako bitna i kvaliteta.

Lijepo, ali mi je to onako malo bezmudski. Trebaju se pofajtat kao nekad Sega i Nintendo i podejbavat se, za stimulaciju gaminga

Flipper
      Bilo je za ocekivati da ce postovati vec postavljene dogovore/ugovore, treba videti sta ce biti posle toga.

Flipper
      Dobro, to može značiti Warzone, ali ne i single player igre i klasični multiplayer COD.

Warzone će biti kao Minecraft kada su kupili Mojang. Naravno da Sony ima ugovor s Activisionom za vjerojatno MW2 ove godine, ali iza toga ko će znati.

"To keep Call of Duty on PlayStation", a ne "To keep Call of Duty GAMES on PlayStation" je meni očita razlika.

yakuza_stinger
      slažem se, treba to malo žešće. Nedostaju podjebavanja.

Sony ima deal za CoD jos godinu dvije, nakon tog ide samo na box. Ako ostane za stalno, onda svaka cast ali sumnjam.

Iskreno, ne mislim da bi izjavio ovo da misli izmajmunirat Sony:

and our desire to keep Call of Duty on PlayStation. Sony is an important part of our industry, and we value our relationship.

Flipper
        Svasta je moguce, mi mozemo samo nagadjati.
        Da pise Call of Duty franchise, to bi bilo vec uverljivije...kako god, uskoro ce postati vlasnici toga pa na njima je kakav biznis ce da vode.
        Biznis je biznis ce se se preracunaju nekoliko puta svakako.
        😆 😆

Već danima ne prestaju vijesti o ovome. Microsoft ne može na miru objaviti da je kupio i Valve, te da planira integrirati Steam kao podlogu za Xbox for PC jer njihov Xbox Store na Windowsu nije polučio željeni rezultat godinama

Valveu to treba jer masovno gubi tržišni udio pored EGS, te želi opet biti default digitalna trgovina za PC, a MS ne može novcem riješiti kineski utjecaj i Tencent, pa idu u drugi tabor. Valve ionako godinama ne izdaje igre, a Gabenu je svega dosta, povlači se u penziju s finom otpremninom. Cijena je malo manje impresivna, oko 15 milijardi, ali bitna je poruka.

yakuza_stinger mozda se i pofajtaju. Ja ocekujem nenapisani "ali", poput onoga kod @Fenix i kupnje mehanicke tipkovnice.
        @weky fino si to slozio 😁 samo sto je Valve povecao svoj utjecaj na trzistu, zaraduje vise nego inace, a u prilog mu ide nikad slabiji Origin, izdavanje Sonyevih igara, te nikad jasniji plan saleova gdje profile hunteri dizu aktivnost.
        Half Life Alyx je bio hit, nedavno su pruzili ruku moderima i igracima za svoje moba naslove (presedan), imaju nekoliko igara u produkciji trenutno, te su nedavno fokus bacili na Steam Deck.
        Ali... 😁 To je sve ex Microsoft, trzisna vrijednost nije napumpana i nisam siguran koliko bi Gaben trazio, jer drzi vise od 50% kompanije. Ako je Notch dobio vise od 2milijarde za Mojang, Gaben bi dobio daleko vise od 4

Tri stvari mi bodu uho u Philovoj izjavi. Nije bio konkretan ni u jednom segmentu.

• Intent to honor - nije isto kao we will honor
          • Desire to keep - nije isto kao we will keep
          • Call of duty - ne garantira za cijelu franšizu

Čini mi se kao da pokušava progurati game pass na PlayStation. Pa ovisi o Sonyju i prihvaćanju toga, hoće li se zadržati igre na plejki. On će tada moći potvrditi - we intended i we had desire, ali Sony je odbio GamePass.