@chono
Mislim da si me pomiješao s nekim u tagu po pitanju prodaje igara da bi kupio nove 🙂
Malo sam češljao reddit i ostale forume, i mislim da je ovaj topic možda i najviše pretrpan negativnim stavovima. Osobno nakon svega rečenog još ne znam je li ovo dobro ili loše, ali ne mislim da je kataklizma za gaming i iskreno, koncept game passa i netflixa za igranje mi ustvari i ne bi bio toliko odbojan. Razlog zašto je u ovom topicu tako, a "vani" je jednostavan. Izostanak podrške za Microsoftove konzole na ovom području i gaming kultura koja je oduvijek bila naklonjena Sonyu. Za to su jako zaslužni i prvi časopisi i portali uostalom. Ne želimo se i ne volimo se adaptirati nečem drugome pa se jasno uvlači i strah. Strah kojeg vjerujem nema u nekoj Norveškoj npr., ali to možemo onda vezati i s platežnom moći, jer ko što netko reče, gaming kod nas ulazi pomalo u luksuz kategoriju.
Problematično za Sony je što im ovo nije prvi udarac. Netko je već napisao da su imali problema zbog manjka prodaje fotoaparata, imali su problema i s mobitelima, imaju problema u sedmoj umjetnosti gdje su svoj najskuplji proizvod morali mergeati s konkurencijom, a sada imaju problem i ovdje. Kap koja će preliti čašu je ukoliko M krene ozbiljnije s marketingom na ovom tržištu pa danas sutra uz theme song Lige Prvaka ne bude logo PlayStationa nego Xboxa.