Onaj tko mu i dalje slijepo vjeruje je teška naivčina. Sve što je slatkorječivo izjavljivao u posljednjih 5 godina je pogazio. Biznismen prije svega

Ja vjerujem. Jbg. Vjerujem da ce CoD ostati na PlayStationu. Ne zbog toga sto on voli Sony, vec zbog financijske strane. I kao što sam već rekao, koliko bi bilo ozbiljno da on krene pricati "mi hocemo, mi ćemo, mi smo..." kad MS jos nije preuzeo Activision Blizzard. Ne mislim da ce deal otpasti, ali je pred njima velika pravna zavrzlama i mislim da bi bilo neodgovorno da Spencer bilo sto unaprijed u ime Activisiona obeca ili ne obeca.

Svejedno, siguran sam da CoD nece otici s PlayStationa. Ostale igre? Hoce.

Flipper
    Bitno je da izade cod kojeg radi IW na ps konzolu ostali slobodno mogu priskociti

Nije ništa obećao, izjavio je namjeru uoči vijećanja regulatornih tijela. Možeš nitpickat pola rečenice i vjerovati u nju, ali činjenica je da je lik premazan i reći će što treba i kad treba.

Ponavljam, apsolutno sve što je izjavljivao posljednjih 5 godina u kontekstu industrije je pogazio. Političar prije svega, pa biznismen, a gamer sigurno nije.

Možda ste u pravu, mozda sam ja. Ja mislim da ne prodaje maglu u ovom slučaju. Saznati cemo za koju godinu, valjda.

Kako bi izgledalo ne prodavanje magle u ovom slučaju? Što će u konačnici po tebi biti s Call of Dutyjem?

Znaci danas bi kao trebala bit neka gaming vijest veca od ove?

Više nece izlaziti svake godine kao sada vec ce biti nekakva live service aka Destiny igra, a ostali studiji se nadam ce raditi druge igre.

Ostat ce na PlayStationu kao i sto sad je. Kakva će biti kompenzacija? Ne znam. Ne mislim da ce se u slučaju CoD-a i Playstationa nesto drastično dogoditi. Da, moguće je da ce Xbox verzija imati neke ekskluzivne pizdarije, ali sve vise od toga bilo bi sramotno za MS koji je ionako nakon kupnje Activisiona u javnosti shvacen kao Borg koji asimilira sve. Ako se Spencer ne bude drzao izrečenog, mislim da ce to imati dugoročno losije posljedice na image Xboxa, nego bilo sto drugo.

S druge strane jasno mi je na sto ukazujete jer zasto bi netko dao $70 milijardi i onda nista ne promjenio.

DarkPunisher ne znam je li danas, ali navodno da se jos negdje kuha nesto. Iako ne znam sto bi trebalo biti vece od ovoga. 😁 Osim da je Xbox kupio PlayStation. 🤣

Flipper

Microsoft kupio Valve
        Sony se udružio s Nintendom
        GamePass na Playstation

Nešto takvo možda?
        Ne znam kaj bi još bilo veliko.

chono fino si to slozio 😁 samo sto je Valve povecao svoj utjecaj na trzistu, zaraduje vise nego inace, a u prilog mu ide nikad slabiji Origin, izdavanje Sonyevih igara, te nikad jasniji plan saleova gdje profile hunteri dizu aktivnost.

Microsoftu Activision nije trebao, ali je dobra lova za budućnost.
          Microsoftu Valve jako treba. Napravili su dobro ono što je Microsoft failao, poput digitalne platforme i VR ekosistema. Sad će to riješiti na stari američki način, bacit će hrpu novaca dok se ne primi. A onda Sony mora izbacivati svoje igre na njihovom servisu ili biti ovisni o Epicu.

weky A onda Sony mora izbacivati svoje igre na njihovom servisu ili biti ovisni o Epicu.

Sony će vjerojatno lansirati svoj launcher i na njemu nuditi svoje igre + alternativu GamePassu. Ionako će za kojih 5-10 godina hardware postati manje važan, sve će se vrtiti oko platformi i contenta.

Neće, za PC će ući u deal s Epicom. Game Pass još nije opcija, previše je tu uloženog novaca i gubitaka. Vjerojatno će ići prema proširenom Plus Collection modelu, odnosno tierove na PS Plus.

Da, i ja mislim da nema šanse da naprave svoj launcher.

Ali suradnja s EGS ima smisla.

Tzereen
            Naravno da nije bio konkretan, ovakve izjave se daju pre nego sto deal bude kompletiran, nista jasno...moze ovako a moze i onako.
            Setimo se da su slicne izjave bile i prilikom prosle kupovine pa znamo kako je to ispalo na kraju.

Sve je to biznis, iz sonija su pricali kako veruju u generacije a Phil je pricao bas o eskluzivnosti pa na kraju se svi pokenjali.
            Sony izjavljuje kako veruju da ce Microsoft da ispostuje dogovore,zato sto moraju i oni da zaustavljaju krvarenje a ovi s druge strane naravno ne mogu odma da idu djonom.

Prvensrveno ko zna kakav ugovor Sony upste ima da Activision-om, ja sam cuo na nekom podcastu da je za COD cak do kraja generacije (PS5/Xbox series), mada sam mozda pogresno skontao.

Peace "posledice" ovog dogadjaja ce se videti tek za nekoliko godina (4-5) verovatno.

Gamepass na PlayStation-u i nema nekog smisla bas zbog ovih vecih igara.
            Imas recimo na istoj konzoli (PS5) ne znam diablo sa pretplatom na gamepass i onda za 60 evra, naravno da uzimas pretplatu (barem ja tako to kontam).

Microsoft gleda daleko u buducnost, gamepass ce biti aplikacija bukvalno na svemu, od kompa, mobilnog, televizora i sl.
            I sve ove igre ces naci samo tamo.
            Verovatno se moze ocekivati i skok cene iste pretplate za godinu ako ne i pocetkom upijanja ovih studija.

Opet sve su ovo spekulacije, s obzirom da ce kesirati ovu sumu, oni plan svakako imaju.

Tzereen Isto kako za GamePass uvijek govore da je održiv, a ne profitabilan.

DarkPunisher Nažalost, ovo je bila navlakuša. Ispalo je da je frajer najavio svoju verziju Wordle-a.

weky Ne treba zaboraviti i poveznicu Microsofta i Valve-a; Gabe Newell je bivši Microsoftovac, ali je pitanje koliko će to utjecati na potencijalni dogovor. I kao što si rekao, Sony će za PC ući u deal s Epicom; ipak imaju udio dionica i ulaganja u njemu.

Torgue Nažalost, ovo je bila navlakuša. Ispalo je da je frajer najavio svoju verziju Wordle-a.

Giphy - laughing GIF

Flipper

Jep. Zove se Lewdle-a, tj. Wordle s prostim riječima.