Fenix ima li neka dobra app na mobu?

Ovaj Huawei moj ima ono da mjeri korake, a koliko vidim i još neke parametre, al nikad nisam propisno istražio.
Prvotno bi 1km si stavio vjerojatno pa ocijenio kako ide. I postupno povećavao.

Picek Maksimiru i Sveticama gdje trčim kako ima dosta škola trčanja

A zato svako malo ja vidim te grupe od 10-tak trkača u zadnjih par godina.

yakuza_stinger ako mjeriš udaljenost preporučam da ne uzimaš korake kao referentnu vrijednost. Puno kvalitetnije je uključiti GPS (ima aplikacija koje bilježe udaljenost trčanja putem GPS-a) ili sportski sat. Broj koraka je vrlo neprecizan što se tiče odrađene udaljenosti.

yakuza_stinger evo ti aplikacije. Idemo večeras istrčat svaki svoje i javimo se u temu kad to napravimo. Koliko je da je, samo da se pokrene.

Sad ispada da ste svi blizu Maksimira?!?
      Pa kaj ne odemo kod Srbina koji put

Kao kineziolog moram priznati da ne volim trčanje, po gotovo ne suhoparno, pravocrtno, u istom ritmu.
      Nikada niti nisam volio, iako sam cijeli život u sportu.

Meni za trčanje trebalo neka vrsta trekkinga, da li po šumi, planini, da li poligoni... Nešto drugačije, dinamičnije.

Više volim trčat za/sa bilo kojom vrstom lopte, gdje imam i izravnog protivnika.

Ali naravno, tko voli nek izvoli.

Aplikacija se zove Strava, dobro prati gps i sve, čak prati i frendovi na istim rutama, kao želite...

Danas sam na trčanju po Maksimiru ili na SVeticama nakon posla pa se javite ak bute tam negdje 😃

Picek misliš Strava?

Yap, tipfeler je bio...

Ispravio sam

Picek Diplomirao je kineziologiju, ne informatiku. 😆

@Torla s obzirom da si kineziolog zanima me tvoje mišljenje vezano za rastezanje prije trčanja?

Naime, u petak sam čuo od jednog poznanika koji predaje nešto vezano za medicinu (ima veze s fizioterapijom ili tako nešto) da rastezanje prije trčanja nema smisla i argumentirao elastičnošću mišića i sl. te čak to što je pričao ima i smisla. Prije trčanja se uvijek zagrijem i rastegnem tako da je ovo nešto što mi je potpuna novost. Kaže da nakon trčanja još donekle ima smisla, ali prije nikako.

Prije aktivnosti
        Dinamičko istezanje se može napraviti, statičko, po novim istraživanjima, nema svrhu.

Poslije aktivnosti...
        Nova istraživanja kažu da statičko istezanje niti tada nema svrhu.
        No ja ga provodim jer se tako bolje osjećam, i zagovaram ga i dalje

Sada treba vidjeti i drugačija mišljenja, istraživanja više raznoraznih znanstvenika.

Kakvo vam je mišljenje o orbitreku? U stanju sam ga nekim laganim tempom odradit do 1h, a bome osjetim kako rade kvadricepsi

U čemu trčiš?

btw.
          Potpisujem kineziologa, suhoparno trčanje je nešto što nikad nisam volio, iako je to osnova mog drugog posla. Uvijek sam više preferirao bike, makar onaj statičan.

Picek kod mene je 50-50. Vozim po par tjedana, pa onda služi za vješanje i tako u krug haha

Meni je orbitrek poput trake za trčanje u teretani. Ako treba mogu i sat vremena bez stajanja, odnosno dok mi ne dosadi, ali kad idem baš trčat ne mogu ni pola kilometra.

Mustinjo trenutno imam Nike Zoom Fly 3 i Nike Tempo Next, oba modela tenisica su dosta mekana i odlična za trčanje po asfaltu. Moram priznati da čak i kod treninga dužine (10+ km) ne osjećam bolove ili neki povećani umor u nogama i koljenima.