Matador

Znam ljude koji trče maraton u 70ima, a član moje udruge je prije par godina istrčao maraton sa 83 godine 🙂
Znači ljudi cijeli život trče i sad ko stari su super u odnosu na druge koji jedva hodaju.

Naravno ne smije se pretjerivati ali uz zagrijavanja, istezanja može se proći bez većih ozljeda.

Inače, trčim maratone-polumaratone i kraće utrke. S tim da od kad je korona malo sam smanjio sve jer nije bilo previše utrka.

Tzereen

Mene je ubila 37-ica. Navodno su 38 puno bolje.

https://www.runningshoesguru.com/2020/05/nike-zoom-pegasus-37-review/#comments

Pročitaj komentare ljudi dolje, ja sam imao vrlo slična iskustva.

Moje su broj 47. Poklonim nekome ako ih želi, nisam ih previše nosio, još uvijek su u super stanju. Ja ih više sigurno neću nositi za trčanje, eventualno ovako neke šetnje gdje ih mogu maltene razvezane nositi.

Te su kul, ali to nisu tenisice za trčanje. 😄

Tzereen
    To ćeš nositi ako želiš izvrnuti gležanj i završiti u gipsu i fizikalnoj jedno 2 mjeseca.

Gledaj tenisice koje nisu šminka, bitno da su stabilne i da imaju širok potplat. Ne bi bilo loše tražiti i da imaju nekakvi vrstu pjene kako bi amortiziralo dio opterećenja i olakšalo aktivnost.

ASICS je jako dobar, a nelose je gledati i nešto neobičnije poput poput HOKA marke. Vrijedi potrošiti više za pravilnu obuću ;-)

Dabar Sony radi tenisice, kupio bi ih sve!

Što se trčanja tiče, dva put tjedno 8 km, koliko vrijeme dopusti. Iznenadila sam se jednom kad sam otkrila da kolegica s posla trči oko 20km svaki dan i bilježi na mobu sve rute, trči maratone obavezno i slično, sitna ženica, uvjek tiha, usporena, 45-46 godina, jednom kad smo se presvlačili pala mi je čeljust na pod kad sam vidjela te noge i listove i onako casual digne majcu i kaze "da imam i pločice vidi" i digne majcu i otkrije dasku za prat veš. Ali kaže da su joj stopala i prsti nepostojeći i mora redovito kupovat nove tenisice jer većinu vremena pliva u krvi unutra. Svaka joj dala. Imajte na umu da nije to trčanje po ravnom, ovdje odtrčiš dva kilometra i promjeniš tri nadmorske visine.

Doša si na forum, još nisi spremija janje nema veze prihvatili smo te i cekamo janje ali onda prvi topic koji otvoris je trčanje greška za greškom...neznan do kad ce ti se ovo tolerirati.

Da ti barem trčiš za janjetom koje si nam dužan nego trčiš da trčiš...

Miro mea culpa, evo iskupljujem se i dva janjeta su tu kako sam jučer rekao, nadam se da će biti dosta 😁

@Tzereen za slične tenisice (mislim da su one Air Max 720 ili tak nešt) mi je prodavač u Shoosteru dao dobar odgovor kad sam ga pitao da li su za trčanje. Kaže da su odlične za trčanje po burek ili do kladionice 🤣

Kakva šminka, pa sve su ružne do bola. Ko kante za smeće izgledaju, naročito space hippie.

Tzereen Pegasus trail je dobar no za trekking baci oko i na Adidas Terrex ili neke Salamonke.

Sve tenisice koje ste stavili prek soma kuna...
        Danas postoje tenisice/cipele za sve planinarenje, bagmeton, trcanje, kosarka...
        Ja sam jos old school uzmem neke stare podrapane odtrcim 2 kruga crknem, napravim 20 sklekova i odem doma, pa za mjesec, mjesec i pol ponovim.