Nisam se cjepil, nikom nisam naštetil sa tim, nikog nisam zarazil, nitko nije umro jer "nisam mislil na njega".
Nisam antivakser (jebemti mater i izrazu i prozivanjima), nisam teoretičar zavjera, živio sam kolko sam mogo sa svakakvim pretjeranim ograničenjima koje su nam nametnuli, a za koja sam i dalje uvjeren da nisu nešto pretjerano pomogla.
Griješili su i ovi koji zagovaraju cijepljenje i hitlerovski pristup da su necijepljeni obična neobrazovana antivakserska stoka, griješili su i oni koji su sve to prihvatili nonšalantno i ulazili u svakave nebulozne zavjere. Nemam problem sa ikim ko se cjepio jednom il više puta, al rado bih da i ti ljudi nemaju problem sa mnom i smatraju se "uzvišenijima" od mene jer imamo drugačije stavove.
Bilo je i previše gamadi koja se na pandemiji brutalno obogatila, bilo je previše oprečnih izjava raznih ljudi koji su, kakti, stručni u tim poljima i naravno da je hrpa izjava i postupaka bila dočekana sa zbunjenošću i nepovjerrnjem. Netko je vjerovo jednima, netko drugima. Mediji su odigrali vjerojatno i najvažniju ulogu jer količina panike koju su sijali, količina pretjerivanja i lažnih vijesti je bila abnormalna.
Kolektivno smo svi pali na ovom i svo to sranje je baš izvuklo najgore iz većine ljudi. Posljedice na gospodarstvo i ekonomiju su posebna tema, tu je tek nastalo sranje od kojeg se mnogi neće oporavit.