Davnih dana sam igrao Chrono Cross tako da se gotovo ničega ni ne sjećam više (vezano za priču). Glazba, mnogobrojni likovi, odličan gameplay, i grafika i dalje u sjećanju.

FF7 > FF9 > FF8

Žao mi je

btw, ovaj Duckstation emulator je čudo. Uz malo štelanja PS1 igre izgledaju skoro kao early PS2 naslovi. Jedino su prerenderirane pozadine drlog, al što ćemo

yakuza_stinger Vidim da je i ePSXe unatrag više godina na Androidu, što je taj patka štejšen još bolji? I ono, baš mi nekako djeluje kao patnja igrati neke stare igre na mobitelu, al ajd, valjda nemaš izbora s obzirom da te ne vidim na PSN-u...ili možda moderne igre sakaju.: p

Tzereen Ha, a ja sam Chono dugo vremena čitao Chrono, bar dok nisam skužio da čovjek mrzi jrpg-e, konzole i više manje sve ostalo na svijetu šta nema steam logo na sebi 😃

Zero je, bolji je, možeš napravit upscale do 4K nearest neighbour i raznim drugim metodama, pa nabacit filtere, popravit Z axis u nekim igrama (da nema texture warpinga), zagladit poligone itd.. Nisam sad sve žive opcije isprobao, ali ono što nudi, stvarno jebački izgleda.

A PS4 je ostao doma da ga burazi igraju pa mi je zato i PSN mrtav već godinu dana valjda hah

danko-b jep. Obozavam i mmo i arpg i jrpg. Chono Chross i Chono Trigger, ff8 9 i 7, vagrant story, Breath of fire 4, suikoden 2, star ocean the 2nd story, grandia 2 itd su igre koje su me pratile u djetinjstvu

Thousand Arms bi spomenuo jer sam ju davno igrao i nikad se kasnije nisam sjetio kako se zove (dok se nisam sjetio)

@foggy ako se sjecas toga kad sam te pitao koji je jrpg gdje trpas za jacu magiju pa nisi znao :-D e to je ova

fensisuperstar Baš sam je spomenuo u JRPG topicu, sjećam se igre kao JRPG s najlošijom in-game grafom ikad haha. Ali fajtovi su bili ljepši i igra generalno odlična. Ne sjećam se tog trpanja, ali sjećam se da si levelima brusio mač i onda je mač mijenjao oblik što si ga više nadogradio. I bio je light i dark sword. Igra mi se nešt takvo, a nema ništ takvo.

danko-b Meni je 8 najbolni Ff i prvi jrpg

Meni je isto pun k drag FF8, a meni je Legend of Legaia bila bila JRPG pa znam kak je kad ti prva igra ostavi jak dojam 😃 No i dalje nakon svih ovih godina mogu obje igre igrat i uživat na iste načine.

foggy
            Ma i ja isto znam nekad upalitit neke takve dragulje i pocinjem igrat, eto tek da se podsjetim atmosfere igre..., al rijetko koju opet zavrsim, al uspio sam prije koji mj. ff9 zavrsit.
            Nikad nisam igrao legaia...
            a koji je tebi najbolni jrpg? da pogodim persona 5?

danko-b FF7 Original, nema mi boljeg nit će se bolji ikad pojaviti.
              Persona 5 mi je od "novih" najjača, možda čak vrlo blizu nakon FF-a 7 OG.

Legend of Legaia je genijalna, OST je čudo. Jedino je fajt užasno spor i sigurno bi mi to sad malo smetalo. Tad je bilo wow.

Chrono Chross sam isto prešao dosta puta i jako mi je drag, ali ne kao Trigger i kao neki drugi. Ma bilo je čudesnih igara prije, a ni sam nemam vremena da ih krenem opet.

foggy Meni ovisi koji je najbolji mi na koju nogu ustanem taj dan..desnu FF7 og, ili ljevu Xenogears...a ako padnem iz kreveta na glavu onda Shadow Hearts 2,lol

foggy
                Znaci mogu mislit kak si bio nahajpan kad su najavili remake
                Personu 5 moram tek odigrati a jakooo puno ocekujem od nje kad ste je svi ovdje nahvalili.

FF8, FF9, FF10 - preteško odabrati koji je najdraži, a po kvaliteti odabrao bi FF10 (gameplay, glazba), FF9 (priča i likovi, glazba), FF8 (atmosfera).

@yakuza_stinger

Ovih dana baš čitam kako je trademark za Chrono Break istekao ove godine. Ja jednostavno ne vjerujem da je netko u samom vrhu SqareEnixa toliko zaostao ili ne znam što da ne vidi koliki potencijal ovaj serijal ima. Još sam našao na komentar iz 2009

At E3 2009, SE Senior Vice President Shinji Hashimoto remarked, "If people want a sequel, they should buy more!" BRAVO GENIJE!!! Da, kupovati ćemo igre 100% a ti samo ograniči prodaju na JP i USA i samo neka bude ekskluzivna za jednu konzolu! Da ste barem u međuvremenu izdali neki remastered za sve glavne konzole + Steam, tko zna kako bi išla prodaja.

Također sam se malo raspitao (googlao) o ljudima koji su radili na Trigger/Cross naslovima i koji imaju potencijal da ožive Chrono svijet.

Hiromichi Tanaka
                Masato Kato
                Yasunori Mitsuda
                Kazuhiko Aoki
                Akira Toriyama
                Takashi Tokita
                Yoshinori Kitase

Eno, svi živi, dobar dio se još vrti oko svijeta video igara. Neki su i nastavili surađivati za SE nakon sto su otišli od tamo. Sve navedene treba sakupiti uživo i tuči ih 7 dana upravo zato što rade bilo što drugo umjesto da se posvete izradi Chrono Break-a. Znam da sada zvučim kao histerični hardcore Chrono obožavatelj, ali… Taj kraj… Ima gomila stvari koje su vrijedne spomena, ali… kraj Crossa najviše pokazuje zašto je taj naslov toliko poseban i što ga odvaja od ostalih igara, ima ono nešto što ga odvaja od bilo čega ostalog u gamingu. Nije ono da se opustiš nakon napete borbe s glavnim bossom i da preko one stvari čitaš creditse, nego… Onaj tko je vidio kraj, zna o čemu pričan,.

@danko-b Što se mene tiče, apsolutno preferiram stare JRPG naslove iz PS1 ere i neke s početka PS2. Prva pomisao na JRPG je FF serijal. A što je za mene FF? Za mene je FF ono kad je:

Yoshinori Kitase – Director/Producer
                Tetsuya Nomura – Game Artisst
                Nobuo Uematsu – Glazba
                Hironobu Sakaguchi - Executive producer/Scenario

Teško da može bolje od toga. A najdraži osobno mi je FFVIII zato što mi je bio uvod u svijet JRPG-a. Naravno, ne treba zaboraviti ni na VII koji je imao utjecaj epskih razmjera na JRPG i na čitavu industriju općenito. Tu su još VI, IX i X.

Što se ostalog tiče (ne nužno tim redom): Grandia, Grandia 2, Xeno, Wild Arms, Suikoden II, The Legend of Dragoon i naravno Chrono Cross!! Imam ih još gomilu, a ono u čemu sam pogubljen već godinu dana - The Legend of Heroes serijal koji je nešto najveće IKADA!