Mislim da je sramota da ne postoji topik za ovo čudo od igre.

Developer: Square Division 3
Publisher: Square Electronic Arts
Vrijeme izlaska: 18.11.1999. Jpn / 15.8.2000. NA
Platforme: PlayStation 1 / PSN 2011

Može se primjetiti kako je PAL teritorij bio zakinut za ovaj dragulj. Sramota #2.

Citat s wikipedie:

Chrono Cross (クロノ・クロス, Kurono Kurosu) is a 1999 role-playing video game developed and published by Square for the PlayStation video game console. It is set in the same world as Chrono Trigger, which was released in 1995 for the Super Nintendo Entertainment System. Chrono Cross was designed primarily by scenarist and director Masato Kato, who had help from other designers who also worked on Chrono Trigger, including art director Yasuyuki Honne and composer Yasunori Mitsuda. Nobuteru Yūki designed the characters of the game.

The story of Chrono Cross focuses on a teenage boy named Serge and a theme of parallel worlds. Faced with an alternate reality in which he died as a child, Serge endeavors to discover the truth of the two worlds' divergence. The flashy thief Kid and many other characters assist him in his travels around the tropical archipelago El Nido. Struggling to uncover his past and find the mysterious Frozen Flame, Serge is chiefly challenged by Lynx, a shadowy antagonist working to apprehend him.

Dovoljno je reći kako je dobila 10-tku u Gamespotu tada kad je Gamespot značio nešto u gaming žurnalizmu.

Kakav intro, kakva glazba, kakav svijet, kakva ubijbože komplicirana priča, kakvo sve

1 / 5

Budem to malo bolje uredio s vremenom.

I da, ova igra mora makar dobit neki remaster. SKVER du ju rid mi??

Zbog takvih kao što je @yakuza_stinger (a ni @foggy nije daleko) sada moram ostaviti sav svoj posao i preslušavati OST iz te igre!

Dan danas meni najbolja i najdraža igra 😍 Kid sam nebrojeno puta sanjao, soundtrack preslušao tisuće puta. Uvodna tema, još uvijek me trnci prolaze.

Kad sam vidio topic, već pomislio da je najavljen remaster. Šalu na stranu, odlična igra, vrlo zanimljiv sustav borbe i razvijanja likova, pri tom da ne napominjem da ih ima poprilično velik broj. Glazba, setting, priča, sve je uistinu "another world".

Ovo bas sad prolazim na emulatoru, a u ono vrijeme sam je presao 3 puta. Meni druga najdraza igra, a glazba... Ajme meni i dan danas je slušam, najbolji soundtrack od bilo koje igre a vjerojatno i intro, nelosa ideja bi bila istetovirati ovaj tekst na pocetku introa jer ga i dan danas znam napamet. Yakuza screenovi su vrhunski. Meni je chrono cross bolji od triggera.

Jedino što ja stvarno hejtam u igri je RPG sistem. Razvoj likova i EXP, te levelanje je grijeh. Ubiješ boss-a i dobiješ level, pa još malo dobiješ fajtanjem. I onda stane... Ubilo mi je smisao grindanja i razvijanja, ali toliko dobro igra balansira to sve da se jednostavno ne možeš ljutit. Uz pregršt likova i njihovih priča, ovo je bio naslov kakav je rijetko kasnije ijedan drugi postao. Naravno, nitko baš tako, ali ovaj recept mi je drag i volim kada su igre ovako kompletne.

Najbolje od svega, da igru remateriraju izgleda bi bolje nego neke PS2 igre. Ostala mi je u sjećanju kao najljepša PS1 igra.

foggy Ostala mi je u sjećanju kao najljepša PS1 igra.

Ja bih rekao da je graficki Street Fighter Aplha 3 gen ipo ispred Chrono Crossa,ali da ne drzi se bas toliko lose. Dvije igre koje mi padaju na pamet sa ps one da mi dns nisu ogavne za gledati su spomenuti SF i Symphony of the Night.

maverick Bila je i ona neka pucačina, uf, jel Delta Force? Ne sjećam se, ali bilo ih je par baš sa grafikom ono, wow za PS1 eru. Chrono baš zrači svojim art stilom, obožavam kad je igra unikatna na svakom milimetru, svaka lokacija je zanimljiva i ima svoju priču, mjuzu, taj art...

SFA nemam pojma kakav je.
        SOTN može bit i najveće ruglo na svijetu, ali ta igra ima dušu kakvu rijetko koja takva kasnije ima.

foggy quake 2 je aksuli jako dobro izgledao i onaj Einhander, ako znas tu igru.

Chrono baš zrači svojim art stilom

Slazem se, ali onaj Trigger Chrono. Cak smatram da FF9 izgleda bolje od Crossa, iako, ponavljam, i Cross izgleda za taj hardware dobro.

SFA nemam pojma kakav je

Takav da su ga portali u japanu na ps2 (imam tu japansku ps2 verziju) i izgleda bolje nego 90% ps2 igara lol

SOTN može bit i najveće ruglo na svijetu

Moze, ali nije. Igra ima prekrasan art i tako i izgleda i dan dns, dakle prekrasno.

uživajte, slušajte, plačite, skačite, grlite se . . .

7 dana kasnije

Sram me reći, ali je nikad nisam odigrao. Trigger više puta, nedavno na mobitelu na emulatoru. Obožavam tu igru

Kaiserus Nisam nit ja pa ni Triggera, U biti nisam nikad bio ljubitelj rpg-a, a i nemreš sve igrat. Toliko odličnih igara za stare konzole prošle su mimo mojih ruku, nisam za neke ni čuo ali CC je bil alpari FF serijalu.

Meni je Trigger najbolja igra i najbolji rpg u životu i u ovo sam krenuo sa neviđenim hajpom ali nije legla cak sam i kad odustanem opet pokusavao pa i ispocetka i nista.
            Borba mi nikako nije legla i ono što mrzim u svakom rpgu je puno igrivih likova.
            A samou Suikodenu mi nije smetalo puno igrivih likova

7 mjeseci kasnije

Prije nekih mj dana sam čuo za duckstation, navodno najbolji PS1 emulator. I jos gledam s čime bih ga mogo isprobati, a da nisam odigro, sjetim se ovoga. Sramota me ( i treba me biti) što sam svaki puta dozvolio da me nešto odvuče od igranja ovoga.

Soundtrack sam preslušavao milijarde puta i ono... 90/10 Očekujem da je i igra takva, idemo isprobati.

herc
              Iskreno ti zavidim, ali jako zavidim. Započet ćeš nešto predivno, nešto posebno. Volio bi biti sad na tvom mjestu, po prvi puta zaigrati Chrono Cross i ponovo ostat opčinjen njime...

Evo me 17 sati u igri (nadam se još toliko).

Ja i da hoću nešto detaljnije napisati, ne mogu od pozitivnog šoka...
              Samo ću napisati - vidi se da je ovo Square a ne SquareEnix. Zajedno s Trigerrom, ovo zaslužuje remake samo takav!

Ovo će biti dupli post ali nema veze... Konačno sam završio ovo čudo od igre.

Ovo je čisti 10/10! Klasik koji je DALEKO ispred svog vremena.

Pitanja i zaključci nakon prelaksa:

• Zašto nema EU verzije ovoga?
              • Zašto ova tema nema preko 4000 postova?
              • Što se tiče priče - da sam ovo odgirao dok sam bio u osnovnoj, ništa ne bih skontao. Sada imam 32 godine i dalje ništ ne kontam. Morao sam kopati po internetu da bih dobio širu sliku što se zapravo događa.
              • Kraj igre (canon/good ending) je posebno iskustvo... Nakon zadnje scene ostao sam blejiti u monitor 10-tak min.
              • Jedan od onih naslova koji jasno definira zašto je PS1era bila zlatno razdoblje JRPG-a
              • Yasunori Mitsuda (kompozitor) je 80% ove igre!
              • Jedan od najunikatnijih JRPG-ova!!!
              • Ovo i Chrono Trigger remake što prije molim!

Priča je toliko sjebana da ju ni nakon 20 godina ne mogu upamtit kako spada (u jednom svijetu si mrtav, u jednom se arbitrer za prometheus circuit ilitiga fate..majoj). A broj krajeva je također priličan.

No to ne znači da već 18 godina ne plačem za nastavkom Chrono Break kojeg valjda nikad neće ni biti jer nema više pol originalne ekipe...