Igram bas BG3 i mislim da bi voiced protagonist dosta ograničavao opcije u dijalozima, pogotovo dok možeš svog avatara oblikovati kako god želiš. Sjećam se dok se Fallout 4 se prebacio na voiced opciju i koliko su dijalozi bili gori u odnosu na prethodnika, a kamoli na New Vegas. Ok, svakako je “cinematic vise” kada je voiced, no dok se sjetim kako npr u Veilguardu Rook valjda nikada nije rekao ono sto sam htio, s intonacijom s kojom sam htio, ne hvala.

Deadwalker DA: Inquisition je imao custom glavnog lika i brdo dijaloga.

Voiceover je bio odličan.

Može se kada se hoće.

StarFox_N morao bih odigrati opet da se prisjetim iskreno. Možda se i Larian prebaci s idućom igrom na voiced protagonista, no mislim da će u tom slučaju kvaliteta i kvantiteta opcija u roleplayu sigurno trpiti.

Deadwalker gledam po sebi, u toj igri se u teoriji u ništa ne bih trebao uživjeti. Od izometrije do borbe na poteze preko (za moj ukus) previše fantazije, pa sam se uživio u lika i likove kao vjerojatno u nijednoj igri dosad

I to je vještina dizajnera, bez nečeg kreirati takvo okruženje koje će pobuditi maštu i nadoknaditi taj, ajmo tako reći, nedostatak.

Nije neki primjer, ali puno više mi smeta izostanak glasa protagonista u nekoj akcijskoj igri nego u nekom RPG-u

Avowed nije osrednja igra. Avowed je jako dobra igra. Kako sam napisao u recenziji, definitvno mana je što glavni lik ne priča. Ali, svijet, istraživanje i combat debelo to nadmašuju da bi igra bila osrednja.

Flipper ljudima su se sjebali kriteriji. Više nema levela, sve je postalo binarno, ili je nešto odlično ili je smeće. A onda je tu i ozbiljan manjak razumijevanja, čim nekom nešto ne paše to je to, svi drugi koji se ne slažu su automatski retardirani

Ja sam tek 5-6sati u igri ali za sada mi je jako zabavna. Combat je napravljen odlicno, istrazivanje skroz zanimljivo, mapa nije prenatrpana ni velika, meni taman! Definitivno steta sto lik nema voiceovera, to me je odmah zasmetalo, ali igra je skroz solidna. Stavio bi je u slicnu kategoriju kao i Indianu, svaka komponenta posebno nije nikakav spektakl ali ukupno sve funkcionira odlicno i vizualno je igra top.

Fenix narativ možda kod nekih pojedinaca, no mislim da je ta "polarnost" i prije bila prisutna, samo u kontekstu današnjih internet komunikacijskih normi, ljudi imaju tendenciju s manje zadrške reći ono što (zbilja) misle. Meni ne smeta ako netko kaže da mu je 8+ igra smeće. Netko drugi će reći da mu je metacritic 6 igra čista 10-ka. Novinarima koji se bave gaming je u opisu posla da traže slojevitost u ocjenjivanju i da budu "objektivni". Igrači sa svojih xyz preferencija jednostavno će reći ako im je nešto super ili smeće, neće previše razmišljati i opisivati zašto im se nešto (jako) sviđa ili ne. Osim mi ovdje na forumu 🙃

Voiceover u igrama mi je hit or miss. Zapravo , ne mogu se sjetiti u ovom trenu igre koja me odusevila sa glasom glavnog lika. Naravno, pricam samo o igrama u kojima ima razgranat sustav dijaloga , a ne linearni razgovor.

prayer zatvori onda oci kad igras ili spoji igru na katodnu cijev. Mada ne znam ko se zalio na izgled igre… Ja sam dao primjedbu na mutavost koju nisam mogao ni na PS1.

DarkPunisher

Referirao sam se na izdrkavanje na grafici i ostalim stvarima koje nisu primarno bitne. Bitan je gameplay i onda sve ostalo jer opet, igru igraš da ju igraš, a ne da ju gledaš. Koga boli briga što tip nema glasa ako je gameplay dobar. Gaming se danas svodi na to da se u velikoj većini slučajeva osrednji gameplay sa manjkom inovacija zamaskira AAA produkcijom što uopće ne poštujem, pa zato još jednom - gameplay > sve ostalo.

Meni je igra odlična, nakon 37h i dalje me vuče da to nije malo - čista zaraza. Da, bilo bi bolje da lik govori, pogotovo u igri s toliko voice actinga. Bilo bi ok i da postoje konji, iako mapa nije prevelika kad je srezana na dijelove/regije. Ali zato je tu vrhunski, raznovrsni combat, prekrasna grafika i taman dosta side questova i bountya. Ne znam još dal ima NG+, vjerojatno bi išel ponovo, sad ko "Gandalf".

Fenix

Ljudi su izgleda naučili glasat novčanikom, ali nisu naučili ne pizdit na netu kao da im je uvrijeđen ego zato jer im se neka igra ne sviđa.

montoya Nema NG+ zasad , nadam se da ce ga dobiti. Steta jer pun k unikatne opreme dobijes u zadnjem questu i mislim da je to nakon sto prodes tocku bez povratka. Uvijek mozes respecat skillove i atributse , mozda ukupno platis 2-3k, ako i toliko.

StarFox_N ovisi, negdje je bolje bez voicovera, odnosno da se bolje izrazim, bolji mi je tekst nego los voiceover. Najnoviji primjer, Stalker 1 mi je bolji od dvojke u tom pogledu.

Nadam se da ce ubrzo staviti i shortcut za mapu na kontroleru, to mi fali :/

Evo još malo skrinsa:

1 / 10