fensisuperstar Ubisoftove igre još od Originsa imaju volumetric clouds i/ ili fog, u svima sruši fps za 20-30.
Cyberpunk 2077 recenzije, patchevi i tehnička strana igre
Jebote, pa Cyberpunk je znači postao Xbox ekskluziva (konzolaska). Sony je stvarno maknuo igru sa Storea. Odose dionice CDPRa u k.
Nexus ok, ovo je defitivno nešto za što se ne sjećam da se ikada dogodilo?
Koja sramota za AAA studio
Deadwalker batman Ak steam
chono7 i GTA 4 je bio u koma stanju, no mislim da ga nisu povlačili iz prodaje.
No ovo je prvi puta za konzole (neka me netko ispravi ako griješim) koje su ipak više mainstream pa će i mediji o tome više pisati.
Fijasko stoljeća.
- Uređivano
Deadwalker za konzole da. Batman je bio za pc, isto veliki aaa naslov.
Ali da, ovo je plebski mainstream pa se pise o tome
- Uređivano
Slažem se da je veća riba u pitanju, ali jučer sam uspio odigrat dva-tri sata Cybera na base PS4 i iskreno, Arkham Knight je bio puno veći problem.
Moram reći da je puno postova ovdje jako pretjerano što se tiče izgleda na PS4.
Ako zanemarimo nižu rezoluciju na kojoj se vrti, Igra izgleda u najmanju ruku pristojno.
Performanse također.
Ja na svom PCu da upalim te postavke koje su na PS4 popaljene, dobijem isto FPSa, doduše na većoj rezoluciji.
Ono gdje su problemi stvarno očiti je loading asseta i učestalost bugova u usporedbi sa PCom.
To je stvarno jako loše.
Ali opet, čega sam se sve načitao o PS4 verziji ovdje, očekivao sam PS3 igru.
Pa ovo izgleda bolje od većine multiplatforma ako izbacimo rezoluciju iz jednadžbe.
I ja sam nekidan malo gledao frenda kako igra na base PS4 i razmišljao se kako to zapravo i nije tolika katastrofa. Sasvim je igrivo. Da nemam izbora bez beda bih igrao i na taj način.
Evo i malo sprdačine!
"please nintendo it's a joke please don't dmca me please nintendo oh god please I love my family please don't go after them dug bowser plleeassee"
Navodno se sprema i tužba dioničara - https://www.dualshockers.com/cyberpunk-2077-studio-could-be-facing-possible-lawsuit/
Mislim da je trenutnim igračima ovo važno za spomenuti:
Apparently Cyberpunk 2077 save files will corrupt and become unrecoverable if they reach 8MB in size, which comes from the GOG.com Support Center itself.
Uf jebem ti kakva igra, pored svih pre dobrih stvari : price, likova, side questova, veoma realnog grada, muzike i naravno grafike....jebeni bugovi meni licno bas kvare dozivljaj.
Vozim se s likom u kolima u sred misije, pricamo i on bez po muke opali pesaka i nastavlja da prica ko da se nista nije desilo, i ako ovo moze biti smesno, ubija tu uzivljavanje totalno.
Likovi prolaze kroz objekte, ovom jednom viri guzica kroz sediste kola.
pop in i dalje na sve strane.
AI protivnika je nekad na cistoj nuli (samo cekam da sami sebe pocnu ubijati), AI civila je takodje slab kao i saobracaja.
Kad prodje taj prvi udar divljenja gustoce grada shvatis da ti pesaci ne pridonose u vecini slucajeva nicemu...lepo je videti guste ulice, pokoji sitni detalj ili razgovor ali kad se samo tako gube ko retardi pocne da se primecuje.
Bas sam nedavno presao jednu od jacih side misija, sedimo na zadnjem sedistu ja i lik a od napolje bije neverovatno svetlo a unutar kola mrkli mrak i liku svetle oci u belo, i tako pricamo o teskim stvarima a ja odmicem kameru od njega da nebi morao da gledam u taj uzas
Igri treba jos kustomizacije sto se tice izgleda i treba da urade nesto u vezi odece to jest armora ( sva sreca igra je kriminalno laka tako da je i dalje nosim low level odecu, cisto da bi izgledao kao nesto sto ima smisla).
U svakom slucaju sve su to sitne stvari ali posle 50 sati me bas pocinju drkati, da ne mogu da opalim par sati a da ne vidim barem par ovakvih gluposti.
Igra je puna genijalnosti ali i gluposti i fale joj neke stvari koje se ocekuju u danasnjim open world igrama.
JA bi je preporucio svima ali u isto vreme apsolutno je bolje sacekati da se ovo ispegla i dotera...ne bitno igrali na kompu ili konzolama.
Sve platforme pate od bugova...jedino ako ste lik koji moze da predje preko tih stvari, onda super.
Da se kuvala jos jedno godinu ipo izasla bi lepo ispeglana od starta.
Ja je i dalje picim ko pravi i planiram drugi prelazak (kad ovaj zavrsim)
Ovo su licni utisci...za ove ostljive.
AbelKOsMos Jučer sam vidio nekog lika, tvrdi i još se svađa sa svima da u 60 sati nije doživio ni jedan jedini bug.
- Uređivano
Heat
Svaka njemu cast
Pored tehnickih probelma, bugova i glitceva ima...samo sto se preko dosta njih preskoci (jbg igras, vozis..ne obracas paznju)
Evo sad posle ovog zadnjeg patcha nekim ljudima se pesaci uopste ne pojavljuju, prazan grad skroz
Steta...jer bas u tim trenutcima kad te igra zgrabi ne zelis da ti nekakvo sranje pokvari dogadjaj.
Meni licno najvise smeta pop in, tolko da ne zelim nekad ni gledat ispred sebe
E da i u citavom gradu niko ne vozi motor...mozda je i bolje s obzirom da ivako voze ko mulci.
AbelKOsMos i more nema nikakav sustav niti interakciju. Nedovrseno
chono7
Sve ko da im je neko dosao i rekao "ljudi stop, sto ste uraili, uradili ste...sad na peglanje i da se igra izbacuje".
Vidi se da iza svega ovoga stoji ambicija i kvalitet CDPR-a...samo im je trebalo jos vremena.
Ali posle odgoda i svih tih unutrasnjih sranja...jbg, tako je kako je.
Ovo je super igra koja ce vremenom postati jos bolja.
Sad je i ovo oko povrata novca pocelo...sto je super za ljude koji oce novac nazad.
Jedino sto ce ova poboljsanja koja mi cekamo biti pomerena za tamo kasnije, kasnije, dok se ne sredi sav ovaj uzas na konzolama i ostale tehnice pizdarije.
Ali brate napravise dobrih likova
I pozivam te da iskocih iz jureceg auta just do it
chono7
Znas kolko puta sam u pocetku to slucajno uradio
Iskreno, da mi se sad corrupta save, krenuo bi ispočetka s guštom.
Kreni ti ispočetka i ako ti se ne corrupta.
Lol
AbelKOsMos meni se desilo ista stvar s riverom, bas ozbiljna misija i lik napravi dvije saobracajke, ubije imerziju jbg.
Ja svakih 5-10 minuta vidim neki bug ili glitch, ali 99% njih su minorni i ne ubijaju zabavu uopće. Tek sam danas doživio da nisam mogao sidequest pokrenuti iz n-tog razloga što se samo razriješilo nakon nekog vremena.
igra je puna istih, doduse treba reci da vecina nije strasna a i mislim da nakon nekog vremena otupis na neke stvari.
kraj je zlatan :
Zadnja misija,jako iritantno.Tri reloada jer se enemiesi "sakriju" u kontejnere i nemoš ih ubit.Jedan je čak i u zemlju propao.Zbog srama valjd.Nakon što sam uspio proć,jedva,igra mi se kreša na animaciji u toj misiji.O poljske vam tete yebem,i pokoćne i poljske.
- Uređivano
Može. Evo ovdje.
Neoptimizirana?
Isto sam mislio dok nisam provjerio ono što je @chono7 napisao.
Koliko se otvara mogućnosti kasnije, ovisno o stilu igranja. Zato ima i vertikalnog gameplaya puno puno.
Slow mo, skok u zrak, već si na zgradi, 5 protivnika oko tebe, oko tebe renderira se cijeli grad i okolne zgrade uz ray tracing. Jebiga da, mislim da je preambiciozno.
Zašto nebi bilo?
U praksi ti sada možeš renderirati fotorealističnu sobu 4x4 sa svime mogućem uključenim da ugušiš RTX 3090. Znaš i sam.
E pa tako developer tu i tamo odluči nabiti koji efekt više, u open worldu.
Osobno bi volio da griješim pa za već 2 godine dobimo nešto bolje ali ovakvog tipa sa ovakvim ray tracingom na konzolama nemoguće.
Ukoliko misliš provocirati izvrtajući postove obrati mi se direkt. Nemoj pisati pojedinci.
Gdje sam napisao da čekam PS6?
Napisano je da će ovakav tip grafike(ULTRA RT POSTAVKE) koji ima kolega @woodiebone biti mogući tek na PS6.
Ok?
Nije vam jasno baš a?
Niti trolam niti sam fenboj ičega.
Čak ni PC-a, sve ima mane i prednosti.
Jednostavno pokušavam objasniti da smanjite očekivanja od uređaja za 3000 kn.
Na to se moj post odnosio, na @woodiebone i njegov GPU
Znači kolega igra na grafičkoj koja sama košta kao 2 PS5. Cijeli PC je oko 13 000 kn. Dodaj da AMD(koji je u konzolama) muku muči sa ray tracingom neznam više kako vam objasniti.
Pisao vam je @chono7 isto za Watch Dogs Legion prije izlaska kad su objavili zahtjeve. Tada su pojedinci pisali slično.
Po izlasku pokazala se prava situacija.
Moja procjena za PS5:
Fidelity mode
Dinamični 4k ali većinom oko 2560x1440, high detalji, low-medium ray tracing, high NPC density, 30 frejma lock.
Performance mode
2560x1440, high medium detalji, nema ray tracinga, high NPC density, 60 frejma.
Za par mjeseci me kvotajte.