- Uređivano
Nije inovirao. Samo je igra koja je definitivno promijenila gaming inudstriju. Kažem, jedina inovacija su VR igre.
Nije inovirao. Samo je igra koja je definitivno promijenila gaming inudstriju. Kažem, jedina inovacija su VR igre.
Osim toga da nije PUBGa ne bi bilo ni Fortnitea. Upravo su zbog pubga uveli BR i uspjeli.
Ako cemo o inovacijama onda No Mans Sky, HL Alyx i slicno
Sve je to istina, ali PUBG odavno nije popularan kao što je to Fortnite. Da nema Forta, BR žanr ne bi bio danas što je. Fortnite je stvorio kult žanra. Nije da me to veseli, ali je. Što je nekad bio Tamagotchi danas je to Fort. Samo puno popularniji. Možda se ne krećete/ne radite u takvom društvu, ali za Fort gotovo znaju svi. Od albuma, igračkica do velikih računa koje dobivaju roditelju zbog Google Playa, pa sve do plesova koje je Fort popularizirao. Nažalost.
Vjerojatno onaj prvi val igrača 2017.
Kasnije ne bi bilo bitno ni da košta 3000 kuna.
Kupovale su se konzole isključivo radi Forta.
Nek Tuhy kaže koliko se PS bonova proda ekipi oko Božića i Nikole samo zbog vbucksa.
Fifa 19
Nexus i dalje, sto je ovdje promjenilo ista u generaciji? Koje inovacije?
Tehnicki onda i Minecraft ulazi u ovaj gen, a igra je generirala daleko vise love kroz merch, te samu prodaju, jer nije free. To sto vi niste bili u tom valu, ne znaci da se nije dogodilo.
Samo sto bi MC i usao u ovu kategoriju inovacije zbog jedinstvenog svijeta
Fortnite nije ama bas nista inovirao. Samo popularizirao postojece ideje.
Zao mi je.
Fortnite je cijelu industriju pogurao desetak godina naprijed.
Hah. Fornite popularan? Pih. Jebeš igru koju ne možeš igrati na iphoneu
Ako ćemo govoriti o igri koja je najviše promijenila industriju dosad, to je prva igra sa battle pass mikrotransakcijama - a to nije Fortnite, oni nisu prvi počeli s time. Vjerojatno neko kinesko mobilno smeće. Wikipedija kaže da je Compendium iz Dote 2 prvi soft primjer toga, ali i to mi je labavo.
Ako ćemo o konkretnijim inovacijama, u smislu potpuno novih načina igranja, tu imamo jedino Baba is You. Ne pada mi napamet nijedna igra di je mijenjanje pravila igre ujedno i mehanika igre.
Meni je osobno najimpresivnija inovacija, koja nažalost ni malo nije promijenila gaming jer nijedan developer nema muda pokušati isto (bar za sad), long take iz God of War-a. To je nešto što se više ne spominje, a trebalo bi se uzdizati na pijedestal gaming industrije. Cijela igra bez reza kamere osim kad izlaziš i ulaziš u igru, naravno, i to na staroj generaciji uz onakve vizuale. Kako? Nevjerojatno.
Nekako mi Disco Elysium prvi pada na pamet, zbog specifičnog pristupa RPG-u kojeg nisam vidio drugdje, ili sam pak zaboravio.
Koja igra je najviše promijenila gaming industriju?
Fortnite!
Slazem se s @Flipper . Popularizirala je BR zanr. Stvorila je Epic Store. Epic Store je probudio Steam. Ukrstio Epic rogove s Googlom i Appleom. Ako to nije najveca promjena u gaming industriji onda ne znam sto je.
Clanak je postavio dva pitanja koja nisu uopce na istim tracnicama inovacija gaminga i promjena gaming industrije.
@chono7 Majko mila dosadan si vec Bogu i Vragu s pljuvanjem Fortnitea. Ne kuzim ti si uber pro realni FPS mother fucker koji igra samo PUBG i ARMU i ne priznaje nista drugo. Stvarno ne kuzim.