Pročitaj na portalu
Članak

Koja igra je najviše inovirala u ovoj generaciji?

Dok je Xbox One svoju najveću inovaciju u obliku Kinecta brzo odbacio, još uvijek aktualna generacija izrodila je jednu od najinovativnijih gaming konzola u povijesti – Nintendo Switch. Međutim, inovacije nisu ostale samo na hardverskoj izvedbi. Igre su počele aktivno koristiti proceduralnu generaciju, nastali su novi žanrovi poput battle royalea, populariziran je žanr hero shootera, asimetrični multiplayer naslovi sve su popularniji, a rekli bismo i kako je inovacija prikupiti 200 milijuna dolara za razvoj jedne igre. Koja igra je po vama najviše inovirala ovu generaciju? Koja igra je najviše promijenila gaming industriju ili će to tek napraviti?

Koja igra je najviše promijenila gaming industriju ili će to tek napraviti?

Nažalost - Fortnite.

Zašto nažalost?

Bez obzira kakav ti je kao igra, generalno sve što je donio je dobro za igrače.

Da, Fortnite je no-brainer ovdje, kao RDR 2 kod open worlda.

weky A Weky previše sad ima BR igara i općenito BR žanra. 🙂 Još će u Broken Sword ubaciti BR mode.

U ovom trenutku - Fortnite.

Ljudi moji vi ne možete vjerovati koliko je to popularno kod djece. Ludnica. Kakvi Pokemoni i ostali bakrači. Fortine je the shit.

To što je popularno ne znači da je inovativno. Nipošto ne mislim da Fortnite nije utjecajan jer svojom popularnošću ruši rekorde, no ako gledamo inovativnost, čak je i PUBG onda kandidat koji ide ispred Fortnitea svojom implementacijom i popularizacijom BR-a.

Ne čitate tekst članka

To je očito Fortnite.

Overwatch.

Članak se može shvatiti na dva načina, možda manje pitanja. Ni ja ne vidim baš neke inovacije u Fortniteu kao odgovor na pretposljednje pitanje.

Po meni Death Stranding. Nije baš radikalno promijenio gaming industriju ali mislim da bude. Ta igra suptilno pokazuje kako je zdravije hodati nego se voziti.

Nexus citam je vrlo dobro clanak i dalje ne vidim na koji je nacin Fortnite promjenio industriju? Popularan je, ali nije nista promjenio. Sve je isto kao i prije njega.
      Nikakve inovacije nije donio.
      Cak nije nista nevideno, jer je i ranije bilo popularnih naslova

chono7 Ta igra je pronašla pravu formulu i način kako današnje klince zabavit, eto to je inovacija

Superhot VR

Ne znam je li ikad postojala ovakva igra.

Mislim da se tu ne misli promijenila na način koliko je popularna ili da su svi čuli za nju ili da ima učestale kolaboracije s pjevačima, filmovima i inim stvarima. Mislim da se misli u kontekstu imena nominacija - koja igra je najviše promijenila gaming industriju s inovacijama?

Fortnite je nevjerojatan kulturološki fenomen. Ali inovacije nema.

A s druge strane, ne znam tko je išta inovirao ove generacije?
      Horizon sa zanimljivom pričom i dosta drugačijim settingom od ičega do sada? (Iako je Enslaved donekle sličan...)
      NieR sa svojom pričom ispričanom kroz mnogobrojne završetke?
      PUBG s BattleRoyale žanr implementacijom?
      Dayz ili Rust sa Survival žanr implementacijom?

Pa jedina prava inovacija su VR igre. Fortnite je s druge strane populizirao i uz PUBG stvorio novi žanr. Ali da Forta nema, BR ne bi bio niti blizu tako popularan.

Flipper znači, nije ga stvorio, nego ga je popularizirao. Nije inovirao ništa.

Nije inovirao. Samo je igra koja je definitivno promijenila gaming inudstriju. Kažem, jedina inovacija su VR igre.