A opet ovisi o tome kako uzmeš da nije napravila ništa za industriju. Je. Dodatno ju je popularizirala kod ljudi koji nisu nikad imali doticaj s igrama. Ne znam je li to dobro ili loše, ali popularizirala je itekako. Hrpa roditelja danas zna za "igrice", "skinove" i "onu igru koje moje dijete igra stalno".

To nema veze s inovacijama u svakom slučaju. Nadovezali ste na moj post, ali pročitajte prvi post koji dio sam citirao iz članka i na temelju njega naveo Fort. 🙂

chono7
    Nije izmislio, ali je sigurno popularizirao.

Pa clanak je krivo postavljen.
    Flipper u pravu si.
    PUBG je bio relevantan dok se nije pojavio Fortnite.

Teško mi je inače reći, jer u igrama koje ja igram nikakve posebne inovacije nisam vidio. Ali BR je valjda najveća priča ovu generaciju zajedno s hrpom takvih igara. Inovirao je PUBG (odnosno prvi su došli na ideju da prebace koncept Hunger Gamesa u igru), dok je ideju popularizirao i proširio Fortnite, dobrim dijelom zahvaljujući i jer su F2P i prvi su došli na tržište mobitela.

Po meni veće zasluge ima Fortnite, sama ideja o ovakvom masovnom napucavanju bi se kad tad pojavila u svijetu pucačina pa samim time biti prvi i nije presudna činjenica. Da, prvi se pamte i sve to, ali na kraju dana gleda se tko je najviše profitirao i to učinio prepoznatljivim masama.

Flipper znam Filipe, ali to sam vec sve prosao ovu generaciju sa Minecraftom. Roditelji su mi ulazili u trgovinu, kupovali laptope, stolna racunala, jer im klinci moraju igrati Minecraft. Nije postojao roditelj koji nije znao za MC i koliko je to popularno. Klinci su se uhvatili u kostac sa Hamachijem, zicali roditelje za placanje pretplate za servere, Realms, kupovali majce, plisane igracke, knjige, otvarali youtube kanale i zivjeli taj trend. Fortnite apsolutno nije nista drugacije napravio za industriju niti inovirao. Jos jednom isticem.
    Ako cemo govoriti u kontekstu ovoga sto @Chaky pise, onda je sama kupovina Mojanga, gdje je MS iskesirao rekordnu brojku, otvorilo vrata danasnjim kupovinama, tako da je to promjenilo industriju. Ovo pisem generalno i ne dijelim misljenje sa ovim. Ovo su cinjenice.

Ali Minecraft je s prosle generacije, tako da...

Chaky minecraft ima vise edicija, a upravo edicija sa trenutne generacije konzola je najpopularnija. U kontekstu generacije, igra je napravila sve sto sam naveo i vise od Fortnitea.

ne znam kaj ste se toliko uhvatili Fortnite-a, ak se ne varam oni su bili na sudu jer ih je PUBG tužio za kopiranje a ne inoviranje 😄
      PUBG je prvi donio battle royale i po tome bi morao biti debelo iznad Forta koji je iskopirao i ubacio građenje..
      ali ja bi za ovu kategoriju nominirao Resident Evil VII jer ta igra je prava evolucija žanra.

10 mjeseci kasnije