buz Metacritic ocjena mu je sasvim solidna, 86 što ide u prilog mojoj tezi da su im igre i dalje neki prosjek.
Žao mi je, ali ne možeš 86 nazvati prosjekom, to je stvarno visoka ocjena. Isto kao što je i uzimanje korisničkih ocjena na Metacriticu, mjestu gdje možeš ocijeniti igru bez da si ju igrao jer nema nikakve provjere. Uzmi Steam kao primjer. Odyssey ima preko 72,000 glasova i drži prosjek od 88%. Origins ima 85%. Isto tako, The Division i Siege imaju po 79, no te se recenzije ne ažuriraju s vremenom nakon podrške, to su recenzije od onda kada su izašle. Siege je doživio renovaciju do samih temelja od onda. The Division 2 ima 84 na startu.
Ako ti je sve ispod 85 loše, onda su to nerealno postavljeni kriteriji. I Days Gone ima 71 (opravdano vjerojatno samo zbog velikih tehničkih poteškoća koje su zadesile igru), no to je itekako kvalitetna igra.
buz Odustali su od toga jer je jedino bitno prodat igre tako da se muzu sve moguće epohe ljudske povijesti.
Ne znam zašto je bitan razlog zbog kojeg se ide po periodima povijesti, ako pritom dobivamo kvalitetne igre. Nadalje, izgubili su se u modernoj priči oko Syndicatea te je u Odysseyju otišlo u nekarakterističnom smjeru. Valhalla s Darbyjem, svojevrsnim lore-masterom, namjerava staviti točku na i modernoj priči i pripremiti serijal za reboot. Za mene je prigovor toga da dobivamo različite periode stvarno traženje mana čisto da bi se nešto prigovorilo. Ponavljam, dobivamo kvalitetne igre, nije li to najbitnije?
Ja razumijem da neće svima Ubisoftove igre biti zabavne, ali teško mi je shvatiti nešto legitimnim prigovorom kada se prigovara na smjer Ubisofta, smjer koji je pola desetljeća prisutan, a da se nije ni iskusio taj smjer, barem u nekom obliku. The Division 2 je fenomenalna igra, izvanredan looter-shooter. Neće ti se svidjeti ako ne voliš takve igre. Bit će ti besmisleno igrati takvu igru, nećeš naći smisao u njoj ako to nije tvoj tip igre, no to ne znači da nekome drugome neće valjati tko traži takvu igru. Baš zato što ako netko traži takvu igru, dobit će izuzetno kvalitetnu implementaciju.
Isto je i za Assassin's Creed. Ako tražiš snažnu priču, ulaziš s krivim razlozima i neće ti sjesti jer to nije smjer kojim je serijal otišao. Ako tražiš detaljan, vjerno prenesen period u jedan pješčanik u kojemu možeš biti borac za pravdu, strah i trepet tiranije i istraživati kulture s kojima se rijetko u igrama dolazi u doticaj na toj razini, a da pritom to iskusiš u nekim od najljepših svijetova na čitavoj generaciji, onda će ti igra itekako sjesti.
Ako te zanima što je prosjek, pogledaj Ghost Recon: Breakpoint. To je igra koja je prosječna. Ima niz mehanika implementiranih na površan način, dok se u pozadini nalazi genijalna mehanika stealtha koju koči taj nepotreban mehanizam. Zbog toga se u tom pješčaniku ne može do punog potencijala iskoristiti gameplay i igra pati.
Siege je isto tako sve, samo ne prosječan. Izuzetno kvalitetna igra koja ima jedan od najjedinstvenijih pristupa sa svojim zahtjevanjem da budeš jednako dobar u igri koliko si i spreman biti timski igrač.