• buz

•  
    •  
    •  
    •  
  • Uređivano

Rekao si "skoro pa ista", citiram te. Onda očekujem vidjeti planine na istim mjestima, rijeke, jezera, more i slično, a zgrade i infrastrukturu u skladu s epohom. Ovdje ničeg od tog nema ni blizu, dakle nisu uopće slične. Ono što ti pokušavaš reći je napravio Ubisoft, usporedi mape ove dvije igre koje sam ti naveo, tu možemo pričati o sličnostima i o tome što "developeri rade".

TITANXIS

Ja mislim da si se ti malo zeznuo.
    Te mape nemaju apsolutno ništa zajedničko.

Totalno drugi asseti, teksture, oblik, geografija. Sve je drugačije.

I uostalom, GTAV mapa je otok dok je RDR2 mapa okružena tlom sa svih strana, a jedan dio mape je iz RDR1 kad GTAV nije ni postojao.

buz Da jesam, U pravu si. Ok krivo sam se izrazio pa se tak i shvatilo. Poanta je drugačija. Ja spomenuo tu mapu iz drugih razloga a ne da možda spočitam Rockstaru što radi copy paste stvari u svojim igrama. mada ima istine u tome jer zbilja preoblikuju stvari u igrama. Da li misliš da su RDR2 počeli raditi iz nule? Očito da pojam mape nije svima isti. Mapa je tu da ima orijentalnu svrhu a ne drugi naziv za svijet po kojem se krećemo igri kao što u stvarnom svijetu je to satelitska snimka koja prikazuje svijet onakav kakav je. Nije mi bila namjera da te dvije mape svrstavam u mape sa istim svijetom, mjestom kak već hoćeš da to nazovem. Nadovezao sam se na Flippera kojemu je naj svijet ikad od RDR2. i ja napisao i GTA5. Razlika između RDR2 i GTA5 je u razdoblju događaja što se kreacije svijeta tiče, eto. Neko voli aute, gradsku vrevu modernog svijeta, pa će mu draži bit GTA5 a neko voli konje, divljinu, prirodu, divlji zapad pa će mu draži bit RDR2 a meni su obje dobre OW igre sa fantastičnim svijetom jer imaju sličnu šablonu, struktura gameplaya, mehanika, Zaboga, radili su ih ista kompanija. Mišljenja sam da većina nas voli igre ipak po gameplayu i priči, općenito atmosferi a manje po mjestu i vremenu događaja. Vrag je u detaljima pa preferiramo različito. Ponavljam da se ne radi o istom svijetu sa istim mjestom što ti očekuješ od istih mapa. A sad idem pogledat to sa mapom koje si naveo od Ubisofta. Inače bezveze mi je da se prepucavamo oko gluposti, ko je u krivu a ko u pravu. Pozz!

TITANXIS

Da li misliš da su RDR2 počeli raditi iz nule?

Naravno. Igra je bila u razvoju 7 godina, oni ne štancaju naslove.

Nexus Sve je meni to jasno i još da su svako drvo radili zasebno i sve je to 5, Rockstar je genijalan bez sumnje ali da li ti misliš da nisu ništa posuđivali iz GTA5 i uvezli u RDR2?

TITANXIS

ali da li ti misliš da nisu ništa posuđivali iz GTA5 i uvezli u RDR2?

Ti si otišao od tvrdnje da je Rockstar iskoristio GTA5 mapu kao uzorak u RDR2 to ovoga sada...nema veze s vezom.
          Iz GTA su uzeli svoje iskustvo, novac i resurse koje su zaradili i uložili u RDR2. Uzeli su svoj engine koji je unaprijeđen i tjt.

Ne, ne vidim što bi to oni mogli uzeti iz potpuno drugačije igre.

A mislim sve što moraš napraviti je prošetati mapom u obe igre.

Nema asseta koji je sličan, a kamoli isti.

wooddiebone Nisam šetao nek jahao i vozio se. Kad prođeš story mode i odradiš sporedne misije pa onda produljuješ si umjetno igru proučavanjem okoliša trenutno mislim na RDR2 a kod GTA5 vozikaš se po planinama, popeo se jednom autom na mislim najviši vrh na koji možeš autom kod žičare i tako uočavaš i proučavaš teren pa vidiš neke sličnosti sa RDR2 o kojima ću ti možda napisat u privatnoj poruci da ne spojlam.

Možeš i meni molim te, živo me zanimaju te sličnosti.

buz Maloprije sam išao istraživati malo na YT o tim sličnostima, dodirnih točaka GTA5 i RDR2 kojih ima jako puno i naletio na ovog tipa i njegov video koji je naravno pod upitnikom ali ja vjerujem da je tako. Ima toga sigurno još na internetu. Naravno i ja sam se posvjedočio da je tome tako. Ne želim da se ovo sad pretvori u raspravu o mapama RDR2 i GTA5 jesu ili nisu slične pa ovime završavam o tome. Tema je ipak koji je po vama najbolji otvoreni svijet u igrama trenutne generacije. Poslat ću ti u privat svoja zapažanja o nekim dijelovima područja koja su gotovo ista u obje igre. Ne vjerujem da je to puka slučajnost iako i ta mogućnost postoji.

TITANXIS
                Znao sam da si pogledao neki video na YT-u u 3 ujutro i onda radio takvu tvrdnju...čak sam želio i odgovoriti odmah na taj način, ali eto...

Nexus Varaš se, prvi put tražio istomišljenike i vidim ovaj video i postao ga ovdje. Napisao sam da je gotovo sa ovim ali povuko si me za jezik.

Mislim da je poanta izjave Same World svodi na to da se potencijalno nalaze u istom svemiru i kontinuitetu RDR i GTA HD, ali dalje od toga, pogotovo u smislu tehničke sličnosti mislim da je ipak malo previše stretch.

Horizon Zero Dawn i RDR 2

wooddiebone
                    Nema se tu šta mislit! "same world" - to i znači u ISTOM svemiru, kao šta su Control i Alan Wake u istom svemiru, tj naslov videa je trebao biti "same universe"

On je to nikako preveo i eto ti nepotrebnih tvrdnji i rasprava.

Nemaju veze sa vezom te dvije mape

Witcher 3. RDR2 nisam igrao i kako je krenilo nikad ga neću ni stić igrat, pa ne mogu komentirat.

Kaj svi briju po RDR2, mislim sve pet fakat je awesome ali kak se to uopce moze natjecat s recimo World of Warcraftom?