weky Da su uzeli još 2 godine razvoja, bio bi u potpunosti u pravu. Ovako je jedino što su ostavili za sobom niz slomljenih srca ljubitelja apokalipse i swing jazza.

RDR2 je generaciju, dvije ispred konkurencije...

Najbolja Open World igra - Horizon Zero Dawn.

Witcher 3 ima predivan svijet, no on funkcionira zbog odlične isprepletenosti s pričama kojima je svijet popunjen. RDR2 može funkcionirati samostalno. Interaktivnost između likova je na zavidnoj razini i jednostavno imam osjećaj da u bilo kojem trenutku može krenuti šora u lokalnom salunu jer je netko nekome rekao da mu je žena debela. Stoga definitivno RDR2.

Oba The Divisiona...meni bez premca.

Trebalo bi jasno podijeliti žanrove.
Ovako imamo primjere poput:

• Witcher 3 i u RPG i u open world
  • Horizon i u RPG i u akcijskoj avanturi i u open world
  • Days Gone i u open world i u akcijskoj avanturi
  • NieR: Automata u svim žanrovima (kad bolje razmislim, možda je to i dobro?! 😃)

Tzereen
    Uvijek je jedna igra mogla biti nominira a u dvije kategorije.

Tako funkcioniraju awardsi.
    A uostalom, ovo nije najbolja open world igra, nego najbolji open world generacije.

Enivej, Meni je RDR2 definitivno Open World generacije.

@Tzereen mislim da nisi shvatio kategoriju. Najbolji open world generacije, bez obzira na zanr igre. Koji je po tebi svijet otvorenog tipa u igrama ove generacije bio najbolji? Sto je na tebi ostavilo najvise impresija i totalno te razoruzalo?

Ja svoj glas dajem Witcher 3. Da kratko objasnim, jeste RDR2 ima vise spontanih stvari, ima vise automatizacije i manjih sustava koji daju dojam svijeta koji zivi bez igraca, ali w3 mi je ponudio najljepse lokacije u ovoj generaciji, raznolikost koja granici sa normalnim, vise mapa, ekspanziju koja kao da je izasla iz najljepsih bajki i hrpu detalja na svakom koraku uz najljepse mikrolokacije koje sam vidio u gamingu u igrama otvorenog svijeta. Cista umjetnost i posvecenost detaljima.

chono7 da, izgleda da nisam. I Woodie je već objasnio, tako da sad kužim.

RDR2 sam igrao samo sat, sat i pol pranje mogu dati sud.

Iz tog razloga, i dalje ide glas za Horizon.

Iako bi zbilja mogao nominirati i NieR zbog lokacija koje svojom pripadajućom glazbom i atmosferom te ponekad šašavim, a ponekad tužnim likovima i questovima zbilja dodatno pojačavaju imerziju u toj unikatnoj igri.

wooddiebone Nisu identične ali radi se o istom shapeu, s tim da su za RDR 2 preoblikovali i izokretali i nadodali terena da ne izgleda podjednako. Bili bi glupi da ispočetka idu radit mapu sa svijetom koju su već imali u GTA 5 za RDR2. Tako ti to rade developeri sa svojim igrama i prilagođavaju temi igre.

Apsolutno nemaju veze jedna s drugom, nije to Ubisoft FC4 = FC Primal mapa koje su bile identične

• buz

•  
          •  
          •  
          •  
        • Uređivano

Rekao si "skoro pa ista", citiram te. Onda očekujem vidjeti planine na istim mjestima, rijeke, jezera, more i slično, a zgrade i infrastrukturu u skladu s epohom. Ovdje ničeg od tog nema ni blizu, dakle nisu uopće slične. Ono što ti pokušavaš reći je napravio Ubisoft, usporedi mape ove dvije igre koje sam ti naveo, tu možemo pričati o sličnostima i o tome što "developeri rade".