Ne znam, topic jedna igra za izdvojit od toliko genijalnih, apsurd. Ja ovdje moram dobro kopat da napravim dobru listu i raširit po nekim žanrovima, jer niti jedna igra nije najbolja u svemu.
Ako bih baš morao, Persona 5 je moj kandidat za najbolju igru, NieR za najdražu i rame uz Personu. Tu je i Witcher 3 koji je inspiracija svim naraštajima to come, uveo je toliko dobar open-world da bi sve igre mogle naučiti i dalje svašta po tom pitanju. Jedino što je došlo blizu je RDR2, ali RDR2 je opet donesao jednog od najboljeg protagonista stoljeća, priču toliko maestralno ispričanu da to nisu istine, uz predivnu prirodu i toliko detalja da je to strašno.
From je svoje dokazao, Sekiro je njihova najinovativnija igra koja je combat digla u svemir, ali BB je opet doveo atmosferu kakvu niti jedna njihova igra nema. Na žalost, BB je jedna sfera jednostavnije igre nego što su to znali radit, pa je meni takva igra ipak dalje od trona za najbolju igru generacije. Ali u svojoj kategoriji su kraljevske obje.
DQXI je također dobra igra, no ipak nema ništa previše novo da bude neka osnova generacije, jednostavno je igra dobre recepture.
Previše toga još nisam odigrao da mogu reć, ali ovaj topic ce posluzit da dodam još pokoju igru na listu svakako.