Iskreno, mene tu nista na souls igre ne podsjeca osim odvratnog "stamina bara"...nadam se da nece bit bitan ovdje kao tamo, jel je to nazalost za mene veliki deal brejker...
Black Myth: Wukong
Kad kazem souls za mene su to sve FromSoftware igre, dodaj tu Lords of the Fallen, Mortal Shell, pa mozda cak donekle i Nioh.
To je taj šablon, na stranu njihove posebnosti u mehanici i vizuelnom.
Wukong ce biti u toj kategoriji, sem ako nas ne iznenade sa akcentom na dobru priču i sporedne likove.
Da li je poput Gow?...nije.
Da li je poput Last of Us?.. nije
Jrpg, Persona?.. jbg nije
Horizon? nije
Wičer?.. jok
Devil May Cry?.. mozda, ali manje izgledno
Pa šta je onda?
Sem ako nisu izmislili novi podzanr ili neku originalnu formulu bice varijanta soluls-a
Problem je sto trenutno ipak malo znamo.
Ima elemenata iz vise igara, videcemo koji od njih ce biti dominantan i prevagnuti.
Da bi bio Gow fazon, majmun mora da ima dobru mitologiju, svi znamo kakav je Kratos, posebno ovaj novi, njegova uloga oca i odnos sa sinom.
Nesto mi ne vuce na takvu dubinu, sem kombata u određenoj meri, ali kombat sam po sebi nije dovoljan.
Videcemo kako je citava igra spakovana, e to pravi razliku.
Iskreno, navijam da ne bude souls ili da bude poput E. Ringa ali sa potpuno novim elementima, a najbolje kao neka kombinacija Gow-ER
maverick Postoji mnogo ljudi koji igraju dmc igrem, a uz to dmc 5 jede sve dark soulse i elden ring za dorucak po pitanju gameplaya/combata
Citam ove komente lol, svasta. Kakva je ovo opce usporedba? Ovaj majmun s stapom nit je dmc, nit souls, nit gow, ali manje je dmc nego sto je bilo sta drugo.
Ovaj novi gameplay smo vec vidli, kad ce prikazat neke druge lokacije…
maverick Kao i kad si nazvao Sekiro souls igrom i jos rpg-om lol i to u rcenziji. Epic fejl.
https://ffa.hr/recenzije/recenzija-sekiro-shadows-die-twice/32074/?amp=1
Evo mozes probat naci to sta govoris, ali neces.
- Uređivano
darkfenix Pa super izgleda od pocetka, mene osobno vuce na From igru, da ne kazem Souls jer ocito sjekire padaju nekima. Ne vuce me bas na DMC Bayonetta style.
Samo me brine sta vec 2 godine gledamo istu sumu i gameplay, a nismo bas previse osim toga vidjeli. Ili sam nesto propustio? Ima neki demonstration za oruzja, skillove itd?
- Uređivano
No
Ovo se jedva čeka, pratim od početka i spektakularno djeluje.
Daj mi više tog Monkey Kinga .
foggy Samo me brine sta vec 2 godine gledamo istu sumu i gameplay, a nismo bas previse osim toga vidjeli. Ili sam nesto propustio? Ima neki demonstration za oruzja, skillove itd?
Imam osjećaj kao da gledam proof-of-concept. Izgleda impresivno, ali isto tako izgleda kao da su odabrali samo dovršene segmente koji su međusobno izolirani.
- Uređivano
Igra ce biti GOTY 2023. i izgleda vauu
Ljeto 2024.
- Uređivano
S jedne strane dobra stvar jer je ovo ljeto (a i cijela godina) stvarno krcato sa igrama.
S druge, stvarno mi se igra ovo čudo.
- Uređivano
Počele su precenzije. U Kini je jučer/danas bio nekakav press event, a još vise će biti za i nakon ONL u utorak.
Ajde super. Mislio sam da je ovo neka prevara koja nikada neće izaći.
Sad sam prvi puta pogledao gameplay i ovo izgleda jako dobro. No bilo je i do sada soulslike igara koje su izgledale dobro no kad su izašle bile su meh.
A bar su izašle. Meni ovo s odmakom vremena sve manje interesantno izgleda. "Souls inspired" igara se nakotilo na bacanje, grafika mi sve manji "wow" efekt ima, a mehanike baš izgledaju samo lopatom nabacane. Ova pretvorba u kamen je baš sramotna bila.