Krutejebo, slazem se sa maverickom 100%...sikire ce padat!
Black Myth: Wukong
- Uređivano
Ukoliko igra ne bude imala snaznu i konkretnu priču, odnosno dobru karakterizaciju likova sa jasno razrađenim personalitijem, onda je ovo E.Ring sa majmunima.
Da bi ova igra imala svoje "Ja" i sopstveni pečat, onda glavni lik mora da bude neki novi Kratos, Aloy ili Nathan Drake.
Ako se bazira na kombat mehanici koju smo imali priliku da vidimo, bez zarona u mitologiju koja je uzgred fantastična, dobićemo igru koja je u svojoj suštini souls klon.
Moraju da ponude nesto poprilično drugačije i trik je upravo u tome da ovaj simpatični orangutan ili sta je vec, postane nova zvezda na gejming nebu.
Dakle, moramo da se identifiujemo sa njime i da ga zavolimo poput Artura recimo.
Ja obozavam E.Ring u Souls igre ali su mi glavni likovi potpuno bez emocija, nemam simpatiju prema njima, hladni su.
Dakle to je prva stvar.
Sta ćemo dobiti ovde?
Dalje, mehanika igre, način na koji se lik nadograđuje, umire, sama tezina, glavni bosovi, načim kretanja kroz igru, stil borbe, sve to mora da bude ili nesto originalno ili mix od svega, a nikako i isključivo šablon soulsa.
Ovo što sam video je Souls sa majmunima, od arena, do neprijatelja do načina dolaska na popriste borbe, do načina na koji se sukob odvija.
Ako su RDR 2 ili Horizon open world igre, posebne i razlicite same po sebi, ali u okvirima nečega sto se zove rpg, a sa druge strane Gow ili Uncharted nesto sto je linearni rpg, onda je Wukong souls igra i ne znam što pojedinci ovde filozofiraju i traze neki poseban status za nesto što je očigledno?
Ono što mene zanima jeste sledece:
Da li je igra rpg kao E.Ring ili je linearna poput Bloodborna?
Da li glavni lik ima isti model reinkarnacije, ciklus umiranja, odnosno ono famozno gubljenje skupljenih resursa?
Najvaznije od svega, koliko je ova igra zapravo teska i da li je moguce odabrati nivo tezine?
Da li je fokus na unuku Donkey Konga ili kroz igru upoznajemo razgranatu mrezu zivopisnih likova poput recimo onih u Witcheru ?
Odgovor na ova 4 pitanja ce postaviti igru u granice kojima zapravo pripada.
Trenutno smo još u magli, trejler mi je pokazao sve elemente soulsa, da bi me ubedili u suprotno morace da budu konkretniji.
Iskreno, mene tu nista na souls igre ne podsjeca osim odvratnog "stamina bara"...nadam se da nece bit bitan ovdje kao tamo, jel je to nazalost za mene veliki deal brejker...
Kad kazem souls za mene su to sve FromSoftware igre, dodaj tu Lords of the Fallen, Mortal Shell, pa mozda cak donekle i Nioh.
To je taj šablon, na stranu njihove posebnosti u mehanici i vizuelnom.
Wukong ce biti u toj kategoriji, sem ako nas ne iznenade sa akcentom na dobru priču i sporedne likove.
Da li je poput Gow?...nije.
Da li je poput Last of Us?.. nije
Jrpg, Persona?.. jbg nije
Horizon? nije
Wičer?.. jok
Devil May Cry?.. mozda, ali manje izgledno
Pa šta je onda?
Sem ako nisu izmislili novi podzanr ili neku originalnu formulu bice varijanta soluls-a
Problem je sto trenutno ipak malo znamo.
Ima elemenata iz vise igara, videcemo koji od njih ce biti dominantan i prevagnuti.
Da bi bio Gow fazon, majmun mora da ima dobru mitologiju, svi znamo kakav je Kratos, posebno ovaj novi, njegova uloga oca i odnos sa sinom.
Nesto mi ne vuce na takvu dubinu, sem kombata u određenoj meri, ali kombat sam po sebi nije dovoljan.
Videcemo kako je citava igra spakovana, e to pravi razliku.
Iskreno, navijam da ne bude souls ili da bude poput E. Ringa ali sa potpuno novim elementima, a najbolje kao neka kombinacija Gow-ER
maverick Postoji mnogo ljudi koji igraju dmc igrem, a uz to dmc 5 jede sve dark soulse i elden ring za dorucak po pitanju gameplaya/combata
Citam ove komente lol, svasta. Kakva je ovo opce usporedba? Ovaj majmun s stapom nit je dmc, nit souls, nit gow, ali manje je dmc nego sto je bilo sta drugo.
Ovaj novi gameplay smo vec vidli, kad ce prikazat neke druge lokacije…
maverick Kao i kad si nazvao Sekiro souls igrom i jos rpg-om lol i to u rcenziji. Epic fejl.
https://ffa.hr/recenzije/recenzija-sekiro-shadows-die-twice/32074/?amp=1
Evo mozes probat naci to sta govoris, ali neces.
- Uređivano
darkfenix Pa super izgleda od pocetka, mene osobno vuce na From igru, da ne kazem Souls jer ocito sjekire padaju nekima. Ne vuce me bas na DMC Bayonetta style.
Samo me brine sta vec 2 godine gledamo istu sumu i gameplay, a nismo bas previse osim toga vidjeli. Ili sam nesto propustio? Ima neki demonstration za oruzja, skillove itd?
- Uređivano
No
Ovo se jedva čeka, pratim od početka i spektakularno djeluje.
Daj mi više tog Monkey Kinga .
foggy Samo me brine sta vec 2 godine gledamo istu sumu i gameplay, a nismo bas previse osim toga vidjeli. Ili sam nesto propustio? Ima neki demonstration za oruzja, skillove itd?
Imam osjećaj kao da gledam proof-of-concept. Izgleda impresivno, ali isto tako izgleda kao da su odabrali samo dovršene segmente koji su međusobno izolirani.
- Uređivano
Igra ce biti GOTY 2023. i izgleda vauu
Ljeto 2024.
- Uređivano
S jedne strane dobra stvar jer je ovo ljeto (a i cijela godina) stvarno krcato sa igrama.
S druge, stvarno mi se igra ovo čudo.
- Uređivano
Počele su precenzije. U Kini je jučer/danas bio nekakav press event, a još vise će biti za i nakon ONL u utorak.
Ajde super. Mislio sam da je ovo neka prevara koja nikada neće izaći.
Sad sam prvi puta pogledao gameplay i ovo izgleda jako dobro. No bilo je i do sada soulslike igara koje su izgledale dobro no kad su izašle bile su meh.
A bar su izašle. Meni ovo s odmakom vremena sve manje interesantno izgleda. "Souls inspired" igara se nakotilo na bacanje, grafika mi sve manji "wow" efekt ima, a mehanike baš izgledaju samo lopatom nabacane. Ova pretvorba u kamen je baš sramotna bila.
Auu
Još jedan problem radi Xbox Series S konzole.
https://www.heishenhua.com/news/detail?id=11
PC and PS5 users can enjoy the full game starting August 20, 2024. We are currently optimizing the Xbox Series X|S version to meet our quality standards, so it won't release simultaneously with the other platforms. We apologize for the delay and aim to minimize the wait for Xbox users. We will announce the release date as soon as it meets our quality standards.
Eto, nemojte pisati da je odlična konzola ako predstavlja problem kod ostvarenja ambicioznijih i tehnički naprednih projekata.
pravednik Eto, nemojte pisati da je odlična konzola ako predstavlja problem kod ostvarenja ambicioznijih i tehnički naprednih projekata.
Dečki su vidjeli kako je Xbox vrhunska konzola i jednostavno su morali povećati kvalitetu igre jer imaju višak lufta u performansama, ne kužim u čemu je problem?
Do izlaska se taman riješi Erdtree i pokoji zaostatak, a onda se skroz posvetim ovom. Uvjeren sam da neće failat.
Doduše, ovo mi nije drago pročitat:
https://www.ign.com/articles/black-myth-wukongs-physical-editions-will-not-come-with-a-disc
... Al ajd, već su nam ga smjestili sa Horizonom i Ragnarokom. Ovi bar imaju kakvo takvo opravdanje.
Tuhy Al ajd, već su nam ga smjestili sa Horizonom i Ragnarokom
Bome nije isto. Ondje samo kolektorska izdanja nisu imala disk, dok ovdje sva fizička.
Kolektorska su izdanja ionako precijenjena sranja, ali koja je korist fizičkog izdanja bez fizičke kopije lol
pravednik Eto, nemojte pisati da je odlična konzola
To nitko ne piše.
- Uređivano
pravednik napisao je čudo od tehnike za te novce i u pravu je. Jebeno možeš kupiti Series S za 150€ na eBay. Za pc ne možeš kupiti ni hladnjak od grafičke za te pare lol.
Čuj Xbox S nešto koči. Koči ovu industriju cijela lista problema u kojoj se nalazi, a Xbox Series S je na samom dnu te liste.
Uostalom čekajte da izadje ovo, to je Unreal Engine 5 i nedokazan Dev. Vidit ćemo šta njih koči kad krene stutter fest i dipanje framerate-a.
Leakani preview ako koga zanima. Izgleda dosta dobro!
- Uređivano
Jedva cekam ponoc, auuuuuuu.
Edit: danas je petak, jebo m…u praznicima i blagdanima.
Kad se skida embargo za recenzije danas?
- Uređivano
U 16h.
Ajde da vidimo našta će to ličiti na konzolama.
- Uređivano
Zanima me situacija s PS5 jer stoji u recenzijama da postoje tehnički problemi na PC-u.
- Uređivano
Recenzije za Wukong 4 dana prije izlaska, ali za PS5 dojmove će trebati pričekati (comment)
Ide taj benchmark bez problema samo treba spustiti detalje koji su besmisleni sobzirom na razliku u prikazu