- Uređivano
Nexus 3060 je kartica s kojom privlačiš ekipu, a ne kartica od 500-600 i 700-800 eura.
prvo 3090 je grafička sa kojom se privlači ekipa. To je faktor dominacije. 8k 60 fpsa. Nije bitno što će tu grafu maksimalno kupiti 1%-2% usera. To je potpuno nebitno. Kad si otvorio bilo koju tech news stranicu prvo što bi vidio na početnoj stranici bio bi jebeni Jensen sa najmoćnijom grafičkom karticom na svijetu. 3090 privlači ekipu, 3080 je best buy za novu generaciju, 3070 bit će najprodavaniji komad hardvera od nvidije u slijedećih X mjesecu a 3060 ti će nakon svega toga preplavit market sa jeftinijom grafičkom koja će se prodavati kao vruće kifle i vjerojatno će konkurirati amdovoj soluciji. I tu je stvar da moram reći vjerojatno. to je moje osobno mišljenje. Sa time da nisu pokazali ništa, to su samo nagađanja.
igre su system seller, ali to isto vrijedi i za PC. 1060 je trenutno grafička sa najvećim brojem korisnika zbog igara kojim je ta grafička plafon. Najisčekivanija igra godine je Cyberpunk. Ta igra će sama prodati masu rtx grafulja.
Nexus Gdje sam ja naveo da neće? Misliš da npr. PS5 neće utjecati na prodaju novih grafa? Ili XSX? Zašto bi to bilo jednosmjerno?
da se razumijemo pričamo o tome koliko će medijska pozornost privući korisnika na samu prodaju. znači imaš ljude koji će kupit playstation 5, xbox, nvidiju ili amdov komad hardvera nebitno dal je dobar ili loš. Ali isto tako imaš osobu koja će gledati što mu se najviše isplati uzeti. za ono što njemu treba. Sonijev fanatik neće u niti jednoj sekundi razmisljati kupit xbox makar xbox imao bolji lineup i bolje performanse. Pričamo o tome koliko će Nvidija Sonyu oduzeti medijski prostor u tom jednom danu. i da je samo 5%, dovoljno je. Nvidija na pc tržištu trenutno nema konkurenciju. PS5 se bori sa dvije konzole. Znaš što bi apsolutno sjebalo nvidiju? Da na taj isti dan AMD predstavi svoju grafu. Ali to se desiti neće., jer AMD ne želi praviti još veći medijski BS Sonyu.
@19marksman89 koliko ono košta jedan 4k OLED sa 2.1 hdmiom?