Ja sam i dalje glup.
Kako je dobar marketing ako smo mi na sva zvona razvikali S20 sa gratis satom, a ti si kupio A71 za 3x manje para 😮
S20 je i dalje jedan od top mobitela, ali većina ljudi neće popušit agresivno guranje i reklamiranje nego će kupit A71 / A51.
Nvidia će sa 3090 skidat bogove u 8K60FPS-a, a 70% ljudi (karikiram) će kupit 3060 jer si ne mogu priuštit 3090 / nepotrebna im je / preskupa im je.
Dal će to utjecat na prodaju PS5, odnosno, da li će netko radije kupit novu grafičku, a ne novu konzolu, to zasad ne znamo ni ja ni ti.
Svatko će si odvagnut ono što mu je primamljivije / prihvatljivije, i mi smo kao tržište premali uzorak, ali ni ja baš nove grafičke ne promatram kao jako opasnu prijetnju za PS5 (mislim, mene zaboli ona stvar, al kad već pričamo...)
I Sony će sa peticom izbijat iz svake moguće rubrike na svim portalima, na ligi prvaka će se vrtit PS5 a ne RTX3080 reklame...likovi puste teaser za teaser teasera i klikovi i pregledi se mjere u milijunima.
Svaka čast Nvidii na potezima, cijenama i marketingu, ali i Sony će (pogotovo ako će odrapit dobru cijenu) reklamirat peticu kao novog mesiju i kao nešto najisplativije i najbolje ikad.
Možda ti nećeš popušit, kao što nisi ni za S20 (makar si imo drugi razlog), ali meni i ostalima po poslovnicama i call centru svakodnevno zvocaju o tome kad će petica, po kojoj cijeni i dal ćemo ih imat...90% njih zaboli za Nvidiu i njihov marketing, neće takvi to popušit.
Oni će popušit novi Playstation, i to im je dosta.