chono7 Globalno tu govori o jako malom postoku tj. broju ljudi.
Realno, onaj kojeg zanima PS5 će ovo gledati sa zanimanjem i sigurno neće baš klikati i tražiti Ampere benchmarkove lol...dajte.

Svi mi živimo u nekom "mjehuru", ali misliti da će nVidia sa svojim benchmarkovima na STARIM igrama omesti Sony u prezentaciji i prvom pravom prikazu igara, launch datuma, cijene i svega ostaloga je u najmanju ruku naivno i ignorantno.

Te kartice će tek biti relevantne kada AMD svoje adute predstavi i kada počnu izlaziti punokrvne next gen igre. Za to najprije trebamo nove konzole koje će to pogurati i omogućiti, a onda PC ekipa i one koje to interesira to iskoristiti na najbolji ili njima najpoželjniji način.

@fensisuperstar taj marketing tj. strategija nema nikakvog smisla jer nije uopće primjenjiva u ovoj situaciji. Svatko ima svoje adute, imena i više manje će svi imati korektnu cijenu.

@munja sorry frende, ali Nvidija proda vise grafi u jednoj godini nego Sony konzola u 3 ili 4 godine. Dok je isla prodaja 2000 serije, 1000 se prodavala do praznjena zaliha. Kada dovrse ARM kupovinu najebala je cijela industrija. Auti ce ti imati nvidia chipove i njihov AI.
    @Nexus benchmark na starim igrama, jer NEMA novih. Sony nije ni pokazao performans na novim igrama, osim Ratcheta koji ide na 30fpsa. A performans Nvidije na 4k sa dlssom i ray tracingom je impresivan. I opet ne citas sto pise. Rekao sam da onaj kojeg zanima PS ce gledati samo to. Onaj kojeg zanima PC i konzola, gledat ce i benchmarke. A ako se potvrdi da 3070 melje PS5, well.. Vec je jasno u kojem smjeru ide njegova lova.

Nexus Realno, onaj kojeg zanima PS5 će ovo gledati sa zanimanjem i sigurno neće baš klikati i tražiti Ampere benchmarkove lol...dajte.

fanatik. To je to. nema tu ne tražit. Čitav će youtube bit preplavljen. Reddit će bit preplavljen. Stranice sa tech newsom će bit preplavljen. Informacijama o playstationu 5 i novim grafičkim karticama. Ako ti misliš da ovo neće imati apsolutno nikakav utjecaj na prodaju onda si ti u najmanju ruku naivan i ignorantan. 🙂

A da ta strategija nema nikakvog smisla Sony sam ne bi stavljao konfu dan prije početka prodaje rtx grafičkih kartica. Ali naravno mi svi živimo u "mjehuru" ali zato vi ostali sa sony bedžom marketing stručnjaci. Izvini druže nisam te prepozno. Radije bih si iskopao oči nego išta igrao u 30 fpsa. Nebitno o rezoluciji.

LP

Cek cek..neko ce se smijat jer je grafa 2,3 puta jaca i isto toliko skuplja od konzole i neko ce kao prema tome odlucivat na cemu ce se igrat?
        🤣🤣🤣🤣
        dajte saberite se!

19marksman89 nije skuplja, kosta jednako kao PS. O wait, supacki Sony nije objavio cijenu...
          I na dan kada se budu preseravali next genom, Nvidia izbacuje benchmarkove koji ih stavljaju u epitet zastarjelog hardwarea. Prije izlaska.
          Zar vam nije jasna poanta ovakvog poteza?

fensisuperstar

Ako ti misliš da ovo neće imati apsolutno nikakav utjecaj na prodaju onda si ti u najmanju ruku naivan i ignorantan

Gdje sam ja naveo da neće? Misliš da npr. PS5 neće utjecati na prodaju novih grafa? Ili XSX? Zašto bi to bilo jednosmjerno?

Čitav će youtube bit preplavljen. Reddit će bit preplavljen. Stranice sa tech newsom će bit preplavljen

Neću se praviti pametan, ali sorry to neće biti slučaj. Gledaj, Sony kada je samo objavio logo PS5 to je preplavilo internet i skupilo ne znam ni ja koliko lajkova i ogroman interes. Mislim, postoje javni podaci o tome, nije teško pronaći. Evo sada zadnji live stream o PS5 je pratilo UŽIVO skoro 10 milijuna ljudi, video predstavljanja konzole je pogledan preko 30 milijuna puta.

Linus, Gamers Nexus, Jayz2cents i slični skupe za benchove par milijuna klikova i to kroz ohoh vremena. Realno neusporedivo je, da ne kažem pomalo smiješno. Eto.

A da ta strategija nema nikakvog smisla Sony sam ne bi stavljao konfu dan prije početka prodaje rtx grafičkih kartica.

Sony je čekao MS. To su svi znali. Nakon što se slegla prašina najavili su konfu. Ništa novo. Nvidia je isto tako pokušala najaviti nove grafe, cijenu i slično prije MS-a i Sonya, ono...možda uzmeš nešto, ali isto tako i konzole mogu uzeti. Moje cijelo pitanje je, zašto je ovo jednosmjerno prema eto tebi i Choni?

Da se nvidia baš toliko željela natjecati onda bi već predstavila 3060 seriju. Nisu jer bi tako kanibalizirali prodaju 3070 i 3080. 3060 je kartica s kojom privlačiš ekipu, a ne kartica od 500-600 i 700-800 eura.

chono7 sorry frende, ali Nvidija proda vise grafi u jednoj godini nego Sony konzola u 3 ili 4 godine. Dok je isla prodaja 2000 serije, 1000 se prodavala do praznjena zaliha

Brojevi?

munja od 100 milijuna aktivnih Steam usera mjesecno njih 11% je objavilo da ima gtx 1060. Dakle ne svi useri, ne oni koji su poput mene zatvorili survey. 80% diskretnog gpu trzista drzi Nvidia, s time da ovdje ne ulaze u obracun profi kartice.

Nexus 3060 je kartica s kojom privlačiš ekipu, a ne kartica od 500-600 i 700-800 eura.

prvo 3090 je grafička sa kojom se privlači ekipa. To je faktor dominacije. 8k 60 fpsa. Nije bitno što će tu grafu maksimalno kupiti 1%-2% usera. To je potpuno nebitno. Kad si otvorio bilo koju tech news stranicu prvo što bi vidio na početnoj stranici bio bi jebeni Jensen sa najmoćnijom grafičkom karticom na svijetu. 3090 privlači ekipu, 3080 je best buy za novu generaciju, 3070 bit će najprodavaniji komad hardvera od nvidije u slijedećih X mjesecu a 3060 ti će nakon svega toga preplavit market sa jeftinijom grafičkom koja će se prodavati kao vruće kifle i vjerojatno će konkurirati amdovoj soluciji. I tu je stvar da moram reći vjerojatno. to je moje osobno mišljenje. Sa time da nisu pokazali ništa, to su samo nagađanja.

igre su system seller, ali to isto vrijedi i za PC. 1060 je trenutno grafička sa najvećim brojem korisnika zbog igara kojim je ta grafička plafon. Najisčekivanija igra godine je Cyberpunk. Ta igra će sama prodati masu rtx grafulja.

Nexus Gdje sam ja naveo da neće? Misliš da npr. PS5 neće utjecati na prodaju novih grafa? Ili XSX? Zašto bi to bilo jednosmjerno?

da se razumijemo pričamo o tome koliko će medijska pozornost privući korisnika na samu prodaju. znači imaš ljude koji će kupit playstation 5, xbox, nvidiju ili amdov komad hardvera nebitno dal je dobar ili loš. Ali isto tako imaš osobu koja će gledati što mu se najviše isplati uzeti. za ono što njemu treba. Sonijev fanatik neće u niti jednoj sekundi razmisljati kupit xbox makar xbox imao bolji lineup i bolje performanse. Pričamo o tome koliko će Nvidija Sonyu oduzeti medijski prostor u tom jednom danu. i da je samo 5%, dovoljno je. Nvidija na pc tržištu trenutno nema konkurenciju. PS5 se bori sa dvije konzole. Znaš što bi apsolutno sjebalo nvidiju? Da na taj isti dan AMD predstavi svoju grafu. Ali to se desiti neće., jer AMD ne želi praviti još veći medijski BS Sonyu.

@19marksman89 koliko ono košta jedan 4k OLED sa 2.1 hdmiom?

fensisuperstar
                    Evo pitanje.

Da li će 16.09. mainstream mediji objavljivati članke od PS5 i njegovoj cijeni, datumu izlaska i ponekoj igri ili će objavljivati članke o nvidia testovima?

Eto ti pitanje pa razmisli dobro. Znači u petak ujutro ti ćeš uredno naći na indexu, 24sata, tportalu itd (od ovih naših mainstream medija) članke o PS5 i svemu o toj vijesti. Isto ćeš tako naići na npr. CNN, NY Times, Fox, CBS, Washington Post itd. koji će SVI pisati o PS5, ali gotovo pa ti garantiran da nećeš naići na JEDAN ČLANAK o Nvidiji. I to više - manje vrijedi za svaku zemlju.

E to je medijska pozornost, a ne nieche mediji koje samo čitamo mi ili ti.

koliko ono košta jedan 4k OLED sa 2.1 hdmiom?

Ne treba ti. Stvarno nema potrebe za nečim takvim. HDMI 2.0 i dalje radi dobar posao, a igre koje će ići u 120 fps-a na konzolama će vrlo vjerojatno imati dinamičnu rezu. Uostalom na 5-6 metara udaljenosti ni ne primjetiš koja je reza.

chono7 nije mi jasno..Jer onda Sonyev studio napravi igru na tom jadnom hardveru cak nakon 7 godina i popisa se po zubima Nvidiji i svim PC igrama.

Kao sta rekoh i prije,đabe RTX 99999 i neznam sta jos i neznam koliko povoljna cjena da bi igrao goat simulator,mineceaft,LOL ili nesto slicno.Nvidia i bilo tko drugi nemoze Sonyu i playstationu nista jer razlozi igranja nisu 8k rezolucije na 120FPSa. PS4 se prodao ko vruce kifle a nije iz kamenog doba izasao i nikog nije bilo briga za RTX seriju i sta ona moze,koliko je jaca i koliko kosta. Jer ni jedna RTX nije jos pokrenula God of War,Spiderman,Uncharted 4,TLOU2 i slicne velike AAA igre. A sada zapravo dolazi konzola koja ce (nadam se) konacno pokretat 60FPS na 1080p. To je meni kao gejmeru koji je na PCu bio 20god dovoljno i sve sta trazim.Zamisli ove kojima nikad nije ni bilo bitno.

19marksman89 to nije uopce poanta. Poanta je da igraci koji imaju pc i konzolu, nakon benchmarksa Nvidije nece ni pomisljati o kupnji PS5 u tom trenu. Kupit ce Ampere, jer sve sto Sony predstavi taj dan s tehnicke strane pada u vodu. Dok se on odluci za kupnju PS5, vec ce kupiti 3080 umjesto 3070 ili neki Ti verziju kartice. Dakle Nvidia je uspjela, dva puta je prodala istom kupcu. Market share im raste, izlazi 3060 serija i krece punjenje mid segmenta, koji i dalje tehnicki dominira nad ps5.
                        Dzabe tebi spominjanje svih tlou2, god of wara i ne znam cega kada nisi shvatio poantu clanka i rasprave.
                        Te mainstream vode me ne zanimaju niti tebe zanima sto cu ja u Cyberpunku dobiti 3 igre u jednoj. Pokrecete sasvim pogresne rasprave

Nekome je to super jebeno i ne može zamisliti život bez PS ekskluziva, a meni su ti njihovi linearni koridori poprilično dosadni. Radije hodam sat vremena bez cilja po Aleksandriji ili Londonu u Assassin's Creedu, nego da pređem level u Tomb Raideru.

chono7

to nije uopce poanta. Poanta je da igraci koji imaju pc i konzolu

Ali moraš shvatiti ZAŠTO ti PC igrači imaju PS...jer njihov razlog sigurno nisu tehnikalije već IGRE, IGRE, IGRE. Taj igrač će eto npr. prvo uzeti novu 3070 i nakon godinu dana će uzeti PS5. Ništa se ne mijenja.

Ništa drugo. Jedino ti skroz pogrešno gledaš situaciju.

Nexus ali moras shvatiti zasto imaju PC. Performans, performans i grafiksssss! Taj igrac ce uzeti 3070 i nakon godinu 3080. A PS5 mozda ni nece, ako Sony nastavi ovako

Sony za 7 godina ne mora niti izbacivat PS6.

Tolko će love popušit ovu generacinu da će morat preć 100% u izdavanje igara za druge platforme.

Xbox ih već sad tamani ko Hulk Lokija u prvim Avengersima.

Nexus igre koje će ići u 120 fps-a na konzolama će vrlo vjerojatno imati dinamičnu rezu

broj 1. jesi uopće vidio što je LG napravio sa svojom konfom?
                              broj 2, samo R6 ima 60 milijuna aktivnih igrača. Ne znam tko će htjeti igrati R6 u 60 fpsa ako im ostala ekipa može rokati 120 i uzjebati ih.
                              fortnite ne želim ni spominjati.

Nexus E to je medijska pozornost, a ne nieche mediji koje samo čitamo mi ili ti.

reddit nije nieche mediji. dapače, posjećeniji je vjerojatno od svih tih stranica zajedno. A youtube je najposjećenija stranica na svijetu. Linus tech tips je najveći tech kanal na youtubeu. To radi razliku. (Marques Brownlee je tehnički najveći kanal ali on neće predstavit niti playstation 5 news niti predstaviti RTX grafičke kartice).