krpa
ongo_gablogian
Mislim da krivo shvaćate to.
Nije da Ellie reagira na random lima samo zato što je više eksponiran. Poanta je da je ona jako motivirana svojom osvetom i kad je ubila Mel, vidla da je trudna, ta činjenica da je trudna ju je trgnula i motivacija koja ju je do tad držala krvavih očiju i zapjenjenih usta je splasnula bar na kratko.
I onda su došli na naplatu svi ti random NPCevi koje je masakrirala i zaklala, a ne samo Mel zato što je trudna.
Ovo je primjer dobro složene priče jer po logici koju vi primjenjujete, možemo tako secirati apsolutno svako narativno dijelo i reći tipa: "Da ziher da je najobičniji njujorški policajac pobio kompletnu zgradu terorista u LAu na božić."
Nadam se da sam dobro objasnio kaj mislim, ali priča da bi bila ispričana mora imati dobro posložene kockice i ako su one dobro posložene, pisac nam može ispričati što želi putem bitnijih plot pointova.
Ovdje vidim ne promatranje tih kockica koje sastavljaju priču nego fokusiranje na bitne stvari.
Ista je stvar sa Joelom.
Jel omekšao sa godinama ili nije je sasvim nebitno kad pogledaš širu sliku.
Znači vidiš ženu koju infectedi skoro pa žderu, odlučiš riskirati i spasiti je, bježite od infecteda, ista žena ih tamani zajedno s tobom, pokušavaš preživjeti, čak i da imaš sumnje u osobu, nećeš napraviti ništa drastično jer nije da imaš viška ruku protiv horde infecteda.
Nakon 560 close callova i jedva izvlačenja žive glave dolaziš u Lodge koji ti je poznata okolina jer je tamo outpost za patrole, odlučiš odahnuti, vidiš nepoznate ljude, opet i da su ti sumnjivi, vrlo brzo se dogodi nešto na što ne stigneš reagirati.
A to da je rekao svoje ime mi uopće nije nevjerojatno. Pogotovo nakon svega viđenog. Adrenalin, umor, borba za život, potraga za novim stanovnicima Jacksona...
Uopće ne smatram nemogućim da je u tom momentu vidio potencijalne saveznike.
A i kolko često te osoba čiji život spasiš prebije golf palicom na smrt?