Ja sam napisao sve što s tiče gameplaya, pa taj dio neću. Mene je s druge strane dio s Abby oduševio. Ne toliko nužno zbog nje, nego zbog druga dva lika. Priča je puno šira i opsežnija nego u jedinici i zapravo pokazuje da u svijetu u kojem se igra odvija nema junaka. Svi pokušavaju preživjeti s tim da mi je genijalno koliko je Ellie zapravo od junaka postala zaluđeni ubojica. Je li Ellie pozitivan lik u igri? Nisam siguran. Ona i Joel su ubili sve koje je Abby voljela. Sjebali su joj totalno život. Njoj je Joel ubio oca i tko se realno ne bi htio osvetiti takvoj osobi? Je li Joel zapravo sebična osoba što je pobio sve druge nevine ljudi da bi spasio Ellie? Jako teško za odlučiti što je moralno, a što nije.
Kad je Abby ubila Joela zamrzio sam je. Htio sam je ubiti što prije, i onda mi igra pokaže drugu stranu priče i medalje. Nije sve tako jednostavno. Na kraju je Abby itekako pozitivan ili negativan lik kao i Ellie. Abby je isto žrtvovala sve da spasi dvije osobe s kojima njena frakcije ratuje. Tu se vidi da je usprkos svemu zadržala ljudskost koju je Ellie s druge strane gotovo izgubila.
Ellie je na kraju ostala bez svega. I bez Dine i bez obitelji zbog svoje sebičnosti i žudnje za osvetom s tim da opet kažem - Joel i Ellie su razjebali drugima živote. I zato mi je tu ND ispao genijalan - mogli su samo igrati na sigurno i svi bi bili sretni. Ovako su pokazali još jednom da nema junaka u svijetu igre. Kako ćemo mi shvatiti igru i poruku ovisi o našem moralu i shvaćanju istog. Genijalno mi je kako je ND uveo nove likove i nije se fokusirao samo na dvoje ljudi. Meni osobno je Abby postala jednako draga ili mrska kao Ellie i radi se o dva snažno napisana lika koja zapravo nisu toliko različita. Teško mi je osuditi bilo koga kad je svijet igre nemilosrdan. Nema pobjednika.
Kao što sam rekao u reci - svaki novčić ili medalja ima dvije strane. I ovo je igra koja to tako lijepo pokaže. I dalje volim Ellie i Joela, ali jesu li oni junaci? Ne znam. Jesu li negativci? Ne znam. Je li Abby negativka što je ubila Joela? Teško.