Matador Slažem se s tobom u svemu, a istovremenu se i ne slažem s tobom u tome svemu 😃
Priča:
Meni je priča solidna, ali nije mi remek-djelo. Bio sam ljut kad su Joel-a ubili, htio sam im grkljene izvadit van, no kako kažeš, malo taj dio kad najebe nije nešto maestralno odrađen. Mislim da me više šokiralo kad sam vidio da su mu raznesli koljeno i mlatili ga golf palicom...Mislio sam si cijelo vrijeme, pa jebote, kak će sad dalje hodat i sve to 😃 Onda ga koknu i oke, očekivao sam sranje, a baš taj recept su napravili u prvom dijelo. Početak igre - jak emotivni efekt. Samo što su to tamo ipak bolje izveli i priča je bilo više fokusirana na meni zanimljivije stvari.
Ovdje su preforsali taj segment osvete, volio bih više ipak priče van toga. Joel je ispao šupak, ali više ni u to nisam siguran jer ostao mi je njegov dio priče nedojeban. Pobio ih je sve da ju spasi, ali što nisu više otkrili tu? Što je točno tu bilo njemu u glavi, gdje je taj dio? Toliko toga nedorečenoga.
Dio s Abby mi je užasan. Barem onaj početni kad na pol igre poslije kazališta kreneš opet Day 1 i kreneš od nule...Već tad sam slutio kak će se priča do kraja odviti i tako je i bilo. Užasno su zabrazdili s tim ajmo nazad pa u drugu perspektivu. Dio s Abby do skoro samoga kraja mi je totalno nepotreban u igri, teško se switcham na drugog lika, čak me i ne zanima njezin dio priče toliko da ga igram 15h. Likovi s njezine strane su mi li-la i nisam uopće nešto vezan za njih.
Gameplay:
Meni je skroz ok. Pucanje i razina detalja je fascinantna. Ima tih mana što veliš, ali opet, kad me ganjaju opkole me iz drugačijih kuteva i najeben samo tako. Stealth je ok do razine kad su u grupama, no ako si 3 metra udaljen dok gušiš nekoga, onda ne kuže ništ. Ima tu drloga svakako, ali ne mogu reć da nisam uživao, pa svaka igra ima svoje mane i di ćeš napravit savršenu igru za svačiji ukus. Još će to oni popatchirat, no ne očekujem neke drastične promjene. Treba probat na hard ili iznad, možda se nešto drastično i mijenja...
Zagonetke:
nepostojeće. Velik minus. Sve što si rekao, slažem se. Ne mogu kroz vrata, ajmo kroz prozor, baci štrik i deri. Volio bih da se mora razmišljat i da su zabavne, ali jednostavno nisu.
Ostalo:
Okoliš mi je prekrasan i polu-open world mi se svidio. Volio sam svugdje ugurat nos, i uopće mi to nije smetalo. Ono što mi je više razvodnilo priču, je jebena priča i dio s Abby.
Pouka:
Osveta je sranje i zbog nje sve izgubiš eventualno. Also, svi su šupci u igri 😃
Ne može nitko reć da igra ne valja ili da ne zaslužuje 80+, to nema nikakvog smisla. Razina detalja je bolesna i sve igre mogu učiti kak će napravit igru po tom pitanju. Jebeni FF7R koristi iste assete kroz većinu igre i linearna je do bola, ovdje ima toliko lokacija predivnih i raznovrsnih da sam uživao.
Ups and downs u svakom slučaju, mora mi se još malo dojam slegnut.