Frend je isto igra i već je pri kraju. Više manje imate isto mišljenje o Keni.

Meni je svakako na radaru jer volim takve igre. Ali ne planiram dati više od 150 kn za Kenu. Mislim da bi je prešao u maks 3 dana.

blade Doduše, malo me iznenadila činjenica da nije baš jednostavno parryat i tajming stvarno mora biti kao u nekim "ozbiljnijim" igrama. Zbog te činjenice imam nadu da bi u nekom budućem nastavku mogli izvući jedan zadovoljavajući combat system.

Da, fajt je zapravo odličan, ali najviše ga iskusiš na Master difficultyju. U isto vrijeme jako je clunky + kamera ode susjedu i onda izaziva frustracije više nego išta drugo. Na nižim težinama je lako čim naučiš specijalne poteze, pregaziš sve redom.

blade Čujemo se opet na kraju igre.

Ae, čujemo se! 😃

9 dana kasnije

Dovršio igru i većinom su dojmovi ostali isti kao gore. Iznenadio me ugodno čak combat na kraju, jer unatoč tim problemima s kamerom, obrambeni mehanizam combata ipak zahtjeva određenu vještinu s dodgeom, double jumpom i parryem. Prava je šteta da nešto više nije napravljeno s ofenzivnim dijelom jer se u principu puno toga svodi na spamanje rot hammera. Spirit bombe su definitivno mogle biti bolje iskorištene u borbi, a ne sjećam se jesam li onu slow time bombu bacio više od jednom u igri. Razrada ofenzivnog mehanizma je definitivno nešto na čemu trebaju poraditi, a ne da je 30% novih skillova dodatna strijela, dodatni rot napad ili dodatna bomba.

Neprijatelji su, kao što sam i predvidio, ostali jako bazični i jednolični. Nešto više su napravili tek kasnije s onim duhovima i onim kamenim što se kotrljaju, ali to je više-manje to. Boss borbe su mi bile čak i ugodno iznenađenje jer nisam očekivao da će biti neki izazov. Kako igra ide kraju, zadnjih 5 bossova je bilo interesantno. Recimo jako mi se svidjelo što su napravili s Hunterom, tj. kako su okrenuli do tad zacrtane paradigme borbi. Ok, Warrior je bio smijurija s dva napada, ali ovo ostalo je baš ok.

Exploring dio je, kao što sam rekao prije, ugodno iznenadio, ali isto tako nakon završetka igre sam shvatio da sam preko 80% stvari našao odmah u prvom prelasku bez potrebe backtracka za collectiblesima. S obzirom da mi je 12 sati trebalo za sve navedeno, sumnjam da će mi trebati više od 2 do 3 sata za skupiti par preostalih kapica, rotova i shrineova. S druge strane, neka i igara od tog trajanja, ne treba bit sve 100 sati.

Sve u svemu, zadovoljan sam s igrom. Ima nekoliko elemenata koji funkcioniraju dobro, nekoliko na kojima se mora doraditi, ali kada bi potencijalni nastavak dobio ozbiljan budžet i ljudstvo, pa odeš u neke šeme dodavanja kakvih dungeona, otvoriš još malo svijet za explore, popraviš combat i kameru, i napraviš nešto s pričom da mi je iole jedan lik zanimljiv, imaš "jeftin" pandan Zeldi što je itekakav kompliment.

Isto završio jučer i isto zadovoljan.

Bossovi traže da ih se prouči i na Masteru ću vjerojatno pišat krv na nekima. Borba niš posebno, premalo varijacija sa ponekad očajnom kamerom.

I dalje ostaje onaj "feel good" osjećaj dok igraš, igra stvarno izgleda ko jebena bajka, istraživanje je cool, Rotovi su zakon.
Trajnost je ispala i više nego pristojna, ne znam kako su ljudi jurili kroz igru da ju riješe za 5-6 sati. Ovo je baš igra za sporo igranje i istraživanje apsolutno svega. Broj screenshotova neću ni spominjati.

Da, fora je kopat okolo, nije sve na mapi pointano kao da si debil, nego moraš malo pogledat okolo. Slažem se s vašim dojmovima, na žalost igri fali ono nešto da bude kak spada, ali za odigrat svakako za svakoga preporuka.

Master je doslovno Master i bit ćeš Master kad ju pređeš na Masteru 😃

Meni je čak bilo odlično kak je priča krenula, i kad prvi žitelji nestanu jer su u stvari, mrtvi 😃 Malo spooky, šteta što su nekak bezlično prikazali sve te likove kroz igru, jednostavno mi nitko nije bitan. Ako bude sljedeća igra, i ako dobiju malo snage u budžeta mislim da nas čeka novi hit.

foggy

Da, uopće nisu proširili tu ideju iz priče, kasnije nisam ni znao ko je živ, ko je mrtav, koji k se događa uopće, ko je sad jebeni Toshi, itd. 😀

blade Baš, samo znam da sam ih sve poklao iako su valjda mrtvi, ali nisu, ali eto, sad jesu 😃

5 dana kasnije

Riješen Master i realno, malo je precjenjena težina.

Neću lagat, bilo psovanja na Woodsmithu, Toshiu i Rot Godu i trebalo je po desetak pokušaja za svakog, ali ništa neprelazno da bi se trgal joystick od muke.

Rot God je, ustvari, naporan i nepotrebno dugačak fight, a ne težak. Ovo dvoje zahtjeva da ih se pošteno prouči.
      Ostali fightovi bez nekih većih problema.

Nisam dobil dojam da je igra nepoštena i da primam udarce zbog lošeg game dizajna il neregistriranja parrya kak se pisalo na PST... Tam stvarno previše cvile za sve.
      Da je kamera loša i da se lock on jebeno zblesira, da. Al da je parry tata mata ko i u Sekiru i da ga moraš svladat, moraš. A onda ni kamera nije više neki problem.

Uglavnom, igra je opravdala sva očekivanja, drago mi je da ju imam na disku i da će ostat u kolekciji. Očekujem dvojku kroz koju godinu te da u njoj poprave par stvari koje smo svi naveli.
      Grafičkim stilom nešto najljepše što sam dosad u životu odigral.

2 mjeseci kasnije

Pozdrav

Planiram igrati na Master težini pa me zanima jeli zbilja toliko teška ili se može uz malo prakse proći ?

Edit : Truheljskog ne računam u normalnu kategoriju 😂

Koliko vam je otprilike trebalo za preći igru?

renda

20-25 sati nisam znao da je toliko dugačka pa gledao malo komentare neki dan ljudi pišu da je prosjek 10 sati ...

Uglavom sljedeca na redu je Kena ✌️

Taman je igra dugačka.

4 mjeseci kasnije

New game + i jos neke sitnice dolaze sa updejtom..

Nice.

Zaslužila je da se još jednom prođe (ali ne na Masteru, nemam opet živaca za Rot God-a).

godina kasnije

Napokon prelazim Kenu.

Pri kraju sam i za sad sam više nego zadovoljan.

Grafički izgleda super ali sviđa mi se što je igrivost isto okej kao i zagonetke.

Šta bi dao da Zelda grafički izgleda ovako ali jbg znam da je to nemoguće 🙁

10 mjeseci kasnije

Probao za vikend. Ljubav na prvi pogled i sve to.<3