Deadwalker Bez brige, sad će Weky u svaku temu pisat iste komentare. Budeš zapamtio ovaj ak ništ 😃

Da se ne motamo oko offtopica, dajte dalje dojmove za Kenu, jel, u toj smo temi.

3 mjeseci kasnije

I tak, zadnji boss. Master difficulty. Težina 6/10 usudio bih se reći. Jučer sam probao jednom i ugasio jer je već bilo 2 ujutro, morao sam dalje gledat Office, pa danas probam slomit gada.

Da se mene pita ovo bi bila defaultna težina jer apsolutno nikakav challenge ja nisam osjetio i vidio taktiku na normalnoj težini (ali naravno tko ima toliko zivaca kroz ovo prolaziti). Tek sad vidim kak su zamislili boss fajtove i koja raskoš tu postoji (ne velika, ali je gušt). Ono što degradira dojam je kamera (znaci nakon 14 patcheva ili kolko vec, oni nisu sposobni maknut lock-on kad se boss teleportira nego sve zašteka i 10sec pokušavam maknut kameru s jednog mjesta. Dodatno, zapeo sam pod nogama ovih većih bossova, i naravno nisam mogao nikud jer sam zaštekao), drljavost borbe (znači 3 metra od mene me ošine i naravno da me takne) i kod dodga kad vidim da napada ravno, skočim, ali ne, on fino prati mene u stranu usred napada. Puno frustracija zbog loše izvedbe, ali težina je bome brutala.

9 dana kasnije

Ovo je toliko feel good igra da čudo.

Art style mi je tako jebeno lego, zelenilo, vodopadi, svjetlo / sjene... Igra je predivna, jbna bajka kako izgleda.

Baš uživancija za igrat i istraživat, a photo mode palim svako malo.

Malo se uozbiljit kad dođe neka borba, a dotad čisti gušt prolazit kroz igru.

Jel ti bolja od Ratcheta?

To sam htjel napisat al bi bilo loše primljeno. 😁

Borba je malo "šlampava" i jednolična, to je jedina zamjerka.

Al da, radije palim Kenu nego što sam Ratcheta.

Čekaj da ti postane dosadna. 😃 Meni je na kraju postala monotona, ali dobra igra u svakom slučaju.

A grizen se grizen aj izdrzati cu da ga ne dotucen do kraja, ubijamo ga za Eternalse aj dati cu mu onda tu mira.

Eto Tuhy posteđen si

Dojmovi nakon prvih par sati. Što je je, igra izgledao kao Pixar crtić i s vizualne strane joj nemam što poreći. Čak je i voiceacting nekako napravljen kakvim bi ga očekivao upravo u takvom animiranom filmu.

Combat nažalost nije jača strana igre, a ne pomažu ni skillovi koje možeš razviti kroz vrijeme jer iskreno zaboravim uopće da ih imam, osim možda onih par s Rotovima. Neću reći da je grozan, ali u principu se sve svodi na isto. Doduše, malo me iznenadila činjenica da nije baš jednostavno parryat i tajming stvarno mora biti kao u nekim "ozbiljnijim" igrama. Zbog te činjenice imam nadu da bi u nekom budućem nastavku mogli izvući jedan zadovoljavajući combat system. Pričekati ću još više varijacija neprijatelja da o njima donesem sud, no ovo za sada je dosta basic. Boss borbe koje sam imao do sada mehanikom nisu zajebancija koja se riješi s dva prsta i povezom preko očiju pa mi je šteta da nije malo više uloženo možda u njihov dizajn da se dobije veći osjećaj opasnosti.

Moram priznati da za sada nisam imao problema s kamerom, iako malo je frustrirajuća u nekim situacijama, i jasno sensitivity je morao otići do kraja jer onaj standardni je kriminalno spor.

Najugodnije iznenađenje mi je definitivno istraživanje. S obzirom da se radi o linearnoj igri, uistinu treba sve dobro pročešljati kako bi se pronašli svi Rotovi, kapice, shrineovi, itd. Izgleda kao da te igra vodi za ruku cijelo vrijeme, ali tog contenta "sastrane" ima više nego sam očekivao.

Čujemo se opet na kraju igre.

Frend je isto igra i već je pri kraju. Više manje imate isto mišljenje o Keni.

Meni je svakako na radaru jer volim takve igre. Ali ne planiram dati više od 150 kn za Kenu. Mislim da bi je prešao u maks 3 dana.

blade Doduše, malo me iznenadila činjenica da nije baš jednostavno parryat i tajming stvarno mora biti kao u nekim "ozbiljnijim" igrama. Zbog te činjenice imam nadu da bi u nekom budućem nastavku mogli izvući jedan zadovoljavajući combat system.

Da, fajt je zapravo odličan, ali najviše ga iskusiš na Master difficultyju. U isto vrijeme jako je clunky + kamera ode susjedu i onda izaziva frustracije više nego išta drugo. Na nižim težinama je lako čim naučiš specijalne poteze, pregaziš sve redom.

blade Čujemo se opet na kraju igre.

Ae, čujemo se! 😃

9 dana kasnije

Dovršio igru i većinom su dojmovi ostali isti kao gore. Iznenadio me ugodno čak combat na kraju, jer unatoč tim problemima s kamerom, obrambeni mehanizam combata ipak zahtjeva određenu vještinu s dodgeom, double jumpom i parryem. Prava je šteta da nešto više nije napravljeno s ofenzivnim dijelom jer se u principu puno toga svodi na spamanje rot hammera. Spirit bombe su definitivno mogle biti bolje iskorištene u borbi, a ne sjećam se jesam li onu slow time bombu bacio više od jednom u igri. Razrada ofenzivnog mehanizma je definitivno nešto na čemu trebaju poraditi, a ne da je 30% novih skillova dodatna strijela, dodatni rot napad ili dodatna bomba.

Neprijatelji su, kao što sam i predvidio, ostali jako bazični i jednolični. Nešto više su napravili tek kasnije s onim duhovima i onim kamenim što se kotrljaju, ali to je više-manje to. Boss borbe su mi bile čak i ugodno iznenađenje jer nisam očekivao da će biti neki izazov. Kako igra ide kraju, zadnjih 5 bossova je bilo interesantno. Recimo jako mi se svidjelo što su napravili s Hunterom, tj. kako su okrenuli do tad zacrtane paradigme borbi. Ok, Warrior je bio smijurija s dva napada, ali ovo ostalo je baš ok.

Exploring dio je, kao što sam rekao prije, ugodno iznenadio, ali isto tako nakon završetka igre sam shvatio da sam preko 80% stvari našao odmah u prvom prelasku bez potrebe backtracka za collectiblesima. S obzirom da mi je 12 sati trebalo za sve navedeno, sumnjam da će mi trebati više od 2 do 3 sata za skupiti par preostalih kapica, rotova i shrineova. S druge strane, neka i igara od tog trajanja, ne treba bit sve 100 sati.

Sve u svemu, zadovoljan sam s igrom. Ima nekoliko elemenata koji funkcioniraju dobro, nekoliko na kojima se mora doraditi, ali kada bi potencijalni nastavak dobio ozbiljan budžet i ljudstvo, pa odeš u neke šeme dodavanja kakvih dungeona, otvoriš još malo svijet za explore, popraviš combat i kameru, i napraviš nešto s pričom da mi je iole jedan lik zanimljiv, imaš "jeftin" pandan Zeldi što je itekakav kompliment.

Isto završio jučer i isto zadovoljan.

Bossovi traže da ih se prouči i na Masteru ću vjerojatno pišat krv na nekima. Borba niš posebno, premalo varijacija sa ponekad očajnom kamerom.

I dalje ostaje onaj "feel good" osjećaj dok igraš, igra stvarno izgleda ko jebena bajka, istraživanje je cool, Rotovi su zakon.
    Trajnost je ispala i više nego pristojna, ne znam kako su ljudi jurili kroz igru da ju riješe za 5-6 sati. Ovo je baš igra za sporo igranje i istraživanje apsolutno svega. Broj screenshotova neću ni spominjati.

Da, fora je kopat okolo, nije sve na mapi pointano kao da si debil, nego moraš malo pogledat okolo. Slažem se s vašim dojmovima, na žalost igri fali ono nešto da bude kak spada, ali za odigrat svakako za svakoga preporuka.

Master je doslovno Master i bit ćeš Master kad ju pređeš na Masteru 😃

Meni je čak bilo odlično kak je priča krenula, i kad prvi žitelji nestanu jer su u stvari, mrtvi 😃 Malo spooky, šteta što su nekak bezlično prikazali sve te likove kroz igru, jednostavno mi nitko nije bitan. Ako bude sljedeća igra, i ako dobiju malo snage u budžeta mislim da nas čeka novi hit.

foggy

Da, uopće nisu proširili tu ideju iz priče, kasnije nisam ni znao ko je živ, ko je mrtav, koji k se događa uopće, ko je sad jebeni Toshi, itd. 😀

blade Baš, samo znam da sam ih sve poklao iako su valjda mrtvi, ali nisu, ali eto, sad jesu 😃

5 dana kasnije

Riješen Master i realno, malo je precjenjena težina.

Neću lagat, bilo psovanja na Woodsmithu, Toshiu i Rot Godu i trebalo je po desetak pokušaja za svakog, ali ništa neprelazno da bi se trgal joystick od muke.

Rot God je, ustvari, naporan i nepotrebno dugačak fight, a ne težak. Ovo dvoje zahtjeva da ih se pošteno prouči.
        Ostali fightovi bez nekih većih problema.

Nisam dobil dojam da je igra nepoštena i da primam udarce zbog lošeg game dizajna il neregistriranja parrya kak se pisalo na PST... Tam stvarno previše cvile za sve.
        Da je kamera loša i da se lock on jebeno zblesira, da. Al da je parry tata mata ko i u Sekiru i da ga moraš svladat, moraš. A onda ni kamera nije više neki problem.

Uglavnom, igra je opravdala sva očekivanja, drago mi je da ju imam na disku i da će ostat u kolekciji. Očekujem dvojku kroz koju godinu te da u njoj poprave par stvari koje smo svi naveli.
        Grafičkim stilom nešto najljepše što sam dosad u životu odigral.

2 mjeseci kasnije

Pozdrav

Planiram igrati na Master težini pa me zanima jeli zbilja toliko teška ili se može uz malo prakse proći ?

Edit : Truheljskog ne računam u normalnu kategoriju 😂

Koliko vam je otprilike trebalo za preći igru?