wooddiebone
Kako to na ikoji način negira ili umanjuje ove prosvjede?
Nitko ne umanjuje?
Zašto te je uopće briga? Prosvjeduju li kriminalci u ovom prosvjedu?
Pa zašto me ne bi bilo briga? Zar to nije važna činjenica, da je netko realni bio kriminalac, kojeg sada uzdižu razne organizacije, poznati, sportaši i slično? Da li bi ti izašao na prosvjed u RH zbog neke osobe (tj koja bi simbolizirala neki "Pokret"), a da znaš da je ta osoba profesionalni kriminalac i da je prema izvještaju stavila pištolj na stomak trudnice koja je nosila bebu? To ti ne bi bilo važno?
Ne bi ti bila važna činjenica da se crnci ubijaju između sebe u ENORMNO većim brojkama nego što bijelci jedni druge i nego što bijelci ubiju crnce? Mislim da su to važne činjenice, ako govorimo o nekakvoj represiji na RASNOJ osnovi. Kako ja mogu govoriti nekome o ekonomiji i to u detalje, ako nisam završio i da mi to nije struka? Pa bio bi diletant i ne bi bilo legitimno.
Uvijek se kaže da prvo trebaš počistiti svoje dvorište, prije nego što počneš susjedu pregovarati. Mislim da se to može primijeniti i u ovom slučaju.
Isto tako se ne mogu složiti da je USA SISTEMATSKI rasistička država, kada vidiš toliko uspješnih crnaca, sportaša, poslovnih ljudi, ljudi koji žive sasvim normalan život, zarađuju i brinu se od svojoj obitelji i ne rade probleme. POBOGU IMALI SU CRNOG PREDSJEDNIKA 8 GODINA! Kako je to SISTEMATSKI RASISTIČKA DRŽAVA?!
Gledaj, ako ideš raditi sranja, moraš prihvatiti činjenicu da ćeš vrlo vjerojatno biti kažnjen za to. Pogotovo, ako znaš da imaš trigger happy policiju (što je problem vezan za SVE rase u USA).
Jer neće mi NITKO kazati da ako crnac šeta ulicom, ne radi probleme, nije na nekim drogama i ne pokušava ukrasti nešto ili muljati, već šeta ulicom i jede sladoled...NEĆE ti policija doći, zaustaviti te i upucat/ubit, osim ako ne traže nekoga sličnog po opisu ili ako te netko prijavio. To MOŽE biti iznimka, ali neka netko kaže i dokaže da se to događa STALNO na dnevnoj bazi i da je to ISKLJUČIVO zbog boje kože...e pa mislim da to ipak nije tako.
Postoji hrpa ljudi sa pozamašnim dosjeima koje policija ne ubija na cesti kao pse.
Možeš ti imati dosje i živiti normalan život. Koliko je teško ostati dalje od kriminala? George Floyd je navodno trebao "započeti novi život nakon 5 godina u zatvoru"...uhvate ga prvo s lažnom novčanicom, ima opijate u sebi i na videu ispušta iz ruke malu bijelu vrećicu...
Da li ti to izgleda kao netko tko je bio sasvim nevin i "nov čovjek" u tom trenutku? Meni ne, već je i dalje nastavio muljati i baviti se sitnim kriminalom. JEBOTE OSTAVI SE SRANJA I NEĆEŠ IMATI VEZE S POLICIJOM. Nemoj dati razloga da te zaustave, poštuj zakone i pravila, radi pošteno i neće te nitko dirati. Koliko je to teško?!