Sama činjenica da je žena namjerno iskoristila priliku da naglasi rasu čovjeka je dovoljan dokaz da je rasizam u americi sustavni problem
Ummm...ne.
Jer da nije, njoj ne bi niti na pamet palo iskoristiti rasu od čovjeka kako bi mu zadala više problema nego je potrebno, niti bi joj ta opcija bila dostupna da sebe prikaže kao pozitivku tu.
To samo govori da je bolesna i rasistička osoba.
Žena je svjesna da je to sustavni problem i iskoristila je to za svoju dobit
Policija nije ni izašla na teren. Ženska se osramotila i dobila otkaz. Da vidim kakav je to sustavni problem...
Ako ti to nije dovoljan dokaz onda ti nedostaje jedan dio znanja i iskustava koje je čovjek tvojih godina trebao steći odavno.
To mi je jedino dokaz da postoje bolesni i zli ljudi. Tagirati sve pod istim krovom je jako naivno i krivo.
postoji sustavni rasizam u americi.
rasizam je u americi počeo još davnih dana kad su došli španjolci, portugalci i ostali šupci, pobili lokalno stanovništvo
fast forward today svi su rasisti samo ne zele priznati. Najjače ako gledaš twitter bijelce najviše mrze bijelci, dapače ako malo bolje shvatite ako crnac kaže da se on osobno ne osjeća "opressed" bijelac njemu kaze da on ne zna što je rasizam.
Tako da osim što je čitava amerika puna rasista, isto tako je država sa najvećim brojem idiota. Predsjednik je idiot, ljudi su idioti, zakoni su mi idiotski.
Ljudi vide samo crno i bijelo. Ako nisi na strani naroda koji pali, pljačka i uništava onda si rasista. Ako nisi na strani policije koja ljudima oči izbija sa gumenim metcima i lomi vratove onda si na strani naroda koja pali, pljačka i uništava.
Jebem im mater svima. Ako se ikad pokazalo da čovječanstvo propada onda samo treba pogledati the glorious united states of fucking 'murica.
radije bih bio žohar nego amerikanac. Iskreno od srca.
Korona je u čitavom svijetu prijetnja osim u americi. Tamo su amerikanci prijetnja. Daj zabriji kak je koronavirusu koji onak uđe u negative IQ rednecka. Onak da sam ja taj koronavirus uzeo bi DNA omču i sam bi se objesio prije nego se proširim.
@wooddiebone policija podjednako ubija i bijele i crne ljude. Nemoj pričati gluposti. Samo što se za bijelu osobu ne dize toliko strka. Prije 3 godine se isto ovo desilo bijelcu. Ismijavali su ga dok su ga ubijali. nemoj biti klasični twiteraš molim te.
wooddiebone Pa dobro onda daj mi tu statistiku ubijenih NEVINIH ljudi po rasnoj raspodjeli.
Znači imamo situaciju:
Nevini bijelac = murjak ga pusti
Nevini crnac = murjak ga ubije
Koristiš statistiku (koja ionako krivo tumačiš) da bi pokazao nešto što nema uopće veze sa tom statistikom
Znači postoji statistika koja je tu s razlogom. Netko tko je nenaoružan je u velikoj vjerojatnosti možda i NEVIN.
Kužiš? Sad mogu ići case by case, ali ono...what's the point?
Ali tvoje tvrdnje gore su apsurdne stari i praktički stavljaš sve u isti koš.
Kako je taj video dokaz (ili taj slučaj) da je u Americi "sustavni rasizam", ako su je skoro SVI osudili, osramotila se, policija nije reagirala i dobila je otkaz?
To je u najmanju ruku luda tvrdnja Woodie i to pokazuje suprotno od onoga što tvrdiš.
fensisuperstar
Sori, al to jednostavno nije činjenično stanje.
Znam kao činjenicu da ubijaju i bijelce, ali niti blizu u istom broju i sa istom predrasudom kao crnce. To je fact.
Ova usporedba je karikiranje i naravno da nije apsolutno stanje.
@Nexus
Pitaj članove obitelji ubijenih ljudi koliko im znače statusi po internetu i osude.
To je kao da kažeš da u HDZu nema kriminala zato što ovi svakog drugog člana prisilno ispišu iz stranke i osude to u novinama.
wooddiebone Znači nećeš pružiti apsolutno ni jedan fakt?
Jebiga. Ja barem pokušam pružiti kakav-takav dokaz za ono što govorim...ne možemo tako raspravljati.
fensisuperstar Fensi ne može to.
Ovo mu je bio:
Christian | Pro-Life | Libertarian | Actor | Writer | Speech-Language Pathologist | Dubbed 'Gatekeeper to White Supremacy' by unhinged leftists
Ako nisi na strani naroda koji pali, pljačka i uništava onda si rasista. Ako nisi na strani policije koja ljudima oči izbija sa gumenim metcima i lomi vratove onda si na strani naroda koja pali, pljačka i uništava.
Sada radiš isto što tvrdiš da oni rade. Gledaš crno i bijelo. Bilo je primjera kada su mirni prosvjednici predavali policiji one koji rade nered. Bilo je policajaca koji su doslovno samo čuvali red i mir. U Flintu su čak i hodali zajedno s prosvjednicima. Ima i toga da ima neonacista među prosvjednicima koji namjerno rade nered da bi smanjili važnost prosvjeda. Ima i onih koji rade nered nereda radi jer im je dosadno i ne razmišljaju. Ima svega. To je zemlja od preko 300 milijuna stanovnika.
policija podjednako ubija i bijele i crne ljude
Opet, ali opet kao i Nexus samo ignoriraš graf koji pokazuje da je po udjelu stanovništva veće stradavanje afroamerikanaca od bijelaca.
Jesu li za vrijeme Obame umirali 16-godišnjaci nakon 24 sata u ćeliji? Jesu li se za vrijeme Obame odvajale obitelji ili tek kada je Trump ukinuo zakon o zabrani dijeljenja obitelji? Ups.
Obama nije bio svetac, ali čovječe fascinantno je kako je jedini način na koji itko može obraniti Trumpa je da pokuša reći: "A-a-ali, Obama je ubaci nešto što se nije događalo u njegovo vrijeme."
Valjda je i ovo desničarski portal koji ništa ne valja i koji je isto pristran.
Bloomberg koji je u vlasništvu Michaela Bloomberga, demokratske verzije Trumpa i čovjeka koji iskoristio svoj mandat u New Yorku da zaradi pare na građanima. Sandersova politika direktno dira Bloomberga jer je čovjek milijarder. Sasvim šokantno da će njegov portal kritizirati financijske reforme.
Veći porezi za te iste građane ne donose bolji život.
I sada se vidi da nemaš blage veze o tome o čemu pričaš. Porez ostaje isti za sve. Novi porez se primjenjuje tek kada prihod prođe određenu cifru i taj se porez primjenjuje samo na iznos koji je prešao cifru.
Uostalom, zašto Sanders nije kandidat Demokrata? Zato što su shvatili na vrijeme da njegovi prijedlozi su u najmanju ruku nevjerojatno zaostali i nemaju veze s stvarnošću.
Zato što Demokratska stranka nije spremna na to da SAD postane zemlja za sve ljude, a ne samo za bogate. Zbog toga su doslovno gurali Bidena jer je čovjek koji SAD može vratiti u status quo, u stanje u kojem je država bila prije Trumpa, a to stanje je i dalje loše za prosječnog građanina.
Aha...ok. Što točno onda želiš kazati o tom izvoru ili meni? Ne sviđa ti se ime? Piše Right Wing pa je to nešto grozno, što?
Da li je taj video stvaran? To jest oba videa? U čemu je točno problem? Čemu predrasude od strane tebe prema meni jer u tom Tweetu piše nešto što ti ne podržavaš? Kakve ima veze kako se @zove ako pokazuje video koji je legitiman? Misliš da ja to pratim tj. tu stranicu?
Morat ću opet sebe citirati s obzirom da sam odgovorio na ovo.
Ista stvar ti se događa s "Right Wing News" koji mi je zapeo za oko. Video je stvaran. Video pokazuje policijsku brutalnost. Tekst koji stoji iznad videa je jeftini populizam na koji pada zabrinjavajuć broj ljudi. Okreće se priča na to da se nema što prosvjedovati jer se nije prosvjedovalo zbog Tonyja Timpe. Ljudska se smrt koristi da bi se omalovažio pokret protiv policijske brutalnosti i za sigurnijim životom.
Možeš ti pravdati naziv koliko god želiš, obrazac ponašanja je jasan. Danas se sve etablira kao Right Wing News jer smatraju da su svake vijesti ljevičarski nastrojene. Ne sviđa im se kada se izvještava o istini pa se ona mora izvrtati. Mora se nekako populizmom iskoristiti naivnost naroda. Tako ti je nastao Dnevno.hr, tako ti je nastao Direktno.hr.
Kako je taj video dokaz
Što je s mojim poveznicama koje sam postavio, u jednome imaš čak i video? U nastavku ih ponovno postavljam.
Ova tri primjera su iz 2020. Ima ih još. O godinama prije da ne govorim. Imaš videe u kojima policija ubija nenaoružane afroamerikance prilikom zaustavljanja auta. Imaš primjere gašenja body cama i magičnog paljenja nakon što su primijenili zakon. Meni je šokantno da netko ne može vidjeti rasizam koji postoji. Doslovno ti je pred očima, imaš ga na internetu i negiraš ga. Toliko se boriš oko istinitosti videa smrti Tonyja Timpe, ali ostali videi ti nisu dovoljni. Apsurdno.
reci mi svoje insinuacije ili nemoj ništa govoriti...nema smisla.
Otpisivanje studentskog duga? Zašto? Što je s onima koji su ga uspješno otplatili i žive normalno? Oni bi se trebali osjećati kao budale ili? Što je s onima koji su se odrekli novaca, vremena i živaca da zarade, dignu kredit ili štede da otplate i koji su OTPLATILI svoj dug?
U redu. Ovo stvarno nije normalno. Umjesto da za buduće generacije budu bolji uvjeti života, ti želiš da prođu kroz isto. Samo zato što je prijašnjim generacijama ukradeno po desetljeće normalnog života i zamijenjeno stresom otplaćivanja dugova samo zato što su bili željni jebenog znanja, po tebi bi zato i buduće generaciej se trebale namučiti. Nisam htio to misliti, ali sad si stvarno dokazao da si jedan od razloga zašto je stanje u državi kakvo je. Mentalitet u kojemu je prihvatljivo pravdanje čiste pljačke je onaj koji dovodi HDZ, MOST, Trumpa, Bolsonara i slične njima na vlast.
Fico Sada radiš isto što tvrdiš da oni rade. Gledaš crno i bijelo. Bilo je primjera kada su mirni prosvjednici predavali policiji one koji rade nered. Bilo je policajaca koji su doslovno samo čuvali red i mir. U Flintu su čak i hodali zajedno s prosvjednicima. Ima i toga da ima neonacista među prosvjednicima koji namjerno rade nered da bi smanjili važnost prosvjeda. Ima i onih koji rade nered nereda radi jer im je dosadno i ne razmišljaju. Ima svega. To je zemlja od preko 300 milijuna stanovnika.
Oprosti ja nisam niti u jednom segmentu rekao nešto PROTIV mirnih prosvjednika. Sad si ga nasrao.
Fico Opet, ali opet kao i Nexus samo ignoriraš graf koji pokazuje da je po udjelu stanovništva veće stradavanje afroamerikanaca od bijelaca.
Rly man? Znači idu Mujo i Denzel ulicom i dodju panduri i jebu majku palicama i Muji i Denzelu. I sad oćeš reći da je 0.1% bosanaca i 100% crnaca u bosni dobilo batine od policije? Ne. Jebeni Mujo i Denzel su dobili jebene batine. 1 život isto vrijedi kao drugi život statistika ti je u ovom segmentu sranje jer ako kažeš da po % većina crnaca ubijena je de facto ignoriranje da u krajnjem broju isti broj ljudi ubijeno.
Jebali vas grafovi. Čiste brojke sine. Čiste brojke. Život je život a ne postotak.
Bloomberg koji je u vlasništvu Michaela Bloomberga, demokratske verzije Trumpa i čovjeka koji iskoristio svoj mandat u New Yorku da zaradi pare na građanima. Sandersova politika direktno dira Bloomberga jer je čovjek milijarder. Sasvim šokantno da će njegov portal kritizirati financijske reforme.
Sanders’ $97.5 trillion increase would double the size of the government, which is currently projected at $90.4 trillion, including $60.7 trillion in federal spending and $29.7 trillion in state and local governments spending from non-federal sources. Even adjusting for state savings from Medicare For All, this spending spree would push total government spending at all levels to just under 70 percent of GDP – well exceeding any country in Europe.
Ovo je totalno katastrofalna ekonomska politika...mislim, pogledaj Skandi zemlje malo detaljnije pa će ti biti jasnije. Meni je ovo lagano jer je ovo doslovno moja struka.
I sada se vidi da nemaš blage veze o tome o čemu pričaš. Porez ostaje isti za sve. Novi porez se primjenjuje tek kada prihod prođe određenu cifru i taj se porez primjenjuje samo na iznos koji je prešao cifru.
Da, moš mislit. Daj. Opet...pročitaj ovu gore jednostavnu verziju pa će ti možda taj ludi Bernie plan biti jasniji.
Meni je šokantno da netko ne može vidjeti rasizam koji postoji. Doslovno ti je pred očima, imaš ga na internetu i negiraš ga. Toliko se boriš oko istinitosti videa smrti Tonyja Timpe, ali ostali videi ti nisu dovoljni. Apsurdno.
Zašto bi negirao? Misliš da sam rasist ili? Ono...nema mi smisla negirati takve grozote. Niti sam tako odgojen niti mi je ikad palo na pamet nekoga vrijeđati na nacionalnoj ili rasnoj razini. Smiješno.
Toliko se boriš oko istinitosti videa smrti Tonyja Timpe, ali ostali videi ti nisu dovoljni. Apsurdno.
Tko se "toliko bori"? Samo sam stavio kao primjer da se isto događa i bijelcima. Ne zato što je država "sistematski rasistička" već zato što je pod 1) OGORMNA država pod 2) kontrole, obuka i selekcija policije bi im trebala biti puno bolja, pod 3) statistika ti jednostavno ne podržava te tvrdnje.
U redu. Ovo stvarno nije normalno. Umjesto da za buduće generacije budu bolji uvjeti života, ti želiš da prođu kroz isto. Samo zato što je prijašnjim generacijama ukradeno po desetljeće normalnog života i zamijenjeno stresom otplaćivanja dugova samo zato što su bili željni jebenog znanja, po tebi bi zato i buduće generaciej se trebale namučiti.
Ne, nego ima normalnih ljudi koji su dovoljno odgovorni da plaćaju svoje obveze. U Americi imaju uvjete za to.
Uostalom pogledaj koliko je "idiota" u nas na fakultetima i koliko se godina provlače i koliko im mi svi to plaćamo. Uključujući tebe.
Zašto bi ja ili ti ili neki amer trebali plaćati necije viceve na fakultetu?
Da li bi trebali biti jeftiniji u Americi? DA! To je prava priča! A ne "free for all" (nije ništa free), a imaš činjenicu na to koliko se nenormalno povecala cijena fakulteta (ponajviše ovih poznatijih) u zadnjih 20-30 godina. E to je priča, a ne to što eto moraju plaćati fakultet. Pa moraš i u RH.
Drugi razlog zašto bi se fakulteti tj. zašto određene države preferiraju to da građani većinski plaćaju svoje više obrazovanje je mogućnost odljeva mozgova. Država se ne želi staviti u poziciju u kojoj će financirati obrazovanje onima koji će u kratkom roku otići iz države i neće imati koristi od njih.
Nisam htio to misliti, ali sad si stvarno dokazao da si jedan od razloga zašto je stanje u državi kakvo je. Mentalitet u kojemu je prihvatljivo pravdanje čiste pljačke je onaj koji dovodi HDZ, MOST, Trumpa, Bolsonara i slične njima na vlast.
Dobro sad...pričaš nebuloze. Generaliziranje je jedna od gorih osobina. Možda i treća najgora nakon licemjernosti i bahatosti. Baš je ono ajme.
Kada se hvališ time da si protiv slobode izbora, onda je jasno s kime se priča. Neke stvari se treba direktno kritizirati i gotovo. Ima puno ljudi koji ne žele ući u 21. st. Nisu htjeli ni prihvatiti da je Zemlja okrugla, već su palili lomače. Nisu htjeli ni ženama dati pravo glasa. Uvijek se konzerve mora vuči u promjene. Da se tako ne radi, i dalje bi bili u Srednjem vijeku.
Ništa. Ne valja. Traži dalje. Ludi desničaru.
Tipično. Umanjivanje vrijednosti svakog argumenta baš kao i "Orange man bad".
Oprosti ja nisam niti u jednom segmentu rekao nešto PROTIV mirnih prosvjednika. Sad si ga nasrao.
Jesam li ja negdje rekao da kritiziraš prosvjednike? Rekao sam da isto generaliziraš jer ne gledaju svi crno-bijelo kao što kažeš. Dao sam ti konkretne primjere toga što se događa, sama činjenica da ima takvog ponašanja pokazuje da ljudi rade baš suprotno, vide nijanse u događajima koji ih okružuju.
Fico Jesam li ja negdje rekao da kritiziraš prosvjednike? Rekao sam da isto generaliziraš jer ne gledaju svi crno-bijelo kao što kažeš. Dao sam ti konkretne primjere toga što se događa, sama činjenica da ima takvog ponašanja pokazuje da ljudi rade baš suprotno, vide nijanse u događajima koji ih okružuju.
mea culpa. Krivo sam shvatio. Ali ako uzmemo u obzir postotke. Eh? Nije bas generaliziranje zar ne? No ajd odgovori na drugi kvot. Tu te čekam!
Rioti i prosvjedi se ne događaju sami od sebe. Nikada rulja nije neopravdano popizdila.
Nikada rulja nije napravila promjenu ako im je dobro u životu.
Znači ako je govno na podu i smrdi, onda je činjenica da postoji živo biće koje je posralo to govno. Da je postoji nebi bilo tog govna.
Ako se događaju prosvjedi protiv rasizma onda je činjenica da rasizma ima. Da ga nema ne bi bilo prosvjeda.
@Nexus
Ako ti ovo nije dovoljno banalizirano da shvatiš i opet imaš potrebu na neki način osporiti postojanje sustavnog rasizma u SADu, nađi mi jedan primjer pobune, revolucije ili riota koji je nastao u društvo koje nema problem uzročnik.
Tvoji pokušaji relativiziranja crnačkog problema u SADu su posljedica godina pranja mozga od strane tvoje okoline, ja ne znam jesu te starci tak zatupili ili si u srednjoj upao u "crtam naciste po bilježnici jer su imali kul uniforme" ekipu ili si pak tek od nedavno zagrizao alt-right filozofiju u ovoj renesansi svih ekstremizama koja se događa posljednje desetljeće.
Osnovno ljudsko poštenje, iskrenost i dobrota ti nalažu da staneš uz one koji imaju problem, podržiš ih u tome ako ne praktično, onda bar mislima.
A ne tupiti po internetu da je njihovo iskustvo laž, njihovi problemi laž, njihovi mrtvi očevi i sinovi da su laž.
Razmisli malo, ne znam kolko ti može uć u glavu ako već nije, ali probaj pa se vrati i vidi što si pisao danas tu.
Politikanske gadarije koje relativiziraju ljudsku patnju, bol i živote.
Misliš li ti da si bolja osoba zato što imaš to mišljenje?
Osnovno ljudsko poštenje, iskrenost i dobrota ti nalažu da staneš uz one koji imaju problem, podržiš ih u tome ako ne praktično, onda bar mislima.
A ne tupiti po internetu da je njihovo iskustvo laž, njihovi problemi laž, njihovi mrtvi očevi i sinovi da su laž.
A možda čovik ne poriče da problem postoji, već da nije nužno vezan uz rasu. Možda ne govori da je njihovo iskustvo laž, nego njihova percepcija iskrivljena. Možda te puste statistike nisu definitivni pokazatelj ničega jer korelacija i kauzalnost nisu ista stvar. Možda nije svaka, pa ni svaka druga ni treća brutalnost prema crncu rasno motivirana i agresor nije rasistička budala već "samo" budala. I možda, samo možda, ne moramo odma napadat nečiji moral i integritet ovde jer ne dijeli tvoju procjenu uzroka ovog ili onog problema. Možda.
Možda ne govori da je njihovo iskustvo laž, nego njihova percepcija iskrivljena.
Nažalost jako puno političara to iskorištava u svoje potrebe. Naravno, ako nekome pumpaš glavu desetljećima i desetljećima, sigurno nećeš poboljšati situaciju. Pogotovo sada, i ja stojim iza toga. Izbori dolaze i jednoj strani sigurno odgovaraju ovakvi prosvjedi i neredi kako bi dokazali određeni narativ i skupljali poene. Ta strana nije Trump strana već Demokratska stranka jer vide da im je ovo šansa da okrenu mišljenje javnosti (svih ovih godina su pokušavali) i glasača kako bi sjeli na vlast. Zapravo ništa previše drugačije nego u nas. Kada HDZ-u treba, vade branitelje, 91' i slično, a kada SDP-u treba onda vade 45' i Ustaše i pale se na HDZ afere (koje i SDP ima)...naravno mi smo puno manja država pa ne možeš naći prave usporedbe.
Sve ok. Kužim kaj hoćete reći. Shooter
Nego za što je problem vezan nego za rasu?
Zašto se prosvjeduje?
Zato što kineze ubijaju po cesti?
Nexus
A čekaj, zato što ti prosvjedi i neredi nekome pogoduju, to znači da njihovu poruku možemo samo tako otpisati?
Kome pogoduju? Ako ikome pogoduju onda pogoduju onima koji zastupaju ugnjetavanje i nazadnost tako što ističu nerede i lootere kao primjere "eto kakvi su to ljudi" još više doljevajući ulje na vatru ionako dosta podjeljenom društvu.
Zašto uopće imati išta protiv nečije borbe za kvalitetu života? Što ti imaš s tim i zašto misliš da te se tiče život crnaca u americi?
Ako si protiv nečije borbe za ono što su se naši pretci prije isto tako izborili onda oprosti, ali na krivoj si strani.
Svaki problem se na kraju rješi sam na jedan ili na drugi način. Da smo od početka solidarni, nebi ni došlo do ove situacije koju imamo zato što neredi nastaju kad ljudima prekipi, a ako dugo ignoriraš jedan problem dogodi ti se to što se sad događa u Americi.
Ja se nadam da će se nastavit događat jer to poglavlje u našoj povijesti treba jednom zauvijek zatvoriti i okrenuti se budućnosti.
Da se razumijemo, ja apsolutno osuđujem lootanje i uništavanje privatne imovine, pogotovo lokala koji pojedincima služe za stavljanje hrane na stol, ali zbog tog problema, koji je izoliran, ne smije se umanjivati vrijednost onog većeg i bitnijeg.
Treba osuditi što je loše, ali treba i podržati što je dobro, a crnačka borba trenutno je dobra stvar i kad bi svi bar u mislima podržali to i prestali po internetu glumit statističare i političare, možda će naša djeca, jednog dana živjet bar malo bolje.
wooddiebone Samo sekundu.
Vratit ću se na G. Floyda jer on kao predstavlja trenutnu pobunu, on je "lice" prosvjeda ljudi koji su nevini, a ubijeni od strane policije zbog njihove boje kože? (nema dokaza da je zbog toga, ali ajde prešutit ću i to)
Hoćemo li se zbilja praviti da je George Floyd dobra nevina osoba? Još jedan "hard working black American, making a buck for him a family"?
Policajac koji je onako debilno stavio koljeno na vrat, a ona trojica gledala blijedo jer su isto idioti. Uhvatilo ih se i osudit će ih. Mislim da ni jedna normalna osoba ne tvrdi suprotno.
"George was also linked to two convictions in the 1990s for possession and theft of a controlled substance (cocaine). However, it is not clear whether or not Floyd served his time in prison for this felony.
George was accused of a firearm robbery in August 1998 for which he served 10 months at Harris County Jail. In April 2002, Floyd was condemned to 30 days of prison for trespassing private property.
George Floyd was involved in two more cocaine offenses, in October 2002 and in 2004, for which he did eight-months and ten-months sentence in prison respectively.
Another cocaine possession conviction in Dec 2005, Floyd was arrested for having cocaine on him and served 10 months in state jail.
After a few months, Floyd’s charge was upgraded, amending the cocaine amount he possessed to be about 4 grams. However, according to the records, the alleged charge was lifted because Floyd convinced the jury that he had less than 1 gram of cocaine."
"In 2009, George Floyd pleaded guilty for 1st-degree felony charge of an assault and armed robbery he took part in 2007 and spent five years in prison for breaking into a lady’s house with the intent to rob her. George agreed that he wore a blue uniform to look like a government employee to gain the lady’s trust, and eventually pave his way into the house. The lady soon realized that the person was impersonating to be a government worker, she tried to shut the door but Floyd brute-forced his way into the house. Consequently, five people exited the truck parked outside the house and went straight inside the lady’s house.
According to Daily Mail (UK), the court report mentions that the victim identified George, tallest of all the robbers, who pressed a pistol to her stomach and forced his way into the house."
Pokušaj pljačke trudnice? I navodno stavljanje pištolja na njen stomak? ...
Također u ovom za njega tragičnom događaju bio je pod utjecajem određenih droga (nisu ga usmrtile, već ga je usmrtila noga policajca)
I tada je navodno prema dostupnoj snimci ispustio malu vrećicu, za koju se pretpostavlja da je kokain.
"At the time of his arrest, he allegedly dropped a white bag onto the sidewalk. The white bag is believed to have contained cocaine or some illegal drug. You can watch the video below:
Ono...tip nije bio svetinja kao što ga se trenutno pokušava predstaviti i malo je barem meni ludo da se cijela crna zajednica (navodno) sada okupila, radi prosvjede i što sve i OVAJ je glava tj lice prosvjeda? Bilo je sigurno puno boljih primjera od Georgea, ali "on je taj koji je prelio čašu"...u redu, ali onda se ne treba buniti, ako određeni ljudi (zapravo dosta crne populacije) sada govori o ovome, kako baš ovo i nije najbolje "lice" borbe za pravdu i kako uopće ne podržavaju Georgea.
Siguran sam da je bilo puno boljih od njega koje su ubili policajci na ovaj ili onaj način.
Opet, nema opravdanja za ono što su policajci učinili. To je stvar obuke, selekcije, ali poprilično sam siguran da kada su doznali njegovo ime i prezime da su odmah provjerili o kome se radi.
Nitko ne zaslužuje umrijeti kao on, pogotovo zbog razloga zbog kojeg je uhićen, ali ČINJENIČNO tip je bio kriminalac.
I što se iz ovoga svega izrodilo? 5 ubijenih CRNIH policajaca na ulicama? Crnci ubijaju crnce? A gdje je ona snimka gdje crnac viče i govori gadarije prema crnom vojniku dok ovaj stoji mirno i samo ga gleda? MOJE MIŠLJENJE je da crna populacija ima velikih problema i podjela unutar samih sebe koje moraju riješiti pod hitno. Pa pobogu gledaš snimke gdje lootaju dućane, pa onda kradu jedni od drugih, tuču se i slično. Zbog koga? Je li to zbog Georgea? Zbog neke nepravde? Pa čemu onda ubijanja međusobno?
Opet ću staviti ovaj graf:
Dosta govori o onome što sam sada spomenuo i zašto dosta ljudi njih ni ne može razumijeti, ako se ubijaju međusobno 50x više nego što bijelac ubije crnca. Kako opravdati to? I kako objasniti to nekome?
Kako objasniti da 13% crne populacije u USA (od toga 6% muškaraca) čini 44% ubojstava u USA? Dok 60% bijelaca učini 50% ubojstava? To su ENORMNE razlike i to nema veze s rasizmom. To su neumoljive brojke. OBJASNI tu razliku? Dolaze više puta u probleme s policijom nego ostale manjine. Kako to? Zašto? TO JE EKSTREMNO i ukazuje na problem unutar crne populacije koji se moraju riješiti pod hitno.
Kažeš da kužiš, pa totalno fulaš poantu. Poanta je da je previše ljudi tako uvjereno da je čovik ubijen jer je bija crnac. Možda ovaj i je, ne znam. Ali ne znači da svaki put kad crnac strada na sličan način, to je baš zato jer je crnac. Ako 80% dobitnika sljedećih Oscara budu bijelci, ne znači da je Akademija rasistička. Šta ako su igrom slučaja jednostavno najbolji kandidati bili bijelci? Ako sutra otvorim firmu i 9/10 zaposlenika mi ispadnu pripadnici jednog spola, ne znači odma da sam seksist. Ali problem je šta sam u bespućima interneta previše puta susrea s ljudima koji bi s takvom sigurnošću tvrdili suprotno. Kako random internet ratnici, tako i mediji. Isto ka i kad se bijelci/muškarci idu bez ikakve osnove okolo žalit da nisu dobili posal zbog manjiske kvote. KORELACIJA. NIJE. KAUZALNOST.
Jednom sam vidija kako lika iznapadaju da je rasist jer je reka da je ženska (crnkinja jel) u nekom videu naporna jer se drečala cilo vrime. Iako je u istom videu bilo i drugih crnaca o kojima nije ni slova napisa. Glup i banalan primjer ali pokazuje mentalitet kojeg u možda u manje ekstremnoj mjeri ima zabrinjavajuć dio američke populacije. Jer im Hollywood i mediji toliko često viču rasizam i seksiza da je ljudima više ispran mozak s tim i vide te pojave i di ih nema.
U ovom slučaju sad, ja da naletim na tu scenu, bi li pomislija kako policajac guši nenaoružanog crnca ili nenaoružanog čovika? Ovo drugo, poprilično sam siguran. I to je jedino šta mogu sa sigurnošću reć bez impliciranja motivacije. Ali eno tona ljudi koji isti tren skaču na zaključak da je policajac rasist. Šta ako je samo kreten? Šta ako ovo nije pitanje rasizma nego čiste policijske brutalnosti? Ja nemam pojma koje je od toga. Niko osim policajca i eventualno ljudi koji ga stvarno znaju to ne može reć. I jedini razlog zašto sam se uopće uključija u ovu raspravu jer me iskreno iživcirala tvoja uvjerenost da znaš istinu do te mjere da ideš popovat svima šta se ne slažu. A iživcirala me jer sam stvarno previše puta vidija po internetu a i u svom životu takvu neopravdanu sigurnost.
Ne, ja osobno nisam uvjeren da u državi u kojoj ima toliko uspješnih crnaca, od kojih je jedan čak dobija dva predsjednička mandata, postoji sustavni rasizam o kakvom se priča. Ali realno nemam pojma. Odakle da znam? Oće li mi neke tu statistike i random članci dat definitivan odgovor na to pitanje? Kako da ne. Ako postoji, naravno da podržavam svaku borbu protiv toga. Rasizam uopće ka pojam u današnje doba mi je neshvatljiv. Ali neki drugi problemi te države poput oružja na ulicama, policijske brutalnosti i općenito nasilja, pa neobrazovanosti i tako dalje, ti mi se problemi iskreno čine puno stvarnijima od navedenog sustavnog rasizma.
Ali po stoti put, ne znam ništa od toga sa sigurnošću. Znam jedino da ne znaš ni ti ni bilo ko ovde pa se prestanite postavljat ka da znate. I te zadnje dvi rečenice su u biti jedina moja poanta jer je po mom mišljenju takva slipa samouvjerenost zapravo izvor većine ovih drugih problema i predrasuda.
@Nexus
Ok, ako si tolko zapeo sa tim argumentom da je Floyd bio kriminalac i da u crnačkom društvu ima jako puno kriminala objasni mi jednu stvar.
Kako to na ikoji način negira ili umanjuje ove prosvjede? Zašto te je uopće briga? Prosvjeduju li kriminalci u ovom prosvjedu?
Zašto je nečija kriminalna prošlost bitna ako pričamo o sustavnom problemu koji se događa?
Postoji hrpa ljudi sa pozamašnim dosjeima koje policija ne ubija na cesti kao pse.
Shooter
Ti sebi zvučiš jako pametno sa tih par naučenih fora kao korelacija ne znači kauzalnost, a to uopće ovdje nije primjenjivo i ima istu težinu kao da kažeš npr. od birača nema jebača.
Znači ČINJENICA je, da se američka policija prema crncima odnosi nesrazmjerno agresivnije i sa ogromnom predrasudom BAŠ ZATO što oni u svojem društvu imaju problem sa kriminalom.
To se zove racial profiling i TO JE ČINJENICA. Svi to znaju, čak ni policija to ne negira.
Jednostavno je veća šansa da je osoba kriminalac ako je crnac nego ako je bijelac. To su brojke i toga ste vi svjesni,
Ali iz nekog razloga imate problema sa shvaćanjem da to NIJE OPRAVDANJE za ubijanje ljudi na cesti dok ni na koji način ne prijete drugima i li policajcu direktno, a vrlo često ne rade nikakve kriminalne radnje, a još veći problem imate sa shvaćanjem da je to tako ISKLJUČIVO zato jer se prema njima ne odnosi jednako kao prema bjelicma.
Kriminal u crnačkom društvu je posljedica stoljeća ugnjetavanja i ne postavljanja dobrih primjera.
Ne možemo znati kako bi taj policajac postupio da se radilo o bijelcu, ali ja sam uvjeren u ono što statistika kaže, a to je da taj bijelac nebi završio mrtav.
U najgorem slučaju, odveli bi ga u stanicu, pretražili jel ima što kod sebe i ako nebi bilo temelja za zadržavanje, pustili bi ga doma.
Znači svi su svijesni rasizma u americi i slučaj žene koja to koristi da bi jednom apsolutno nevinom crncu koji može samo biti primjer nama ostalima napravila probleme kakvi se bijelcima ne događaju niti kad su serijski prekršitelji.
Ne znam o čemu pričamo, pa policija i crnci u americi su predmet enormnog broja rasprava, dijaloga, kontroverzi pa i viceva.
Da problem ne postoji, ne bi bilo tako.
I opet, nemate apsolutno nikakvo opravdanje da ne podržite borbu crnaca za svoja prava i slobode osim ako i sami nemate dozu rasizma i mislite da jedna skupina ljudi ne zaslužuje ista prava kao druga.
Svaki pokret za ljudska prava, revolucija ili pobuna su imali ljude poput vas koji su relativizirali problem i tražili bilo kakav razlog da se isti pokret osudi.
Da vas čuju vaši predci sramili bi se.
Vode se brojne rasprave i o tome da igre potiču nasilje. O istinitosti holokausta i odlaska na Mjesec. O Bigfootu isto. O milijun drugih stvari, od glupih sitnica do vrlo ozbiljnih tema, pa to opet automatski ne dokazuje da te stvari postoje ili ne postoje. Ali ti se opet zavaravaš da znaš šta se Floydu bi ili ne bi dogodilo da je bija bijelac., a zapravo pretpostavljaš u najboljem slučaju. Imaš mišljenje koje bi ja moga poštovat da svaćaš da je samo mišljenje. Ali opet skačeš osuđivat i čak igrat na kartu rasizma samo jer ne dijelimo svi tvoju sigurnost da takav sustavni problem postoji, šta potpuno dokazuje moju poantu. Ali s obzirom da je ka da zidu govorim, ja se isključujem.
wooddiebone Da vas čuju vaši predci sramili bi se.
počet ću od ovoga. Ovo je sa tvoje strane Woodie jebeno odvratno. Molio bih te da ubuduće ne spominješ nekome obitelj sa ovakvim komentarima. Smatraj to upozorenjem. Just for a heads-up. Moj pokojni deda je bio ponosni partizan. On bi tim rioterskim pičkama koljena polomio, i ja bi mu se pridruzio. Ponosno.
wooddiebone I opet, nemate apsolutno nikakvo opravdanje da ne podržite borbu crnaca za svoja prava i slobode osim ako i sami nemate dozu rasizma i mislite da jedna skupina ljudi ne zaslužuje ista prava kao druga.
Doslovno ovako nešto mogu reći samo Keemstar ili H3H3. What the fuck man? Hurr durr ako ne glasaš za SDP onda si HDZovac. Ako ne gledaš sa HDZ onda si SDPovac. Ako ne podržavaš nasilje onda si ... rasista?
wooddieboneNe možemo znati kako bi taj policajac postupio da se radilo o bijelcu
Sure.
wooddiebone , ali ja sam uvjeren u ono što statistika kaže
O rly? Statistika?
wooddiebone a to je da taj bijelac nebi završio mrtav
Slušaj druže. Jebala te statistika. Statisika kaže da je u ovakvim situacijam šansa da bijelac ili crnac umru podjedanaka.
Ne samo to nego statistika kaže da je crnaca manje od bijelaca. Ehej statistika isto tako kaže da je veća šansa da crnac bude kriminalac. Manje ljudi, više kriminalaca ali podjedan broj smrti. Hmm? Hmmmmmmmmmmmmmmmmm?
slušaj. jebala te statistika. jedan mrtav čovjek je mrtav čovjek nebitno jel bijelac crnac hispanac kinez indijac bosnaac cigan ili srbin. ako to gledaš sa % onda nisi čovjiek and quote me on that.
wooddiebone Da problem ne postoji, ne bi bilo tako.
problem postoji. ali o problem se priča globalno samo kad POC umre.
wooddiebone Kriminal u crnačkom društvu je posljedica stoljeća ugnjetavanja i ne postavljanja dobrih primjera.
Što nedaje nikome pravo da uništavaju tuđu imovinu.
Ovo što ti sad radiš je da glumiš klasičnog twitteraša. Doslovno kao da imaš white skin guilt.
Druže primi ovo kao prijateljstki saviet.
globalno nikog ne boli kurac za Floyda. Kužiš? Nikoga. Statistički gledano skoro pa NIKOGA na ovom jebenom svijetu ne boli kurac za njega.
Jer da ikoga boli kurac ovakve se stvari ne bi dešavale. Ti možeš reći da je ovo ugnjetavanje ali realnost je da taj pandur ubio lika zato što je htio.
Nije bio problem u tome što je crnac već u tome što je lik odvratno ljudsko biće. Pritom mislim na policajca. I slažem se da loše policajce treba NAJSTROŽIJE kazniti. Ali isto tako treba kazniti sve ljude koji pljačkaju, uništavaju i pale.
Ljudi koji protestiraju imaju pravo protestirati ali trenutno ih stavljaš SVE u isti koš skupa sa nasilnicima koji uništavaju, pale i pljačkaju tuđu imovinu
I to od tebe dragi moj @wooddiebonenije u redu.
TLDR; ako se ne slažeš sa woodijem onda si rasista i tvoje mišljenje ne vrijedi.
GG
Kako to na ikoji način negira ili umanjuje ove prosvjede?
Nitko ne umanjuje?
Zašto te je uopće briga? Prosvjeduju li kriminalci u ovom prosvjedu?
Pa zašto me ne bi bilo briga? Zar to nije važna činjenica, da je netko realni bio kriminalac, kojeg sada uzdižu razne organizacije, poznati, sportaši i slično? Da li bi ti izašao na prosvjed u RH zbog neke osobe (tj koja bi simbolizirala neki "Pokret"), a da znaš da je ta osoba profesionalni kriminalac i da je prema izvještaju stavila pištolj na stomak trudnice koja je nosila bebu? To ti ne bi bilo važno?
Ne bi ti bila važna činjenica da se crnci ubijaju između sebe u ENORMNO većim brojkama nego što bijelci jedni druge i nego što bijelci ubiju crnce? Mislim da su to važne činjenice, ako govorimo o nekakvoj represiji na RASNOJ osnovi. Kako ja mogu govoriti nekome o ekonomiji i to u detalje, ako nisam završio i da mi to nije struka? Pa bio bi diletant i ne bi bilo legitimno.
Uvijek se kaže da prvo trebaš počistiti svoje dvorište, prije nego što počneš susjedu pregovarati. Mislim da se to može primijeniti i u ovom slučaju.
Isto tako se ne mogu složiti da je USA SISTEMATSKI rasistička država, kada vidiš toliko uspješnih crnaca, sportaša, poslovnih ljudi, ljudi koji žive sasvim normalan život, zarađuju i brinu se od svojoj obitelji i ne rade probleme. POBOGU IMALI SU CRNOG PREDSJEDNIKA 8 GODINA! Kako je to SISTEMATSKI RASISTIČKA DRŽAVA?!
Gledaj, ako ideš raditi sranja, moraš prihvatiti činjenicu da ćeš vrlo vjerojatno biti kažnjen za to. Pogotovo, ako znaš da imaš trigger happy policiju (što je problem vezan za SVE rase u USA).
Jer neće mi NITKO kazati da ako crnac šeta ulicom, ne radi probleme, nije na nekim drogama i ne pokušava ukrasti nešto ili muljati, već šeta ulicom i jede sladoled...NEĆE ti policija doći, zaustaviti te i upucat/ubit, osim ako ne traže nekoga sličnog po opisu ili ako te netko prijavio. To MOŽE biti iznimka, ali neka netko kaže i dokaže da se to događa STALNO na dnevnoj bazi i da je to ISKLJUČIVO zbog boje kože...e pa mislim da to ipak nije tako.
Postoji hrpa ljudi sa pozamašnim dosjeima koje policija ne ubija na cesti kao pse.
Možeš ti imati dosje i živiti normalan život. Koliko je teško ostati dalje od kriminala? George Floyd je navodno trebao "započeti novi život nakon 5 godina u zatvoru"...uhvate ga prvo s lažnom novčanicom, ima opijate u sebi i na videu ispušta iz ruke malu bijelu vrećicu...
Da li ti to izgleda kao netko tko je bio sasvim nevin i "nov čovjek" u tom trenutku? Meni ne, već je i dalje nastavio muljati i baviti se sitnim kriminalom. JEBOTE OSTAVI SE SRANJA I NEĆEŠ IMATI VEZE S POLICIJOM. Nemoj dati razloga da te zaustave, poštuj zakone i pravila, radi pošteno i neće te nitko dirati. Koliko je to teško?!
wooddiebone Ovo za pretke ti je pretjerana reakcija buraz
apsolutno ne. Svi u mojoj obitellji su bili ljudi koji su pravdu i poštenje stavljali na prvo mjesto. To se nikad nije promijenilo i to se u našem klanu nikad neće promijeniti. S druge strane nebitno koji su preci to je bilo ruzno. Da je bilo ruzno bilo je.
Shooter skačeš osuđivat i čak igrat na kartu rasizma
očito se ne slažemo oko baš svega.
Nexus Jer neće mi NITKO kazati da ako crnac šeta ulicom, ne radi probleme, nije na nekim drogama i ne pokušava ukrasti nešto ili muljati, već šeta ulicom i jede sladoled...NEĆE ti policija doći, zaustaviti te
ok. nazalost tu nisi u pravu. U nekim gradovima/kvartovima, ako si sam i prođu 2 debila, napravit će ti illegal search. Jedino što možeš u toj situaciji napravit je šutit, reći da se im ne daješ pravo na pretres ali da se nećeš opirati. I Kad završe pitati dal si uhićen ili možeš li ići.
Bilo što drugo i
Rasizam postoji. Ali nije globalno prema crncima.
Ugnjetavanja je bilo ali ne treba palit državu radi toga. Da su svi jebeni rioteri došli mirovno podržati prosvijede to bi bila masa koja bi pokrenula nešto. Ovako su pokrenuli nešto drugo. Nacionalnu stražu
ok. nazalost tu nisi u pravu. U nekim gradovima/kvartovima, ako si sam i prođu 2 debila, napravit će ti illegal search. Jedino što možeš u toj situaciji napravit je šutit, reći da se im ne daješ pravo na pretres ali da se nećeš opirati. I Kad završe pitati dal si uhićen ili možeš li ići.
Možda i nisam u pravu, ali na drugoj strani je da to dokaže. Kužiš? Da li se to događa baš na dnevnoj bazi, ciljano BAŠ na crnu populaciju? Nekako sumnjam u to. Pogotovo npr od strane države, kao da eto netko izdaje naredbe s vrha "daj pretresi i radi probleme ovim crn*ugama"...nekako u to čisto sumnjam. Više sam pobornik teorije da postoje jebeni šupci od ljudi koji nose uniforme (rekao bi u velikoj manjini, jer ipak smatram da su te službe po velikim pritiskom u tolikoj državi i da je sve to jako teško kontrolirati, s toliko rasa, nacionalnosti, vjera i sl) i da tlače određene skupine ljudi. Bili oni crnci, azijati, bijelci i slično.
Jednostavno postoje jebene šupčine i selekcija kao i sami trening moraju biti bolji, ali i dalje stojim kod toga da je žešći mit to da je USA "sistemski rasistička"...to je IMO totalna glupost. Uostalom neka netko kaže gdje crnci bolje žive, a da su manjina u ovolikom postotku kao u Americi?
Zarada, šansa za uspjeh, mogućnosti...neka netko pronađe gdje je s ovolikim postotkom crne populacije, bolji život neko u USA za crnu populaciju?
Možda postoji, ali čisto nekako sumnjam da postoji na konstantnoj bazi kao u Americi. Opet ponavljam, ako pretežito BIJELA država, dobije CRNOG predsjednika i to na DVA mandata, kako ITKO može nazvati takvu državu SISTEMSKI rasističkom? To je ludost, a uopće ne ulazimo u brojke.
Takve se stvari niti ne prijavljuju. Postoji rasno maltretiranje od gradova do gradova. Ali ovdje pričamo isključivo o tome koliko njih popije metak ili undertakera. Ali najebu i meksikanci, i indijci i kinezi. Ono što je zanimljivo da čak i ako imaš najbolje namjere kao policajac, ljudi već imaju zacrtano mišljenje. NPR, ICE, dio homelanda u kojem ima 3 frakcije od kojih se jedna bavi deportacijom se predstavlja kao policija iako oni nisu policija.
Ono što je zanimljivo da čak i ako imaš najbolje namjere kao policajac, ljudi već imaju zacrtano mišljenje.
Budimo realni to je "mišljenje zacrtano" u skoro svakoj zemlji danas. Pa pogledaj RH i kakvo je mišljenje ljudi kod nas oko policije?
Da radiš anketu mislim da bi bilo 70-30 da je mišljenje negativno i da je policija loša (naravno kontekst je bitan), a znam da i ja i ti znamo sigurno neke top ljude šta rade u policiji i koji nisu šupčine. Ima kompleksaša i očitih nasilnika u svakoj policiji svijeta, pa i u nas.
Ono što ne razumijem je to da ljudi imaju toliko negativno mišljenje o policiji (bili oni crnci ili bijelci), a kada se nešto dogodi ODMAH ih zovu i prijete policijom...ono bizarno. Ili jesi ili nisi.
Kao i kada seru po doktorima, kirurzima i slično. "Oni su tu samo radi love i korupcije"...a zaboli ga slijepo crijevo, eto ga zove hitnu, operiraj ga. Ili sada korona pa se svi kunu u "naše dobre doktore i znanstvenike"...za par mjeseci će opet biti ista priča.
Ljudi su licemjerni i lako ih se može izmanipulirati iz raznih interesa.
Nexus Ljudi su licemjerni i lako ih se može izmanipulirati iz raznih interesa.
boom. nema se što više reći
Nexus a znam da i ja i ti znamo sigurno neke top ljude šta rade u policiji i koji nisu šupčine. Ima kompleksaša i očitih nasilnika u svakoj policiji svijeta, pa i u nas.
Znači ja sam sa policijom imao generalno dobra iskustva. Frajer me zaustavio istekla mi je registracija. Kad je upisao moje podatke u onom svom sranju instant mu je skočilo i ispucalo kaznu. Znači to se desilo još onaj put kad sam došao na onaj meet u crnom mačku (jel je tak ime?) gdje su Noćna, @yakuza_stinger i ostali imali svoje govore. Čak sam išao nešto brže i nije mi dao kaznu za to. Lijepo me uputio što da napravim, što da napišem i da to pošaljem na sud. Poslao sam i vrlo sam brzo dobio riješenje u kojem je sud prihvatio moju ispriku te me razriješilo kazne. Ja osobno nikad nisam bio kažnjavan od strane policije u 14 i pol godina (tad manje jel) te se to uzelo u obzir. Isto tako me prošlo ljeto nekoliko puta zaustavila policija u kasne sate i nikad nije trazila da pušem u alkotest. Ja sam tip osobe koja neće slagati policiji ako je popila nešto prije X sati. Ako me pita reći ću iskreno. Ja sam 2-3 puta u životu puhao i to uvijek od strane ISTOG policajca. Znači da postoje šupci u policiji postoje. Nisam svetac, ali jesam što se tiče policije. Poznanika koji je jednom pijan lupio u sidro (i srušio sidro) svaki put kad ga zaustave tjeraju da puše. Hey better be safe then sorry.
Nexus Kao i kada seru po doktorima, kirurzima i slično
Ista stvar. U puli je doktorica skoro ubila moju suprugu, razrezalo joj hemangiom kojeg je ona prepoznala kao običan miom, i kad je počela krvarit tokom operacije nije znala što treba radit pa su joj samo pucali infuziiju. Pustili su ju otvorenu ranu X danadok moja majka nije intervenirala sa prijetnjama i vezama i prebacila ju KBC rijeka gdje ju je prof. dr.sc. Herman Haller koji ujedno radi i kao privatnim u medicu opeririao spasio i dao joj šansu da možemo imati dijete. I ne samo to nego kad smo imali komplikacije tokom trudnoće taj isti Herman Haller je obavio taj porod, obavio sve što treba da moja supruga to preživi te ju kasnije OPET spasio jer se dan nakon poroda počela gušit zbog vode koja se nakupila u plućima.
Znate što je najbolje? Zapisnik o tome što se desilo tokom operacije u puli i sva dokumentacija vezana uz je misterijozno izgubljena.
Eto. Just my 2 cents on the matter. Govna ima svugdje. ali isto tako ima i heroja. Tužno je kad te iste hroje prekriju govnima samo zato što nose istu kapu ili značku
Ista stvar. U puli je doktorica skoro ubila moju suprugu, razrezalo joj hemangiom kojeg je ona prepoznala kao običan miom, i kad je počela krvarit tokom operacije nije znala što treba radit pa su joj samo pucali infuziiju. Pustili su ju otvorenu ranu X danadok moja majka nije intervenirala sa prijetnjama i vezama i prebacila ju KBC rijeka gdje ju je prof. dr.sc. Herman Haller koji ujedno radi i kao privatnim u medicu opeririao spasio i dao joj šansu da možemo imati dijete.
Jebena priča. Imali ste na kraju debelu sreću što ste imali pravog doktora koji naravno radi i u privatnoj klinici i koji zna što radi i nije došao preko veze...zašto me to ne čudi?
Privatno košta, ali da mi treba netko nešto ozbiljnije raditi i da mogu priuštiti, ne bi uopće sporio oko toga gdje bi išao.
Nexus pravog doktora koji naravno radi i u privatnoj klinici
ne samo da radi u privatnoj klinici nego je jedna od vodećih stručnjaka u eu na tom području. Nazalost ja sam imao sreće.. ali koliko drugih ljudi nije? Ta žena će i dalje radit tamo. I nedo bog da joj dođe komplicirana operacija...
fensisuperstar
Ima ih u nas takvih, nažalost...
Doduše tu govorimo opet o Istri koja je naša "najuređenija" regija, a sad zamisli neke slučajeve ovdje u Dalmaciji ili u Slavoniji? Gdje sigurno postoji još i nešto manja kontrola "kvalitete", ali dobro. Činjenica da ni naši političari koji su uveli sistem zdravstva u nas ne žele ići na liječenje u javnu Hrv bolnicu već idu vani ili privatno, dovoljno govori.
Ako njima nije dovoljno dobro, onda sigurno ni nama nije, ali neka je "besplatno" to je najbitnije.
Kad smo kod #BLM teme
Interesantno da čovjek koji je praktički osnovao BLM pokret ovo kaže (s obzirom na neke Republican vs Democrat postove prije), znao sam za ovo, ali nisam želio stavljati statistiku, ali ako kaže osoba koja je na čelu te organizacije...koji isto nije čist, ali nećemo o tome.
Loading...
Something went wrong while trying to load the full version of this site. Try hard-refreshing this page to fix the error.