Vrijeme je da neki snajper mazne američkog predsjednika, nije dugo.

Nexus

Znači nisam dobio odgovore na svoja pitanja, a neke tvrdnje neću ponavljati...

Ispod ću ponovno označiti svoje objave gdje možeš vidjeti kako sam odgovorio na tvoja pitanja. To što se tebi ne sviđaju odgovori je tvoj problem.

Fico

Fico

Isto tako u čemu je problem, ako čovjek tvrdi da je anti-communist?

U kontekstu SAD-a se zna jako dobro tko se etiketira kao antikomunist, oni kojima bilo koja liberalna akcija smeta. To se moglo vidjeti za vrijeme demokratskih izbora za predsjedničkog kandidata kada je svaki argument protiv Sandersovih predloženih reformi bio taj da je riječ o uvođenju komunističkog režima. Svaka mjera koja je Skandinaviju pretvorila u ugodno mjesto za život je za SAD komunistička i uništava njihov kapitalistički način života u utopiji američkog sna.

Opet osoba koju ne pratim...vidio tweet, zanimljivi podaci i tjt.

U tome je problem. Vidio si tweet i slijepo vjerovao njegovoj interpretaciji grafa. Nisi otišao na poveznicu i pogledao da postoji više statistika koje mijenjaju interpretaciju toga grafa na samome tweetu.

a što se tiče ilegalnih imigranata Thomas Homan je objasnio jasno cijeli postupak koji je u skladu s US zakonom

Prvo, to što je nešto zakon ne znači da je moralno ispravno i ne znam zašto se buniš oko prozivki za kršenje ljudskih prava. Nadalje, objasni mi po kojem je zakonu dozvoljeno uskraćivati medicinsku skrb osobama koje traže politički azil?

I opet... nemoj spominjati konc logore jer iskreno nemaš pojma što su konc logori

U redu, objasni mi što su konc logori. Pretpostavljam da konc logor ne može biti konc logor dok se ne pređe granica kršenja ljudskih prava. Neka prava se mogu kršiti u određenoj mjeri kao u migrantskim kampovima, ali dokle god nema više milijuna mrtvih nije konc logor?

Concentration Camp – Cambridge Dictionary

a place where large numbers of people are kept as prisoners in extremely bad conditions, especially for political reasons

Onoga trenutka kada se krše osnovna ljudska prava ljudi koji traže politički azil, tada su razlozi politički.

Torla Nažalost, taj nedostatak brižnosti za politiku i stanjem u državi i svijetu su morali od nekoga naučiti. Ako te doma ne nauče važnosti izbora i informiranosti, mislim da je u Hrvatskoj teško shvatiti koliki utjecaj pojedinac zapravo ima. Problem ignoriranja politike iz razloga što je ljudima lakše ignorirati probleme nego se suočiti s promjenama je prisutan već godinama i koji je nastao na temelju lošeg obrazovnog sistema. S druge strane, politički sistem u kojemu je javna tajna da Crkva diktira vlast je sistem koji će podržavati takvo obrazovanje, ono u kojemu se kritičko mišljenje kažnjava i u kojemu se potiče ignoriranje kao metoda rješavanja problema.

Mladih nema puno u Hrvatskoj, stara smo nacija i ako se gleda izlaznost, lako je zaključiti da je to nedostatak aktivizma problem čitave populacije, a ne samo mlađeg dijela.

Da se razumijemo, ja se slažem s tobom da bi mladi trebali se puno više aktivirati i čini mi se da se to lagano i okreće u tom smjeru, možda ne kod nas, ali u Europi, no isto tako je teško da u pretežno staroj naciji koja svakim danom gubi stanovnike mladi riješe sve probleme.

Ma teško da će stari rješiti probleme kad kod njih nema problema sve dok srbi nisu na vlasti.

Ona apsurdna izjava sa jednog TV priloga "bolje da me krade hrvat nego da mi je na vlasti pošteni srbin" je prožeta kroz pore našeg društva i dok se to ne riješi, nema popravka.

Fico

Broj nezaposlenih bi bio manji da vlast isplaćuje obećani poticaj. To se ne događa. Taj nagli rast nezaposlenih se mogao usporiti kvalitetnim ekonomskim mjerama. Pandemija je uzrokovala pad, vlast ga nije usporila zbog nedostatka mjera. Nemoj kriviti virus za ekonomsku nesposobnost. Trump je osoba kojoj je kockarnica bankrotirala.

Dobro...mjere poput kojih? Onda su valjda sve zemlje i svi lideri svijeta "debili", a ono što je Trump (brojke ne lažu) do sada radio je što? Slučajno? Rad Obame? Nisu li isti Demokrati govorili kako je Trump ksenofobičan zato što zatvara granice s Kinom u drugom mjesecu? Bizarno.
      To je bila jedina logična odluka Trumpa u to vrijeme. Ostale njegove izjave su bile smijeh nakon toga.

Uostalom nisi mi odgovorio na ove odgovore:

Aha...ok. Što točno onda želiš kazati o tom izvoru ili meni? Ne sviđa ti se ime? Piše Right Wing pa je to nešto grozno, što?

Da li je taj video stvaran? To jest oba videa? U čemu je točno problem? Čemu predrasude od strane tebe prema meni jer u tom Tweetu piše nešto što ti ne podržavaš? Kakve ima veze kako se @zove ako pokazuje video koji je legitiman? Misliš da ja to pratim tj. tu stranicu?

Mislim...ako već quotaš i stavljaš "samo si to govori"...pa daj kaži što ti to znači? Bazirano na tweetu koji samo pokazuje faktualni video.

U kontekstu SAD-a se zna jako dobro tko se etiketira kao antikomunist, oni kojima bilo koja liberalna akcija smeta. To se moglo vidjeti za vrijeme demokratskih izbora za predsjedničkog kandidata kada je svaki argument protiv Sandersovih predloženih reformi bio taj da je riječ o uvođenju komunističkog režima. Svaka mjera koja je Skandinaviju pretvorila u ugodno mjesto za život je za SAD komunistička i uništava njihov kapitalistički način života u utopiji američkog sna

Sandersove mjere su uvelike podsjećale na mjere iz vremena Staljinizma...uostalom to je čovjek koji je uvjeren da je Socijalizam najbolja stvar ikad, ne vjeruje u "bogate" (a on sam ima love ko blata zbog kapitalisičkog sistema koji dokazano radi)
      Uostalom usporediti Skandinaviju s Amerikom je u najmanju ruku čista glupost, jer razlika u veličini populacije, lokacije financijskih središta, poslovnih centara, headquartersa i sličnog je čisto nerazumijevanje i neznanje oko ekonomije. Također Ameri plaćaju pun k Skandi zemljama njihove vojne potrebe kako bi štitili granicu s Rusijom...a to bi bez Amera koštalo poprilično više.

U tome je problem. Vidio si tweet i slijepo vjerovao njegovoj interpretaciji grafa. Nisi otišao na poveznicu i pogledao da postoji više statistika koje mijenjaju interpretaciju toga grafa na samome tweetu

Ali ti meni objasni što je u tom tweetu loše ili neistinito? Iz članka doslovno vadi činjenicu kako je NENAORUŽANIH Crnaca ubijeno DEVET, a NENAORUŽANIH Bijelaca 19! Sad ti meni objasni što je tu nešto netočno ili izvan konteksta? Od tih DEVET upucanih crnaca koji nisu bili naoružani, troje je upucano i ubijeno u bijegu. Da li ti to stvarno izgleda tj. da li ti statisika stvarno govori o tome da je to nekakav rasizam prema toj populaciji?

Da bi onda ti stavio ovo:

Što ne dokazuje apsolutno ništa.

Kaže članak (naravno unbiased) slijedeće: "Although half of the people shot and killed are white, black Americans are shot at a disproportionate rate..."

Čekaj, stani. Kako to dokazuje nekakav rasizam? Po čemu točno? Objasni logiku iza toga?
      Ogromna većina populacije koja ide u zatvore su MUŠKARCI. Da li to znači da sistem ima diskriminaciju prema muškarcima? Ili potiče iz činjenice da muškarci jednostavno rade više problema i počine više kriminalnih radnji?

Objasni logiku iza toga i kako takva statisika da je više (prema broju stanovnika, a ne ukupno) npr upucano Crne populacije ili Azijske (ne vidim da se Azijati bune u Americi kako je policija prema njima rasistička) i kako to dokazuje da postoji sistemski rasizam prema Crncima? Jer meni to nema nikakve logike, a bogami ni dokaza.

Isto tako ako je Amerika toliko rasistička, objasni ovo:

Prvo, to što je nešto zakon ne znači da je moralno ispravno i ne znam zašto se buniš oko prozivki za kršenje ljudskih prava. Nadalje, objasni mi po kojem je zakonu dozvoljeno uskraćivati medicinsku skrb osobama koje traže politički azil?

Ako kršiš prava države tj. prelaziš granicu ilegalno...to je tvoja krivnja. Politički azil? Traži ga na legalan način. U jako malom postotku zapravo traže nekakve azile već samo žele ući u državu i to ilegalno. Što očekuješ da će granična policija napraviti? Poštovat će Zakone i deportirati, a u ovom slučaju odvajanje od obitelji je u potpunosti legalno. Da li je moralno? Ne. Da li je moralno ići ilegalno preko granice i kršiti zakone? Ne.
      Da li je USA dužna zaštiti svoje građane i one građane koji su tu LEGALNO došli i ostvarili pravo na svoje državljanstvo ili azil? Apsolutno.

U redu, objasni mi što su konc logori. Pretpostavljam da konc logor ne može biti konc logor dok se ne pređe granica kršenja ljudskih prava. Neka prava se mogu kršiti u određenoj mjeri kao u migrantskim kampovima, ali dokle god nema više milijuna mrtvih nije konc logor?

"a place in which large numbers of people, especially political prisoners or members of persecuted minorities, are deliberately imprisoned in a relatively small area with inadequate facilities, sometimes to provide forced labour or to await mass execution. The term is most strongly associated with the several hundred camps established by the Nazis in Germany and occupied Europe 1933–45, among the most infamous being Dachau, Belsen, and Auschwitz."

Da li tebi to izgleda kao logor na granici s Meksikom? Da li si uopće vidio fotografije ljudi u logorima i kako izgledaju i koliko ih se mjeseci ili godina tu drži? Mislim...ovo je bizarno uopće i raspravljati. To što je na granici s Meksikom je vrsta tranzicijskog zatvora u kojima se ilegalni imigranti hvataju i ostavljaju na ispitivanju, nedugo nakon ih puste tj. deporitraju nazad u Meksiko i ostale države. Čak ih ni ne osude, već ih samo vraćaju.

Edit:
      Bizarno eto danas izašli novi podaci o zaposlenosti u USA:
      https://www.cnbc.com/2020/06/05/jobs-report-may-2020.html

May sees biggest jobs increase ever of 2.5 million as economy starts to recover from coronavirus

Rekordan rast novozaposlenih u jednom mjesecu, što je znak da se poduzeća oporavljaju, a očekivao se dodatan pad zaposlenih prema prvim predviđanjima što se nije dogodilo.

Economists surveyed by Dow Jones had been expecting payrolls to drop by 8.33 million and the unemployment rate to rise to 19.5% from April’s 14.7%. If Wall Street expectations had been accurate, it would have been the worst figure since the Great Depression.

As it turned out, May’s numbers showed the U.S. may well be on the road to recovery after its fastest plunge in history.

“It seems the damage from the nationwide lockdown was not as severe or as lasting as we feared a month ago,” said Scott Clemons, chief investment strategist at Brown Brothers Harriman.

Nexus što ti želiš reći?
        Koja je tvoja poanta?

Da ne postoji sustavni rasizam protiv crnaca u SAD-u?

Policija puca po kriminalcima. Nek crnci smanje kriminal pa će im postotak ubijenih biti proporcionalan udjelu stanovništva. I naravno da policija trza na svaki pokret kad dozvolu za oružje dobiješ u vrtiću.

Heat
            Što sa slučajevima kao zadni gdje policajac svjesno ubija osobu koja bezopasno i bespomoćno leži na podu u lisicama?
            Što sa onom kurvetinom koja je frajeru zvala policiju dok je gledao ptice i jasno naglasila da joj AFRO-AMERIKANAC prijeti.
            A ovaj je neki bogatunčić koji je gledao ptice u parku.

Rasizam u SAD-u je velika stvarnost i možemo se mi zajebavat s tim kolko želimo, ali crna populacija je populacija drugog reda u americi.
            Ne zato što su kriminalci nego zato što bijelci MISLE da su kriminalci.

wooddiebone Rasizam postoji svugdje u svijetu i postojat će jer su ljudi životinje. Evolucija je spora. Tema je policija i izmišljena priča kao BML.

wooddiebone Za to nema nekih dokaza.
                Možeš kazati da im policija treba bolju obuku i selekciju, ali ne vidim kakav je to "sustavni rasizam" u Americi.

wooddiebone

Što sa onom kurvetinom koja je frajeru zvala policiju dok je gledao ptice i jasno naglasila da joj AFRO-AMERIKANAC prijeti

Ti kužiš da trebaš opisati BILO KOJU osobu, dispečeru? Kako će policija znati o komu se radi?

Edit: Ovo je bilo pogrešno, jer nisam uopće pogledao video

@Heat
                Apsolutno glupi argument.

Postojali su raznorazni problemi kroz povijest pa smo ih eliminirali.

BLM nije izmišljena priča nego je varijabla bez koje All lives matter ne vrijedi.
                Ako BLM = false
                onda ALM = false
                Crnci se samo fokusiraju na sebe i svoje isto kako se svi ostali fokusiraju na sebe i svoje.

O policiji možemo knjige pisati. Murjaci su organizacija u koju odlaze isfrustrirani, mikropenalni debili koji koriste taj power trip da bi se osječali važno.
                Naravno, da mi se Fico ne naljuti, NE SVI. Ali oni koji su problem da.

Ne bih o tome koji udio svih policajaca je takav, ali dobar dio je.
                Ostalim odgovornim, poštenim i humanim policajcima sve nužno poštovanje i zahvala.

@Nexus
                Ti meni govoriš da ubijanje nevinih ljudi na cesti nije rasizam? Kada je zadnji put ubijen bijelac kao pas zato što je hodao po cesti ili bilo šta radio.
                Nemaš argumenata. Reći da za to nema dokaza je isto kao tvrditi da je zemlja ravna.

A ovo za opisivanje dispečeru neću ni komentirati.
                Jesi pogledao video?
                Jesi čuo kad mu žena prijeti da će policajcu reći naglašenim tonom da joj prijeti afro-amerikanac?

To je napravila zato što je znala da policija ide sa ekstremnom predrasudom prema crncima.
                ZNALA JE.
                Apsolutno odvratno. Znači svi su svjesni da policija u Americi ima nešto protiv crnaca. Jedino tebi i ostalim "za to nema dokaza" to nije očito.

Žena ZNA da je takva situacija i OPET je to napravila. Namjerno. Faking odurno i zaslužuje svaku jebenu osudu.

wooddiebone

Ti meni govoriš da ubijanje nevinih ljudi na cesti nije rasizam? Kada je zadnji put ubijen bijelac kao pas zato što je hodao po cesti ili bilo šta radio.
                  Nemaš argumenata. Reći da za to nema dokaza je isto kao tvrditi da je zemlja ravna.

Imaš gore jasnu statisiku. 9 nenaoružanih crnaca i 19 nenaoružanih bijelaca je ubijeno od strane njihove policije u 2019 (zapravo dosta manji broj nego prethodnih godina)
                  Nevinih? Možeš pružiti primjere...

Jesi pogledao video?

Slobodno stavi video...

Jesi čuo kad mu žena prijeti da će policajcu reći naglašenim tonom da joj prijeti afro-amerikanac?

Dobro...možda je ta žena jebeni rasist, da li to znači da su i drugi? Ne. To jest velika većina.

Apsolutno odvratno. Znači svi su svjesni da policija u Americi ima nešto protiv crnaca. Jedino tebi i ostalim "za to nema dokaza" to nije očito.

Brojke to ne podupiru. Zapravo razina ubijenih crnaca je u stagnaciji od 2015. godine.
                  Isto tako moraš uzeti u obzir mjesta na kojima isti žive. Ako živiš u problematičnom kvartu (bio ti crn ili bijel ili žut)...jednostavno ćeš se naći u opasnijim situacijama, veći je kriminal, veći broj ubojstava, sukoba i slično.

S druge strane, ako živiš u normalnije kvartu (opet neovisno o tvojoj boji kože)...sve se to svodi na minimum.

@wooddiebone
                  Ovo?

To da...ženska je idiot i očito je da aludira na to da je on crnac i da će ga policija napasti ili nešto. Moja poanta je da u ovoj gore statistici se to ne vidi. Znači broj ubijenih ljudi od strane policije, koji su nenaoružani.
                  Nisam vidio ovaj video prije tako da sam u potpunosti spekulirao i nije bilo ispravno..

Da budem iskren...ne izgleda kao psihički stabilna osoba i mislim da takva ne bi trebala biti norma za sve.

Heat Čekaj malo pa kakve veze ima što postoji u ostatku svijeta? Zbog toga se ne bi smjelo boriti protiv rasizma? Ne razumijem logiku iza ovoga. I kakva je BLM izmišljena priča? Rasizma ima koliko hoćeš u SAD-u i policija je već desetljećima poznata po nečemu što se zove racial profiling. Black Lives Matter znači da i oni vrijede jednako kao i drugi, a ne da vrijede više od drugih.

Van policije možeš naći hrpetinu primjera čistog rasističkog ponašanja. Ovo su samo neki od ovogodišnjih primjera.

A white venture capitalist threatened to call the police on a group of black men in a Minneapolis gym, and a video of the incident is trending

Ahmaud Arbery: White man 'used racial slur' after shooting black jogger

Nexus

The three defendants were not charged until more than two months after Mr Arbery was killed. State police began investigating after footage of the incident circulated. No action had been taken by Glynn County police.

Ali ti meni objasni što je u tom tweetu loše ili neistinito? Iz članka doslovno vadi činjenicu kako je NENAORUŽANIH Crnaca ubijeno DEVET, a NENAORUŽANIH Bijelaca 19! Sad ti meni objasni što je tu nešto netočno ili izvan konteksta? Od tih DEVET upucanih crnaca koji nisu bili naoružani, troje je upucano i ubijeno u bijegu. Da li ti to stvarno izgleda tj. da li ti statisika stvarno govori o tome da je to nekakav rasizam prema toj populaciji?

Zato što je važno što je afroamerikanaca manje od 13%, kako ti to nije jasno?! Zato što u tweetu se zaključuje na temelju grafa kao da je udio u populaciji jednak, a nije! I u tome je razlika! Ta disproporcija je razlika koja je bitna! Odbijaš prihvatiti važnost postotka i samo bacaš konkretnu brojku jer ti se ne sviđa to što pokazuje drugi graf.

"a place in which large numbers of people, especially political prisoners or members of persecuted minorities, are deliberately imprisoned in a relatively small area with inadequate facilities, sometimes to provide forced labour or to await mass execution. The term is most strongly associated with the several hundred camps established by the Nazis in Germany and occupied Europe 1933–45, among the most infamous being Dachau, Belsen, and Auschwitz."

Ovo neću komentirati dalje dok ne postaviš izvor kada već citiraš, onda mogu komentirati.

Da li tebi to izgleda kao logor na granici s Meksikom?

Prenapućenost
                  US migrant centres: Photos show 'dangerous' overcrowding

Nedostatak medicinske skrbi u hitnim slučajevima
                  Caged alone 24 hours a day, denied medicine: lawsuit claims 'torture' in US migrant jails

Melvin Murillo Hernandez, an 18-year-old immigrant, was held in an Ice detention center in Louisiana. He has multiple life-threatening food allergies but was not given a special diet for more than six months in Ice custody, the suit says. He suffered seven severe allergic reactions and was repeatedly hospitalized due to anaphylactic shock.

He was eventually placed in “medical segregation” because of his allergies, leaving him alone in a cell 24 hours a day, the suit says. Staff now bring him his meals, which consist mostly of eggs and rice. But the segregation brings new health concerns, since he had previously relied on other detainees to get the staff’s attention during the anaphylactic shocks that caused him to lose consciousness.

Report: Whistleblower says ICE denied healthcare to migrants

Inside the Cell Where a Sick 16-Year-Old Boy Died in Border Patrol Care

I na kraju, concentration camp nije isto što i extermination camp

Zaboravio sam se dodatno osvrnuti na video koji si postavio sa svjedočanstvom Thomasa Homana.

Ovoga puta ću ići u prozivanje jer je apsurdno.

DESTROYED with FACTS
                  DEMOLISHED by the TRUTH

Izrazi slični ovima se uvijek mogu naći kod populista i onih koji padaju na populizam. Možeš vidjeti u velikom broju videa s Benom Shapirom, poznatim po tome da on i oni koji ga obožavaju smatraju da je za dobiti debatu dovoljno pričati glasnije i brže od sugovornika.

Nadalje, Thomas Homan je stručni suradnik Fox Newsa, televizijske stanice koja je doslovni propagandni kanal za koji je i HRT mala beba. Riječ je o stanici koja je imala direktne veze s Trumpom u vezi između voditelja Seana Hannityja i Trumpovog odvjetnika Michaela Cohena. Fox News je kritizirao Muellerovu istragu koja i dalje nije u potpunosti dostupna javnosti zbog cenzure Bijele kuće i još su negirali Trumpove veze s Rusijom koje su od početka njegovog mandata više puta dokazane.

Homana je na čelo ICE-a postavio Trump. To nisu slučajne veze.

Sandersove mjere su uvelike podsjećale na mjere iz vremena Staljinizma

U redu. Objasni. Molim te. Jer sada stvarno pričaš kao Amerikanac, sve što ne povećava moć korporacija i smanjuje moć običnog čovjeka je očito komunističko i zlo. Je li u Švedskoj komunistička partija onda na vlasti? Jer Sandersove mjere su i dalje slabije od onih u Skandinaviji. Je li u Skandinaviji loše za živjeti?

S obzirom da je model zdravstva koji je htio uvesti nalik Kanadi, pretpostavit ću da Udbaši vladaju Kanadom. Otpisivanje studentskog duga je vjerojatno loša stvar jer bi omogućilo mlađim ljudima da imaju kontrolu nad svojim životom? Porez na Wall Street koji bi platio obje stvari, a pritom ne bi nikakvu štetu napravio tržištu vjerojatno je loša stvar jer se više ne bi mogle privatne korporacije izvlačiti državnim novcem?

Ja se stvarno osjećam kao idiot kada se pitam zašto nam je ovako loše u državi i svijetu, a onda vidim koliko se korporativne prakse koje povećavaju klasnu razliku brane. Ne shvaćam kako ljudi ne žele imati kvalitetniji život za sebe i sugrađane.

Ja mislim da ti jebeno nemaš blage veze o čemu pričaš buraz.

Crnci na cesti se ubijaju kao psi. Evidentno je iz nevjerojatno puno primjera.
                    Sama činjenica da je žena namjerno iskoristila priliku da naglasi rasu čovjeka je dovoljan dokaz da je rasizam u americi sustavni problem.
                    Jer da nije, njoj ne bi niti na pamet palo iskoristiti rasu od čovjeka kako bi mu zadala više problema nego je potrebno, niti bi joj ta opcija bila dostupna da sebe prikaže kao pozitivku tu.
                    Žena je svjesna da je to sustavni problem i iskoristila je to za svoju dobit.
                    Ako ti to nije dovoljan dokaz onda ti nedostaje jedan dio znanja i iskustava koje je čovjek tvojih godina trebao steći odavno.

Crnci u americi moraju svoju djecu učiti da sa policijom nemaju nikakav kontakt, a ako ikad imaju, da dignu ruke, drže ih gore i govore smirenim glasom svoj indetitet i to da nisu naoružani.

Tebi je to jebeno normalno?
                    Ne nije.
                    I ne događa se zato što su crnci eto drama queenovi, nego zato što postoji statistička mogućnost da će to dijete, u jednom trenutku njegovog života, upucati policajac dok se bavi svojom svakodnevnom rutinom.

Ne kužim kolko nevinih ljudi mora umrijeti da skužite.

Fico

Zato što je važno što je afroamerikanaca manje od 13%, kako ti to nije jasno?! Zato što u tweetu se zaključuje na temelju grafa kao da je udio u populaciji jednak, a nije! I u tome je razlika! Ta disproporcija je razlika koja je bitna! Odbijaš prihvatiti važnost postotka i samo bacaš konkretnu brojku jer ti se ne sviđa to što pokazuje drugi graf.

To je istina ima ih manje od 13%...e i? Da li muškaraca i žena ima otprilike 50/50? Kako to da više muškaraca završava u zatvoru od žena? Da li je to diskriminacija ili činjenica da muškarci upadaju u probleme, da su agresivniji, da rade više kriminalnih radnji? Je li kužiš što ti želim reći?

Što se tiče boldanog dijela...zašto bi meni bilo "drago" vidjeti iti jednu ovu statistiku? Je li želiš nešto insinuirati ili? Slobodno kaži pa otvori karte, a ne se vrtiti oko vruće vode.

Ovo neću komentirati dalje dok ne postaviš izvor kada već citiraš, onda mogu komentirati.

DOSLOVNO izađe odmah kada ugulaš "concetration camps meaning" u google. PRVI rezultat.

Nedostatak medicinske skrbi u hitnim slučajevima
                      Caged alone 24 hours a day, denied medicine: lawsuit claims 'torture' in US migrant jails

Pajdo moj...u PRAVIM konc logorima/kampovima NEMA NIKAKVE MEDICINSKE POMOĆI! Niti ti daju hranu, a jedva ti i vodu davaju.

He was eventually placed in “medical segregation” because of his allergies, leaving him alone in a cell 24 hours a day, the suit says. Staff now bring him his meals, which consist mostly of eggs and rice. But the segregation brings new health concerns, since he had previously relied on other detainees to get the staff’s attention during the anaphylactic shocks that caused him to lose consciousness.

Da ovo bi se sigurno sve dogodilo u konc logoru...daj molim te. Zato i kažem da se ne razbacuješ pojmovima koje nerazumiješ kao ni određeni političari kada kažu "nazi ovaj, hitler onaj, logor ovakav"...niti znaju što govore niti znaju što to znači. Niti su proživjeli ITI JEDAN takav režim, niti su dovoljno načitani o tome.

Izrazi slični ovima se uvijek mogu naći kod populista i onih koji padaju na populizam

Kakve ima veze što piše u naslovu videa s kojim netko želi skupljati klikove i s sadržajem koji se nalazi u njemu? Opet se vraćaš na isto kao i kada sam postao tweet u kojemu piše nešto poput "right wing media"...ono kog boli k? VAŽAN JE SADRŽAJ.
                      Nisam mogao pronaći ni jedan drugi već taj clickbejterski i ZNAO sam da ćeš to komentirati, a nisam imao izbora. Naravno taj komentar je nebitan jer sadržaj videa je zapravo ono što je bitno.

razno o Foxu i medijima, pristranosti

Zbilja nema smisla komentirati ovo. Svi današnji mediji rade u interesu jedne ili druge političke opcije, bogataša koji su vlasnici istih i slično.
                      Nerelevantno za raspravu. Zvali su Homana da objasni i objasnio je. To što je on suradnih Foxa, a ne CNN-a, NBC-a i sličnih je nebitno jer su svi isti.

Što se tiče Homana...
                      Thomas Homan, an immigration hardliner who oversaw deportations under President Barack Obama
                      https://www.cnbc.com/2019/06/14/trump-names-thomas-homan-former-acting-ice-chief-border-czar.html
                      Ups

U redu. Objasni. Molim te.

Što ima tu za objasniti? Švedska je zemlja od 10 milijuna ljudi, a Amerika zemlja od 330+ milijuna ljudi sa svim svjetskim korporacijama, financijsko središte SVEGA, financiraju vojne akcije i obuke u istim Skandi zemljama...

Uostalom, zašto Sanders nije kandidat Demokrata? Zato što su shvatili na vrijeme da njegovi prijedlozi su u najmanju ruku nevjerojatno zaostali i nemaju veze s stvarnošću.

S obzirom da je model zdravstva koji je htio uvesti nalik Kanadi, pretpostavit ću da Udbaši vladaju Kanadom. Otpisivanje studentskog duga je vjerojatno loša stvar jer bi omogućilo mlađim ljudima da imaju kontrolu nad svojim životom? Porez na Wall Street koji bi platio obje stvari, a pritom ne bi nikakvu štetu napravio tržištu vjerojatno je loša stvar jer se više ne bi mogle privatne korporacije izvlačiti državnim novcem?

Pojasni ovo Udbaši...jer opet...reci mi svoje insinuacije ili nemoj ništa govoriti...nema smisla.

Otpisivanje studentskog duga? Zašto? Što je s onima koji su ga uspješno otplatili i žive normalno? Oni bi se trebali osjećati kao budale ili? Što je s onima koji su se odrekli novaca, vremena i živaca da zarade, dignu kredit ili štede da otplate i koji su OTPLATILI svoj dug?

Porez na Wall Street...da ne objašnjavam sam evo:

Now let’s go back to the idea of revenue collection. Bernie Sanders claimed to be able to make college free on the basis of a financial transactions tax. This simply is not possible. Volumes would essentially disappear, and based on my years of trading experience, I’d say the revenue collected might be as low as 10% or 20% of what is advertised. It would nuke liquidity in the financial markets with very little benefit to show for it. I’d go as far as to say it could be the most destructive tax ever imposed.
                      https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-03-06/why-bernie-sanders-s-proposed-wall-street-tax-won-t-work

Valjda je i ovo desničarski portal koji ništa ne valja i koji je isto pristran.

Ne shvaćam kako ljudi ne žele imati kvalitetniji život za sebe i sugrađane.

Veći porezi za te iste građane ne donose bolji život. Ako ti stvarno misliš da bi te iste poreze platile kompanije koje uz to ZAPOŠLJAVAJU te iste ljude...pa oni bi tim istim građanima dali otkaze jer im je to jednostavno neodrživo. Jebote.

Aha...ok. Što točno onda želiš kazati o tom izvoru ili meni? Ne sviđa ti se ime? Piše Right Wing pa je to nešto grozno, što?

Da li je taj video stvaran? To jest oba videa? U čemu je točno problem? Čemu predrasude od strane tebe prema meni jer u tom Tweetu piše nešto što ti ne podržavaš? Kakve ima veze kako se @zove ako pokazuje video koji je legitiman? Misliš da ja to pratim tj. tu stranicu?

I dalje ništa :-)

wooddiebone

Sama činjenica da je žena namjerno iskoristila priliku da naglasi rasu čovjeka je dovoljan dokaz da je rasizam u americi sustavni problem

Ummm...ne.

Jer da nije, njoj ne bi niti na pamet palo iskoristiti rasu od čovjeka kako bi mu zadala više problema nego je potrebno, niti bi joj ta opcija bila dostupna da sebe prikaže kao pozitivku tu.

To samo govori da je bolesna i rasistička osoba.

Žena je svjesna da je to sustavni problem i iskoristila je to za svoju dobit

Policija nije ni izašla na teren. Ženska se osramotila i dobila otkaz. Da vidim kakav je to sustavni problem...

Ako ti to nije dovoljan dokaz onda ti nedostaje jedan dio znanja i iskustava koje je čovjek tvojih godina trebao steći odavno.

To mi je jedino dokaz da postoje bolesni i zli ljudi. Tagirati sve pod istim krovom je jako naivno i krivo.