Fico
Broj nezaposlenih bi bio manji da vlast isplaćuje obećani poticaj. To se ne događa. Taj nagli rast nezaposlenih se mogao usporiti kvalitetnim ekonomskim mjerama. Pandemija je uzrokovala pad, vlast ga nije usporila zbog nedostatka mjera. Nemoj kriviti virus za ekonomsku nesposobnost. Trump je osoba kojoj je kockarnica bankrotirala.
Dobro...mjere poput kojih? Onda su valjda sve zemlje i svi lideri svijeta "debili", a ono što je Trump (brojke ne lažu) do sada radio je što? Slučajno? Rad Obame? Nisu li isti Demokrati govorili kako je Trump ksenofobičan zato što zatvara granice s Kinom u drugom mjesecu? Bizarno.
To je bila jedina logična odluka Trumpa u to vrijeme. Ostale njegove izjave su bile smijeh nakon toga.
Uostalom nisi mi odgovorio na ove odgovore:
Aha...ok. Što točno onda želiš kazati o tom izvoru ili meni? Ne sviđa ti se ime? Piše Right Wing pa je to nešto grozno, što?
Da li je taj video stvaran? To jest oba videa? U čemu je točno problem? Čemu predrasude od strane tebe prema meni jer u tom Tweetu piše nešto što ti ne podržavaš? Kakve ima veze kako se @zove ako pokazuje video koji je legitiman? Misliš da ja to pratim tj. tu stranicu?
Mislim...ako već quotaš i stavljaš "samo si to govori"...pa daj kaži što ti to znači? Bazirano na tweetu koji samo pokazuje faktualni video.
U kontekstu SAD-a se zna jako dobro tko se etiketira kao antikomunist, oni kojima bilo koja liberalna akcija smeta. To se moglo vidjeti za vrijeme demokratskih izbora za predsjedničkog kandidata kada je svaki argument protiv Sandersovih predloženih reformi bio taj da je riječ o uvođenju komunističkog režima. Svaka mjera koja je Skandinaviju pretvorila u ugodno mjesto za život je za SAD komunistička i uništava njihov kapitalistički način života u utopiji američkog sna
Sandersove mjere su uvelike podsjećale na mjere iz vremena Staljinizma...uostalom to je čovjek koji je uvjeren da je Socijalizam najbolja stvar ikad, ne vjeruje u "bogate" (a on sam ima love ko blata zbog kapitalisičkog sistema koji dokazano radi)
Uostalom usporediti Skandinaviju s Amerikom je u najmanju ruku čista glupost, jer razlika u veličini populacije, lokacije financijskih središta, poslovnih centara, headquartersa i sličnog je čisto nerazumijevanje i neznanje oko ekonomije. Također Ameri plaćaju pun k Skandi zemljama njihove vojne potrebe kako bi štitili granicu s Rusijom...a to bi bez Amera koštalo poprilično više.
U tome je problem. Vidio si tweet i slijepo vjerovao njegovoj interpretaciji grafa. Nisi otišao na poveznicu i pogledao da postoji više statistika koje mijenjaju interpretaciju toga grafa na samome tweetu
Ali ti meni objasni što je u tom tweetu loše ili neistinito? Iz članka doslovno vadi činjenicu kako je NENAORUŽANIH Crnaca ubijeno DEVET, a NENAORUŽANIH Bijelaca 19! Sad ti meni objasni što je tu nešto netočno ili izvan konteksta? Od tih DEVET upucanih crnaca koji nisu bili naoružani, troje je upucano i ubijeno u bijegu. Da li ti to stvarno izgleda tj. da li ti statisika stvarno govori o tome da je to nekakav rasizam prema toj populaciji?
Da bi onda ti stavio ovo:
Što ne dokazuje apsolutno ništa.
Kaže članak (naravno unbiased) slijedeće: "Although half of the people shot and killed are white, black Americans are shot at a disproportionate rate..."
Čekaj, stani. Kako to dokazuje nekakav rasizam? Po čemu točno? Objasni logiku iza toga?
Ogromna većina populacije koja ide u zatvore su MUŠKARCI. Da li to znači da sistem ima diskriminaciju prema muškarcima? Ili potiče iz činjenice da muškarci jednostavno rade više problema i počine više kriminalnih radnji?
Objasni logiku iza toga i kako takva statisika da je više (prema broju stanovnika, a ne ukupno) npr upucano Crne populacije ili Azijske (ne vidim da se Azijati bune u Americi kako je policija prema njima rasistička) i kako to dokazuje da postoji sistemski rasizam prema Crncima? Jer meni to nema nikakve logike, a bogami ni dokaza.
Isto tako ako je Amerika toliko rasistička, objasni ovo:
Prvo, to što je nešto zakon ne znači da je moralno ispravno i ne znam zašto se buniš oko prozivki za kršenje ljudskih prava. Nadalje, objasni mi po kojem je zakonu dozvoljeno uskraćivati medicinsku skrb osobama koje traže politički azil?
Ako kršiš prava države tj. prelaziš granicu ilegalno...to je tvoja krivnja. Politički azil? Traži ga na legalan način. U jako malom postotku zapravo traže nekakve azile već samo žele ući u državu i to ilegalno. Što očekuješ da će granična policija napraviti? Poštovat će Zakone i deportirati, a u ovom slučaju odvajanje od obitelji je u potpunosti legalno. Da li je moralno? Ne. Da li je moralno ići ilegalno preko granice i kršiti zakone? Ne.
Da li je USA dužna zaštiti svoje građane i one građane koji su tu LEGALNO došli i ostvarili pravo na svoje državljanstvo ili azil? Apsolutno.
U redu, objasni mi što su konc logori. Pretpostavljam da konc logor ne može biti konc logor dok se ne pređe granica kršenja ljudskih prava. Neka prava se mogu kršiti u određenoj mjeri kao u migrantskim kampovima, ali dokle god nema više milijuna mrtvih nije konc logor?
"a place in which large numbers of people, especially political prisoners or members of persecuted minorities, are deliberately imprisoned in a relatively small area with inadequate facilities, sometimes to provide forced labour or to await mass execution. The term is most strongly associated with the several hundred camps established by the Nazis in Germany and occupied Europe 1933–45, among the most infamous being Dachau, Belsen, and Auschwitz."
Da li tebi to izgleda kao logor na granici s Meksikom? Da li si uopće vidio fotografije ljudi u logorima i kako izgledaju i koliko ih se mjeseci ili godina tu drži? Mislim...ovo je bizarno uopće i raspravljati. To što je na granici s Meksikom je vrsta tranzicijskog zatvora u kojima se ilegalni imigranti hvataju i ostavljaju na ispitivanju, nedugo nakon ih puste tj. deporitraju nazad u Meksiko i ostale države. Čak ih ni ne osude, već ih samo vraćaju.
Edit:
Bizarno eto danas izašli novi podaci o zaposlenosti u USA:
https://www.cnbc.com/2020/06/05/jobs-report-may-2020.html
May sees biggest jobs increase ever of 2.5 million as economy starts to recover from coronavirus
Rekordan rast novozaposlenih u jednom mjesecu, što je znak da se poduzeća oporavljaju, a očekivao se dodatan pad zaposlenih prema prvim predviđanjima što se nije dogodilo.
Economists surveyed by Dow Jones had been expecting payrolls to drop by 8.33 million and the unemployment rate to rise to 19.5% from April’s 14.7%. If Wall Street expectations had been accurate, it would have been the worst figure since the Great Depression.
As it turned out, May’s numbers showed the U.S. may well be on the road to recovery after its fastest plunge in history.
“It seems the damage from the nationwide lockdown was not as severe or as lasting as we feared a month ago,” said Scott Clemons, chief investment strategist at Brown Brothers Harriman.