Nexus
Znači nisam dobio odgovore na svoja pitanja, a neke tvrdnje neću ponavljati...
Ispod ću ponovno označiti svoje objave gdje možeš vidjeti kako sam odgovorio na tvoja pitanja. To što se tebi ne sviđaju odgovori je tvoj problem.
Fico
Fico
Isto tako u čemu je problem, ako čovjek tvrdi da je anti-communist?
U kontekstu SAD-a se zna jako dobro tko se etiketira kao antikomunist, oni kojima bilo koja liberalna akcija smeta. To se moglo vidjeti za vrijeme demokratskih izbora za predsjedničkog kandidata kada je svaki argument protiv Sandersovih predloženih reformi bio taj da je riječ o uvođenju komunističkog režima. Svaka mjera koja je Skandinaviju pretvorila u ugodno mjesto za život je za SAD komunistička i uništava njihov kapitalistički način života u utopiji američkog sna.
Opet osoba koju ne pratim...vidio tweet, zanimljivi podaci i tjt.
U tome je problem. Vidio si tweet i slijepo vjerovao njegovoj interpretaciji grafa. Nisi otišao na poveznicu i pogledao da postoji više statistika koje mijenjaju interpretaciju toga grafa na samome tweetu.
a što se tiče ilegalnih imigranata Thomas Homan je objasnio jasno cijeli postupak koji je u skladu s US zakonom
Prvo, to što je nešto zakon ne znači da je moralno ispravno i ne znam zašto se buniš oko prozivki za kršenje ljudskih prava. Nadalje, objasni mi po kojem je zakonu dozvoljeno uskraćivati medicinsku skrb osobama koje traže politički azil?
I opet... nemoj spominjati konc logore jer iskreno nemaš pojma što su konc logori
U redu, objasni mi što su konc logori. Pretpostavljam da konc logor ne može biti konc logor dok se ne pređe granica kršenja ljudskih prava. Neka prava se mogu kršiti u određenoj mjeri kao u migrantskim kampovima, ali dokle god nema više milijuna mrtvih nije konc logor?
Concentration Camp – Cambridge Dictionary
a place where large numbers of people are kept as prisoners in extremely bad conditions, especially for political reasons
Onoga trenutka kada se krše osnovna ljudska prava ljudi koji traže politički azil, tada su razlozi politički.
Torla Nažalost, taj nedostatak brižnosti za politiku i stanjem u državi i svijetu su morali od nekoga naučiti. Ako te doma ne nauče važnosti izbora i informiranosti, mislim da je u Hrvatskoj teško shvatiti koliki utjecaj pojedinac zapravo ima. Problem ignoriranja politike iz razloga što je ljudima lakše ignorirati probleme nego se suočiti s promjenama je prisutan već godinama i koji je nastao na temelju lošeg obrazovnog sistema. S druge strane, politički sistem u kojemu je javna tajna da Crkva diktira vlast je sistem koji će podržavati takvo obrazovanje, ono u kojemu se kritičko mišljenje kažnjava i u kojemu se potiče ignoriranje kao metoda rješavanja problema.
Mladih nema puno u Hrvatskoj, stara smo nacija i ako se gleda izlaznost, lako je zaključiti da je to nedostatak aktivizma problem čitave populacije, a ne samo mlađeg dijela.
Da se razumijemo, ja se slažem s tobom da bi mladi trebali se puno više aktivirati i čini mi se da se to lagano i okreće u tom smjeru, možda ne kod nas, ali u Europi, no isto tako je teško da u pretežno staroj naciji koja svakim danom gubi stanovnike mladi riješe sve probleme.