- Uređivano
Zero Što se korone tiče, generalni konsenzus velike većine znanstvenika je bio (i još uvijek je) da cijepljenje donosi daleko više pozitivnog u odnosu na one slučajeve gdje to neće biti slučaj. Kako se radilo o nepoznatom virusu, nastala je čitava ta preventivna izolacija (i histerija, neizbježno) dok se nije ustanovilo koliko je zapravo štetan i dok se naposljetku nisu otkrila cjepiva koja pomažu poglavito onima starijima i imunokompromitiranima da se lakše nose s koronom.
Vi ovdje znate kojeg sam stava, ja sam se osobno cijepio i zagovarao isto (i zagovaram), napisalo se metre postova. Ali danas isto tako ima i analiza i znanstvenih radova koja ne možeš tek tako odbaciti da cjepiva i nisu bila toliko učinkovita, u nekim slučajevima (iznimno rijetkim) su i štetna. A gdje su još neslaganja oko pojedinih mjera. Mislim ono, kod nas se sve to riješilo popisom stanovništva lol, preko noći smo postali procijepljeni i sve se svelo na taj jedan statistički broj.
Poanta je da oko bilo čega ima dovoljno prostora da obje strane argumentiraju na znanstvenoj razini. Nitko od njih ne laže, znanost je znanost, neki samo drugačije percipiraju, a podataka je često beskonačno i rijetko kad je sve crno na bijelo. Konsenzus na kraju kod takvog nečega što ne možeš egzaktno definirat prevagne na onoga ili one koji imaju veći utjecaj. Nekad su ismijavali Kopernika, a doktori nisu prali ruke, jer to je bio konsenzus.
wooddiebone Znači mjera u kojoj su mediji izvrtali apsolutno sve oko njega, njegove izjave, izjave njegovih suradnika, okolnosti u kojima su se dogodile… je apsolutno nevjerojatna.
To je po onome što sam i ja gledao istina, jako puno mu se izvrće i vadi iz konteksta, ali isto tako je on sam uveo to prije 2016. tako da ga ništa ne žalim. To je praksa kakvu je on uveo u mainstream, istina je s njim postala nebitna. Ti si odabrao koncentrirati i opravdavati njega, biti dijelom tog spektra koliko god tvrdio da si neutralan, i meni je sad teško reći da nisi u pravu kod Trumpa, ali identično se radi i drugoj strani samo ne pratiš sve njihove presice i izjave (realno ni ne možeš, nitko ne može ni ne stigne).