wooddiebone

Sama činjenica da je žena namjerno iskoristila priliku da naglasi rasu čovjeka je dovoljan dokaz da je rasizam u americi sustavni problem

Ummm...ne.

Jer da nije, njoj ne bi niti na pamet palo iskoristiti rasu od čovjeka kako bi mu zadala više problema nego je potrebno, niti bi joj ta opcija bila dostupna da sebe prikaže kao pozitivku tu.

To samo govori da je bolesna i rasistička osoba.

Žena je svjesna da je to sustavni problem i iskoristila je to za svoju dobit

Policija nije ni izašla na teren. Ženska se osramotila i dobila otkaz. Da vidim kakav je to sustavni problem...

Ako ti to nije dovoljan dokaz onda ti nedostaje jedan dio znanja i iskustava koje je čovjek tvojih godina trebao steći odavno.

To mi je jedino dokaz da postoje bolesni i zli ljudi. Tagirati sve pod istim krovom je jako naivno i krivo.

postoji sustavni rasizam u americi.
    rasizam je u americi počeo još davnih dana kad su došli španjolci, portugalci i ostali šupci, pobili lokalno stanovništvo
    fast forward today svi su rasisti samo ne zele priznati. Najjače ako gledaš twitter bijelce najviše mrze bijelci, dapače ako malo bolje shvatite ako crnac kaže da se on osobno ne osjeća "opressed" bijelac njemu kaze da on ne zna što je rasizam.
    Tako da osim što je čitava amerika puna rasista, isto tako je država sa najvećim brojem idiota. Predsjednik je idiot, ljudi su idioti, zakoni su mi idiotski.
    Ljudi vide samo crno i bijelo. Ako nisi na strani naroda koji pali, pljačka i uništava onda si rasista. Ako nisi na strani policije koja ljudima oči izbija sa gumenim metcima i lomi vratove onda si na strani naroda koja pali, pljačka i uništava.

Jebem im mater svima. Ako se ikad pokazalo da čovječanstvo propada onda samo treba pogledati the glorious united states of fucking 'murica.
    radije bih bio žohar nego amerikanac. Iskreno od srca.

Korona je u čitavom svijetu prijetnja osim u americi. Tamo su amerikanci prijetnja. Daj zabriji kak je koronavirusu koji onak uđe u negative IQ rednecka. Onak da sam ja taj koronavirus uzeo bi DNA omču i sam bi se objesio prije nego se proširim.

@Nexus
      Ti povlačiš statistiku o ubostvima nenaoružanih crnaca i bijelaca.

To nema nikakve veze sa ubojstvima NEVINIH LJUDI koja su dovela do ovih prosvjeda.

Stvarno ne vidiš da tu nema poveznice?
      Hrpa je i bijelaca kriminalaca pa policija ne ubija nevine bijelce.

Znači imamo situaciju:
      Nevini bijelac = murjak ga pusti
      Nevini crnac = murjak ga ubije

Nenaoružan i nevin nisu ista stvar.

Koristiš statistiku (koja ionako krivo tumačiš) da bi pokazao nešto što nema uopće veze sa tom statistikom.

@wooddiebone policija podjednako ubija i bijele i crne ljude. Nemoj pričati gluposti. Samo što se za bijelu osobu ne dize toliko strka. Prije 3 godine se isto ovo desilo bijelcu. Ismijavali su ga dok su ga ubijali. nemoj biti klasični twiteraš molim te.

wooddiebone Pa dobro onda daj mi tu statistiku ubijenih NEVINIH ljudi po rasnoj raspodjeli.

Znači imamo situaciju:
          Nevini bijelac = murjak ga pusti
          Nevini crnac = murjak ga ubije
          Koristiš statistiku (koja ionako krivo tumačiš) da bi pokazao nešto što nema uopće veze sa tom statistikom

Znači postoji statistika koja je tu s razlogom. Netko tko je nenaoružan je u velikoj vjerojatnosti možda i NEVIN.
          Kužiš? Sad mogu ići case by case, ali ono...what's the point?

Ali tvoje tvrdnje gore su apsurdne stari i praktički stavljaš sve u isti koš.
          Kako je taj video dokaz (ili taj slučaj) da je u Americi "sustavni rasizam", ako su je skoro SVI osudili, osramotila se, policija nije reagirala i dobila je otkaz?
          To je u najmanju ruku luda tvrdnja Woodie i to pokazuje suprotno od onoga što tvrdiš.

fensisuperstar
          Sori, al to jednostavno nije činjenično stanje.

Znam kao činjenicu da ubijaju i bijelce, ali niti blizu u istom broju i sa istom predrasudom kao crnce. To je fact.

Ova usporedba je karikiranje i naravno da nije apsolutno stanje.

@Nexus
          Pitaj članove obitelji ubijenih ljudi koliko im znače statusi po internetu i osude.
          To je kao da kažeš da u HDZu nema kriminala zato što ovi svakog drugog člana prisilno ispišu iz stranke i osude to u novinama.

wooddiebone Znači nećeš pružiti apsolutno ni jedan fakt?
            Jebiga. Ja barem pokušam pružiti kakav-takav dokaz za ono što govorim...ne možemo tako raspravljati.

fensisuperstar Fensi ne može to.
            Ovo mu je bio:
            Christian | Pro-Life | Libertarian | Actor | Writer | Speech-Language Pathologist | Dubbed 'Gatekeeper to White Supremacy' by unhinged leftists

Ništa. Ne valja. Traži dalje. Ludi desničaru.

fensisuperstar

Ako nisi na strani naroda koji pali, pljačka i uništava onda si rasista. Ako nisi na strani policije koja ljudima oči izbija sa gumenim metcima i lomi vratove onda si na strani naroda koja pali, pljačka i uništava.

Sada radiš isto što tvrdiš da oni rade. Gledaš crno i bijelo. Bilo je primjera kada su mirni prosvjednici predavali policiji one koji rade nered. Bilo je policajaca koji su doslovno samo čuvali red i mir. U Flintu su čak i hodali zajedno s prosvjednicima. Ima i toga da ima neonacista među prosvjednicima koji namjerno rade nered da bi smanjili važnost prosvjeda. Ima i onih koji rade nered nereda radi jer im je dosadno i ne razmišljaju. Ima svega. To je zemlja od preko 300 milijuna stanovnika.

policija podjednako ubija i bijele i crne ljude

Opet, ali opet kao i Nexus samo ignoriraš graf koji pokazuje da je po udjelu stanovništva veće stradavanje afroamerikanaca od bijelaca.

Nexus

Što se tiče Homana...
              Thomas Homan, an immigration hardliner who oversaw deportations under President Barack Obama
              https://www.cnbc.com/2019/06/14/trump-names-thomas-homan-former-acting-ice-chief-border-czar.html
              Ups

Jesu li za vrijeme Obame umirali 16-godišnjaci nakon 24 sata u ćeliji? Jesu li se za vrijeme Obame odvajale obitelji ili tek kada je Trump ukinuo zakon o zabrani dijeljenja obitelji? Ups.

Obama nije bio svetac, ali čovječe fascinantno je kako je jedini način na koji itko može obraniti Trumpa je da pokuša reći: "A-a-ali, Obama je ubaci nešto što se nije događalo u njegovo vrijeme."

Valjda je i ovo desničarski portal koji ništa ne valja i koji je isto pristran.

Bloomberg koji je u vlasništvu Michaela Bloomberga, demokratske verzije Trumpa i čovjeka koji iskoristio svoj mandat u New Yorku da zaradi pare na građanima. Sandersova politika direktno dira Bloomberga jer je čovjek milijarder. Sasvim šokantno da će njegov portal kritizirati financijske reforme.

Veći porezi za te iste građane ne donose bolji život.

I sada se vidi da nemaš blage veze o tome o čemu pričaš. Porez ostaje isti za sve. Novi porez se primjenjuje tek kada prihod prođe određenu cifru i taj se porez primjenjuje samo na iznos koji je prešao cifru.

Uostalom, zašto Sanders nije kandidat Demokrata? Zato što su shvatili na vrijeme da njegovi prijedlozi su u najmanju ruku nevjerojatno zaostali i nemaju veze s stvarnošću.

Zato što Demokratska stranka nije spremna na to da SAD postane zemlja za sve ljude, a ne samo za bogate. Zbog toga su doslovno gurali Bidena jer je čovjek koji SAD može vratiti u status quo, u stanje u kojem je država bila prije Trumpa, a to stanje je i dalje loše za prosječnog građanina.

Aha...ok. Što točno onda želiš kazati o tom izvoru ili meni? Ne sviđa ti se ime? Piše Right Wing pa je to nešto grozno, što?

Da li je taj video stvaran? To jest oba videa? U čemu je točno problem? Čemu predrasude od strane tebe prema meni jer u tom Tweetu piše nešto što ti ne podržavaš? Kakve ima veze kako se @zove ako pokazuje video koji je legitiman? Misliš da ja to pratim tj. tu stranicu?

Morat ću opet sebe citirati s obzirom da sam odgovorio na ovo.

Ista stvar ti se događa s "Right Wing News" koji mi je zapeo za oko. Video je stvaran. Video pokazuje policijsku brutalnost. Tekst koji stoji iznad videa je jeftini populizam na koji pada zabrinjavajuć broj ljudi. Okreće se priča na to da se nema što prosvjedovati jer se nije prosvjedovalo zbog Tonyja Timpe. Ljudska se smrt koristi da bi se omalovažio pokret protiv policijske brutalnosti i za sigurnijim životom.

Možeš ti pravdati naziv koliko god želiš, obrazac ponašanja je jasan. Danas se sve etablira kao Right Wing News jer smatraju da su svake vijesti ljevičarski nastrojene. Ne sviđa im se kada se izvještava o istini pa se ona mora izvrtati. Mora se nekako populizmom iskoristiti naivnost naroda. Tako ti je nastao Dnevno.hr, tako ti je nastao Direktno.hr.

Kako je taj video dokaz

Što je s mojim poveznicama koje sam postavio, u jednome imaš čak i video? U nastavku ih ponovno postavljam.

Ova tri primjera su iz 2020. Ima ih još. O godinama prije da ne govorim. Imaš videe u kojima policija ubija nenaoružane afroamerikance prilikom zaustavljanja auta. Imaš primjere gašenja body cama i magičnog paljenja nakon što su primijenili zakon. Meni je šokantno da netko ne može vidjeti rasizam koji postoji. Doslovno ti je pred očima, imaš ga na internetu i negiraš ga. Toliko se boriš oko istinitosti videa smrti Tonyja Timpe, ali ostali videi ti nisu dovoljni. Apsurdno.

reci mi svoje insinuacije ili nemoj ništa govoriti...nema smisla.

Otpisivanje studentskog duga? Zašto? Što je s onima koji su ga uspješno otplatili i žive normalno? Oni bi se trebali osjećati kao budale ili? Što je s onima koji su se odrekli novaca, vremena i živaca da zarade, dignu kredit ili štede da otplate i koji su OTPLATILI svoj dug?

U redu. Ovo stvarno nije normalno. Umjesto da za buduće generacije budu bolji uvjeti života, ti želiš da prođu kroz isto. Samo zato što je prijašnjim generacijama ukradeno po desetljeće normalnog života i zamijenjeno stresom otplaćivanja dugova samo zato što su bili željni jebenog znanja, po tebi bi zato i buduće generaciej se trebale namučiti. Nisam htio to misliti, ali sad si stvarno dokazao da si jedan od razloga zašto je stanje u državi kakvo je. Mentalitet u kojemu je prihvatljivo pravdanje čiste pljačke je onaj koji dovodi HDZ, MOST, Trumpa, Bolsonara i slične njima na vlast.

Fico Sada radiš isto što tvrdiš da oni rade. Gledaš crno i bijelo. Bilo je primjera kada su mirni prosvjednici predavali policiji one koji rade nered. Bilo je policajaca koji su doslovno samo čuvali red i mir. U Flintu su čak i hodali zajedno s prosvjednicima. Ima i toga da ima neonacista među prosvjednicima koji namjerno rade nered da bi smanjili važnost prosvjeda. Ima i onih koji rade nered nereda radi jer im je dosadno i ne razmišljaju. Ima svega. To je zemlja od preko 300 milijuna stanovnika.

Oprosti ja nisam niti u jednom segmentu rekao nešto PROTIV mirnih prosvjednika. Sad si ga nasrao.

Fico Opet, ali opet kao i Nexus samo ignoriraš graf koji pokazuje da je po udjelu stanovništva veće stradavanje afroamerikanaca od bijelaca.

Rly man? Znači idu Mujo i Denzel ulicom i dodju panduri i jebu majku palicama i Muji i Denzelu. I sad oćeš reći da je 0.1% bosanaca i 100% crnaca u bosni dobilo batine od policije? Ne. Jebeni Mujo i Denzel su dobili jebene batine. 1 život isto vrijedi kao drugi život statistika ti je u ovom segmentu sranje jer ako kažeš da po % većina crnaca ubijena je de facto ignoriranje da u krajnjem broju isti broj ljudi ubijeno.

Jebali vas grafovi. Čiste brojke sine. Čiste brojke. Život je život a ne postotak.

Nego šta kažete na presudu o ZDS. Sad Peđa Grbin može pjevati Bojna Čavoglave bez da završi u zatvoru. Kappa

Heat Jedan spontani aplauz za Heata 😃 koja si ti budala jebote ode mi voda po tipkovnici 😃 ahahahahaha

Bloomberg koji je u vlasništvu Michaela Bloomberga, demokratske verzije Trumpa i čovjeka koji iskoristio svoj mandat u New Yorku da zaradi pare na građanima. Sandersova politika direktno dira Bloomberga jer je čovjek milijarder. Sasvim šokantno da će njegov portal kritizirati financijske reforme.

Dobrooo...onda evo ti The Hill i Manhattan Institut:
                  https://www.manhattan-institute.org/no-sanders-cant-pay-for-his-97-trillion-dollar-agenda

Sanders’ $97.5 trillion increase would double the size of the government, which is currently projected at $90.4 trillion, including $60.7 trillion in federal spending and $29.7 trillion in state and local governments spending from non-federal sources. Even adjusting for state savings from Medicare For All, this spending spree would push total government spending at all levels to just under 70 percent of GDP – well exceeding any country in Europe.

Ovo je totalno katastrofalna ekonomska politika...mislim, pogledaj Skandi zemlje malo detaljnije pa će ti biti jasnije. Meni je ovo lagano jer je ovo doslovno moja struka.

https://thehill.com/opinion/finance/471759-a-reality-check-on-warrens-and-sanderss-spending-proposals

I sada se vidi da nemaš blage veze o tome o čemu pričaš. Porez ostaje isti za sve. Novi porez se primjenjuje tek kada prihod prođe određenu cifru i taj se porez primjenjuje samo na iznos koji je prešao cifru.

Da, moš mislit. Daj. Opet...pročitaj ovu gore jednostavnu verziju pa će ti možda taj ludi Bernie plan biti jasniji.

Meni je šokantno da netko ne može vidjeti rasizam koji postoji. Doslovno ti je pred očima, imaš ga na internetu i negiraš ga. Toliko se boriš oko istinitosti videa smrti Tonyja Timpe, ali ostali videi ti nisu dovoljni. Apsurdno.

Zašto bi negirao? Misliš da sam rasist ili? Ono...nema mi smisla negirati takve grozote. Niti sam tako odgojen niti mi je ikad palo na pamet nekoga vrijeđati na nacionalnoj ili rasnoj razini. Smiješno.

Toliko se boriš oko istinitosti videa smrti Tonyja Timpe, ali ostali videi ti nisu dovoljni. Apsurdno.

Tko se "toliko bori"? Samo sam stavio kao primjer da se isto događa i bijelcima. Ne zato što je država "sistematski rasistička" već zato što je pod 1) OGORMNA država pod 2) kontrole, obuka i selekcija policije bi im trebala biti puno bolja, pod 3) statistika ti jednostavno ne podržava te tvrdnje.

U redu. Ovo stvarno nije normalno. Umjesto da za buduće generacije budu bolji uvjeti života, ti želiš da prođu kroz isto. Samo zato što je prijašnjim generacijama ukradeno po desetljeće normalnog života i zamijenjeno stresom otplaćivanja dugova samo zato što su bili željni jebenog znanja, po tebi bi zato i buduće generaciej se trebale namučiti.

Ne, nego ima normalnih ljudi koji su dovoljno odgovorni da plaćaju svoje obveze. U Americi imaju uvjete za to.
                  Uostalom pogledaj koliko je "idiota" u nas na fakultetima i koliko se godina provlače i koliko im mi svi to plaćamo. Uključujući tebe.
                  Zašto bi ja ili ti ili neki amer trebali plaćati necije viceve na fakultetu?

Da li bi trebali biti jeftiniji u Americi? DA! To je prava priča! A ne "free for all" (nije ništa free), a imaš činjenicu na to koliko se nenormalno povecala cijena fakulteta (ponajviše ovih poznatijih) u zadnjih 20-30 godina. E to je priča, a ne to što eto moraju plaćati fakultet. Pa moraš i u RH.
                  Drugi razlog zašto bi se fakulteti tj. zašto određene države preferiraju to da građani većinski plaćaju svoje više obrazovanje je mogućnost odljeva mozgova. Država se ne želi staviti u poziciju u kojoj će financirati obrazovanje onima koji će u kratkom roku otići iz države i neće imati koristi od njih.

Nisam htio to misliti, ali sad si stvarno dokazao da si jedan od razloga zašto je stanje u državi kakvo je. Mentalitet u kojemu je prihvatljivo pravdanje čiste pljačke je onaj koji dovodi HDZ, MOST, Trumpa, Bolsonara i slične njima na vlast.

Dobro sad...pričaš nebuloze. Generaliziranje je jedna od gorih osobina. Možda i treća najgora nakon licemjernosti i bahatosti. Baš je ono ajme.

Nexus

Pro-Life

Kada se hvališ time da si protiv slobode izbora, onda je jasno s kime se priča. Neke stvari se treba direktno kritizirati i gotovo. Ima puno ljudi koji ne žele ući u 21. st. Nisu htjeli ni prihvatiti da je Zemlja okrugla, već su palili lomače. Nisu htjeli ni ženama dati pravo glasa. Uvijek se konzerve mora vuči u promjene. Da se tako ne radi, i dalje bi bili u Srednjem vijeku.

Ništa. Ne valja. Traži dalje. Ludi desničaru.

Tipično. Umanjivanje vrijednosti svakog argumenta baš kao i "Orange man bad".

Oprosti ja nisam niti u jednom segmentu rekao nešto PROTIV mirnih prosvjednika. Sad si ga nasrao.

Jesam li ja negdje rekao da kritiziraš prosvjednike? Rekao sam da isto generaliziraš jer ne gledaju svi crno-bijelo kao što kažeš. Dao sam ti konkretne primjere toga što se događa, sama činjenica da ima takvog ponašanja pokazuje da ljudi rade baš suprotno, vide nijanse u događajima koji ih okružuju.

Fico Jesam li ja negdje rekao da kritiziraš prosvjednike? Rekao sam da isto generaliziraš jer ne gledaju svi crno-bijelo kao što kažeš. Dao sam ti konkretne primjere toga što se događa, sama činjenica da ima takvog ponašanja pokazuje da ljudi rade baš suprotno, vide nijanse u događajima koji ih okružuju.

mea culpa. Krivo sam shvatio. Ali ako uzmemo u obzir postotke. Eh? Nije bas generaliziranje zar ne? No ajd odgovori na drugi kvot. Tu te čekam! 😃

Meni još uvijek nije jasno di je zapelo.

Rioti i prosvjedi se ne događaju sami od sebe. Nikada rulja nije neopravdano popizdila.
                    Nikada rulja nije napravila promjenu ako im je dobro u životu.

Znači ako je govno na podu i smrdi, onda je činjenica da postoji živo biće koje je posralo to govno. Da je postoji nebi bilo tog govna.

Ako se događaju prosvjedi protiv rasizma onda je činjenica da rasizma ima. Da ga nema ne bi bilo prosvjeda.

@Nexus
                    Ako ti ovo nije dovoljno banalizirano da shvatiš i opet imaš potrebu na neki način osporiti postojanje sustavnog rasizma u SADu, nađi mi jedan primjer pobune, revolucije ili riota koji je nastao u društvo koje nema problem uzročnik.

Tvoji pokušaji relativiziranja crnačkog problema u SADu su posljedica godina pranja mozga od strane tvoje okoline, ja ne znam jesu te starci tak zatupili ili si u srednjoj upao u "crtam naciste po bilježnici jer su imali kul uniforme" ekipu ili si pak tek od nedavno zagrizao alt-right filozofiju u ovoj renesansi svih ekstremizama koja se događa posljednje desetljeće.

Osnovno ljudsko poštenje, iskrenost i dobrota ti nalažu da staneš uz one koji imaju problem, podržiš ih u tome ako ne praktično, onda bar mislima.
                    A ne tupiti po internetu da je njihovo iskustvo laž, njihovi problemi laž, njihovi mrtvi očevi i sinovi da su laž.

Razmisli malo, ne znam kolko ti može uć u glavu ako već nije, ali probaj pa se vrati i vidi što si pisao danas tu.

Politikanske gadarije koje relativiziraju ljudsku patnju, bol i živote.

Misliš li ti da si bolja osoba zato što imaš to mišljenje?

Osnovno ljudsko poštenje, iskrenost i dobrota ti nalažu da staneš uz one koji imaju problem, podržiš ih u tome ako ne praktično, onda bar mislima.
                    A ne tupiti po internetu da je njihovo iskustvo laž, njihovi problemi laž, njihovi mrtvi očevi i sinovi da su laž.

A možda čovik ne poriče da problem postoji, već da nije nužno vezan uz rasu. Možda ne govori da je njihovo iskustvo laž, nego njihova percepcija iskrivljena. Možda te puste statistike nisu definitivni pokazatelj ničega jer korelacija i kauzalnost nisu ista stvar. Možda nije svaka, pa ni svaka druga ni treća brutalnost prema crncu rasno motivirana i agresor nije rasistička budala već "samo" budala. I možda, samo možda, ne moramo odma napadat nečiji moral i integritet ovde jer ne dijeli tvoju procjenu uzroka ovog ili onog problema. Možda.

Shooter Sve si objasnio. Upravo to.

Samo bi se još nadodao na ovo:

Možda ne govori da je njihovo iskustvo laž, nego njihova percepcija iskrivljena.

Nažalost jako puno političara to iskorištava u svoje potrebe. Naravno, ako nekome pumpaš glavu desetljećima i desetljećima, sigurno nećeš poboljšati situaciju. Pogotovo sada, i ja stojim iza toga. Izbori dolaze i jednoj strani sigurno odgovaraju ovakvi prosvjedi i neredi kako bi dokazali određeni narativ i skupljali poene. Ta strana nije Trump strana već Demokratska stranka jer vide da im je ovo šansa da okrenu mišljenje javnosti (svih ovih godina su pokušavali) i glasača kako bi sjeli na vlast. Zapravo ništa previše drugačije nego u nas. Kada HDZ-u treba, vade branitelje, 91' i slično, a kada SDP-u treba onda vade 45' i Ustaše i pale se na HDZ afere (koje i SDP ima)...naravno mi smo puno manja država pa ne možeš naći prave usporedbe.