- Uređivano
Double post, al jbg dosegnuo sam u prethodnom postu limit od 65535 znakova
Spoiler Part 2.
Incident riješen, svi sretni i zadovoljni odlaze proslavit uspješan pohod. Po povratku na površinu kraljica odluči da se idući dan organizira svečanu proslava za heroje.
Idući dan heroji prvo svraćaju do guilda kako bi Estelle i Joshua konačno i potpuno zasluženo dobili status Senior Bracera te im nakon toga priopćava da se vraća u vojsku kako bi uveo red i počisti kaos koji je nastao u njegovoj odsutnosti.
No dobro šta je tu je, vrijeme je da se svi konačno malo opuste , a možda i da Estelle i Joshua dobe taj dugo očekivani trenutak privatnosti. netom prije nego izrazi svoje osječaje Estelle se uspaniči i odleti po sladoled kako bi si kupila vremena da smisli izliku za kaos koji je netom prije prouzročila. Dok čeka njen povratak Joshua čeka na klupi u susret mu priđe profesor Alba (učenjak i arheolog kojeg su ranije spasili) koji se "slučajno našao u prolazu" . Joshua uputi oštar pogled i upita profesora tko je on zapravo i što želi našto profesor otrkije svoj pravi identitet:

Nedugo nakon toga profesor nestaje bez traga ostavivši sirotog Joshu-u u psihičkom rasulu. Nedugo nakon toga vraća se Estelle s sladoledom i usput susretne profesora za kojeg ni ne sluti da je zapravo on glavni antagonist i taj koji je isprao mozak vođi Capua Bandita, Gradonačelniku Ruana, a bogami i pukovniku Richardu i da je sve zlo koje iz je zapalo kroz priću njegovih ruku djelo (iako većinom kroz indirektno djelovanje).
Estelle razmjeni par riječi s profesorom i pozdravi se jer kaže da ako ostane još koju minutu da će se sladoled otopiti...
Vrativši se Joshui koji se u međuvremenu uspio sabrati nastavljaju uživati u sladoledu te se po zalasku sunca vračaju u dvorac. Dok čekaju večeru Estelle odlazi razgovorat s Scherom te konačno otvoreno priznaje da gaji osjećaje prema Joshui i traži Scheru za savjet međutim savjet koji dobije joj baš nije po volji xD , pa ipak odluči potražit Joshu-a i i porazgovarat s njime.
I dok se šeta hodnicima dvorca začuje poznatu melodiju usne harmonike te slijedeći zvuk odlazi na balkonsku terasu gdje nalazi Joshu-u koji joj govori da je konačno spreman pričati o svojoj prošlosti i da se pripremi jer istina nije ugodna uhu.
Otkriva da je on zapravo atentator, ali ne svojom voljom nego da ga je takvim učinio zli čarobnjak koji se prvotno ponudio da mu pomogne nakon tragedije u kojoj je bio istraumatiziran do te mjere da je zaboravio govorit već je samo mogao svirat usnu harmoniku .
Međutim čarobnjak je za njega imao druge planove i iako mu je omogućio do ponovno govori "oblikovao je njegovo srce o srce hladnokrvnog ubojice" te da je jednog dana od čarobnjaka dobio zadatak da ubije vrhunskog bracera, Estelliong oca Cassius-a Brighta, međutim da nije uspio u tome i kako mu je lice viđeno postao je prepreka za čarobnjaka koji je poslao druge ubojice da ubiju njega i prikriju tragove.
Međutim u pomoć mu je priskočio upravo čovjek kojeg je došao ubiti i nakon što je otjerao ubojice odnio je dječaka u svoj dom. I tako zapravo počinje radnja ovog remek djela bez premca. I bogami nakon ove priće suze su tekle u potocima, ne znam dal je itko tko je prošao ovu scenu uspio ostat ravnodušan.
Estelle mu u svojem stilu kaže da što je prošlosti nije bitno te da ga voli . No svjestan da njegova prisutnost predstavlja opasnost za Estelle daje joj poljubac, a usput i sedativ kako bi je spriječio da ga zaustavi u odlasku... .

@kabegami konačno mislilio sam da nikad neću dovršit tekst, još uvijek sam u šoku kolko je ova igra dobro napravljena da sam ovakav drlog mogao napisat iz glave...strašno. A još strašnije je da bar trečinu toga nisam spomenuo. Kad bi išao skroz detaljno pisat vjv. bi tjedan dana imao šta pisat. Uzmem pauzu pa bacim još van spojlera generalne dojmove...
A i evo da podijelim wallpapere i art koji sam dobio kad sam kupio igre na gog-u,
Ovo nije spoiler samo ima toga pa urednosti radi stavljam u spoiler tagove