@f_i_c_o
Hajde molim te komentiraj. Kraj SC je nešto najspektakularnije što sam ikada doživio u JRPG-u (a odigrao sam tonu toga).
Dolazak Aureole u fizički svijet je apsolutno najbriljantnija scena koju sam doživio. Apsolutna kruna radnje. Sve je na vrhuncu, priča eskalira, Weissmann pompozno najavljuje zadnju fazu Ouroborosovg Gospel plana, a mi još uvijek ne znamo što li je to, dovraga, Aureole.
I tada krene glazba, uvertira u animaciju, munja raspori nebo i Liber Ark se počne manifestirati u stvarnosti. Svo vrijeme sam bio uvjeren kako je Aureole još jedan u niz klasičnih JRPG drevnih artefakata (pogotovo kada su ga zvali Shining Ring) no ono je puuno više od toga. Tada se i priča zaokreće i zauzima Xenogears/Saga oblik pa sve postaje puno dublje, kompleksnije i, naposljetku, bolje (ako je i moglo bolje od onoga što je priča do tada ponudila).
Još dan danas znam uplaiti tu scenu i prođu me trnci, toliko je dobro.
Edit 1 (05.09.2020 11:11): još uvijek poukušavm sažeti dojmove, valjda ću danas do kraja dana uspijet složit esej... , a i moram proć kroz capture folder u kojem imam ni manje ni vise nego 535 screenshota i izdvojiti one koji su posebno vrijedni spomena
sanzo 40h mi se čini kratko. Cold Steel kreće na 30h tek po pravo, al jebi me ne sjećam se TITS-a i koliko je dugačak. Svakako nisi ni zagrebao bitno, takve su im igre, nude stalno nešto novo i otvaraju nove mehanike i zato ih volim. Likovi su ovdje odlični (manje odlični u Cold Steel serijalu), ali meni Oliver nije baš sjeo, on je neshvaćena severina heroes serijala Dobar mi je ovak, ali kad god s njim igram mičem ga van.
Nakon prve animacije, kad se vrati u ingame. Svi nepomično stoje, u šoku, pred njima se nalazi Sept-Terrion, blago same božice Aidios. Tek pokoja riječ uspije provaliti kroz njihova usta. Tada pref. Russell, sav u panici, govori Juliji da spusti Arseille ali već je kasno. Aureole je aktivirao Orbal Shutdown Phenomenon i počeo apsorbirati svu orbalnu energiju u radijusu cijelog Liberla, Arseille počinje padati, već je kasno za sve.
No to nije sve, jedan dio Erebonije biva zahvaćen pa carstvo odmah šalje vojsku na granicu, u nadi ponovne inavazije.
Taj sitni detalj erebonijske reakcije mi je baš šlag na tortu i pokazatelj toga kako Falcom misli na apsolutno sve.
Još samo da se malo upgrejdaju što se tiče okoliša (grafike općenito) i nema im kraja. Isto tako bih volio da te toliko ne vuku za ruku cijelo vrijeme, moraš bit zadnji debil da ne znaš što treba napraviti, em u vezi priče em side contenta. Iako, i uz to je lako preskočit skriveni quest ili takvo nešto.
50-ak sati za FC je otprilike dosta, SC je mislim 80-ak ako ne i više.
Crossbell igre su obje cca 70-80h.
A Cold Steel za svaku sam utukao 120h, za trojku mi je trebalo 135-140h.
Olivier je kao lik odličan, a kao borac vrhunski art user. Samo ga nabacaj sa Mind, Cast i EP Cut quartzima i postaje zvijer. Cijeli FC sam s njim igrao u ekipi.
Sto se tiče grafike, iskreno, III mi sasvim ok izgleda (modeli likova su super) okoliš je, onak, PS2 era.
Ali, imaju spreman novi engine, već su ga upogonili na nekoj sceni u Hajimari no Kiseki, i navodno ok izgleda. NIje nešto napucana grafika ali bolje od PS2 ere. heh
Opa, izgleda primamljivo ali ipak ne. Kabegami je otkrio sve blagodati digitalnog gaminga pa tak skida apsolutno sve sa PS Storea.
Okidač je bio kad se Trails of Cold Steel rasprodao u cijeloj RH.
kabegami Cold Steel mi je pojeo 100h po prelasku minimalno da. Znam da sam dosta ganjao i TITS-e, ali baš se više ne sjećam koliko vremenski imam (morao bih PSP upalit).
E da, tu je onda kvaka, ja sam totalni brute force manijak, većinom sam koristio sirovu snagu i rijetko imao fokus na Art usere i magičare. Tek u Cold Steelu sam počeo koristit više magije, heal itd, makar i tamo više volim napast u glavu.
Da sanzi ne spoilam likove:
Većinom sam uvijek koristio Estelle, Joshua, Scherazard, Agate, Zina i po potrebi ostale kombinacije.
Meni se artovi čine kao must. Puno protivnika ima ogromnu fizičku obranu ili izbjegava 90% napada. Često jedan dobar aoe završi fight. Estelle mi je za sad glavni magic user i healer. Joshua ima predobre crafove pa njega više za to koristim,
Koliko se sjećam, fizički napadi i nisu baš neku veliku štetu radili, craftovi (posebice S-Craftovi) su po tom pitanju bolji.
K tome, mnogo artova pokriva veće područje pa je lakše napraviti čistku.
Artovi pojedu MP i zato sam ja uvijek punio Craftove i abjusao S craftove. Grail locketi i ostali accessory koji puni SP brze su must u tom slucaju, a hit 1-3 i jaca verzija koja dize accuracy su korisni ako mislis ic na fizikaliju. Action 3na sve, uz chrono magije i impede cine najjace kombinacije, ali nekad je to malo OP pa sam puno eksperimentirao, doduse najmanje s magijama.
Ne volim teške igre pa si olakšam gdje god i kako god mogu.
Veliki broj Cold Steel bossova sam riješio jednostavnim buffanjem i štancanjem S craftova. Reanov Spirit Unification + CP recovery accessory + CP recovery Master Quartz i dok lijepo dođe drugi put na red već ima punih 200CP-a i onda ožeži.
Samo oni golemi iz dvojke, healanje nakon S crafta, tko je to smislio da mi je znat. S craftao bih ga.
kabegami Kabegami je otkrio sve blagodati digitalnog gaminga pa tak skida apsolutno sve sa PS Storea.
Okidač je bio kad se Trails of Cold Steel rasprodao u cijeloj RH
Vidjet ćemo kad mi stigne The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki Platinum Meister Box i kad zaljepim slike očeš ostat pri tome
Nego evo konačno gotov radni dan...pa da se sad i ja raspišem:
Ovo je masivan spoiler i savjetujem da tko god nije odigrao igru zaobiđe u širokom krugu...mada na ovom forumu mogu nabrojat na prste jedne ruke tko je igru odigrao ili će potencijalno odigrat xD.
Ajde mogli bi krenut s time kako sam konačno odlučio ispravit nepravdu prije nego me kozmos klepi iza uha i odigrat ovaj masterpis.
Znači taman sam završio Xenoblade Chronicles i gledao sam što bi mogao dalje skinut s backlog liste. Neki od kandidata bili su: Nier, Persona 5, Ys Seven, Star Ocean First Departure,The Caligula Effect Overdose, Tales of Vesperia Definitive Edition, Atelier Ryza Ever Darkness, i Trailsi.
Znam podugačka lista, čovjek bi se zapitao što sam radio sve ove silne dane,mjesece...godine. I tako mučim muku s izborom i igrom slučaja dok sam pregledavao svoj mail vidim obavijest od Nise da su preorderi za novi Trails of Cold Steel otvoreni.
Otvorim link pogledam o čemu se radi, nakon par onih slika i trailera hype ošao u nebesa rekoh to to je to i izbor je pao na Trails in The Sky serijal...nisam požalio niti sekunde.
Sami početak na prvu djeluje kao ništa posebno, lik koji izgleda kao bivši vojni oficir donese u kuću prebijenog klinca (Joshua) kojeg usvoji i postane član Bright familije nakon što mu Estelle uvali nogu u rebra jer negoduje i prigovara xD.
Tu završava prva scena i 5 godina kasnije krenuvši očevim stopama Estelle I Joshua odluče postat junior Braceri i učlanit se u Bracer Guild, još uvijek ništa spektakularno, uobičajen tijek događaja za jedan jrpg.
Nedugo nakon toga njihov otac Cassius dobi pismo povjerljive naravi i mora na put...predvidio sam takvo nešto jer to je već provjereni recept jrpg igara,a to je da glavni protagonisti trebaju dobar razlog da napuste rodni grad i krenu na avanturu.
E od tog trenutka nadalje faktor oduševljenja je rastao eksponencijalno. Prvo susret s misterioznim Capua Family banditima za koje sam mislio da će biti jedan od glavnih antagonista u igri da bi se kasnije ispostavilo da su oni bili samo marinete u grandioznom planu jednog vrlo lukavog i nadasve podmuklog antagonista, ali malo brzam natrag na chapter 1.
Ono što bih ovdje želio ubacit je da mi je Estelle kao lik izuzetno brzo prirastao srcu, ono točno ti se već u prvih sat vremena igre "zavuće pod kožu" , baš se vidi da tko je bio zadužen za pisanje likova da je u to uložio i srce i dušu, nešto što se u današnim igrama rijetko viđa, a i dijalozi i komentari su joj čisto zlato pogotovo kad se raspravlja s Oliverom.
Znaći nakon susreta s banditima glavni heroji otkriju da je jedan od brodova koji su banditi oteli onaj na koji se njihov otac ukrcao i nakon konzultacija s svojom mentoricom (Scherazard y) odluče se bacit u potjeru za banditima i riješit taj misterij te tako napuštaju Rolent i kreću prema idućem gradu tj. Bose.
Po dolasku upoznaju se s mladom gradolnačelnicom koja ih moli za pomoć oko rješavanja incidenta vezano za krađe, kako im je to u direktnom interesu, a i dužnost bracera je pomoći građanima u nevolji kako više puta kroz igru napominju.
Estelle,Joshua i Schera pristaju iako im nije baš po volji jer moraju pod krinkom civila izvuči pokuju informaciju od vojske , specifično od generala koji ima nezdravu dozu prijezira prema bracerima...klasika.
I tako pod krinkom civila koji čine dobro djelo za gradolnačelnicu heroji se upute prema Hake Gate-u tj. tvrđavi koju vodi dotični general Morgan, međutim po dolasku stražar ih obavještava da genereal trenutno nije u tvrđavi, ali da bi se trebao vratit ubrzo i da ako nije problem pričekaju o obližnjem baru...opet klasika.
Vidjevši da im nema druge likovi odluče svratit do bara gdje upoznaju dotičnog "putujučeg glazbenika" Olivera i tu sljedi jedan od boljih dijaloga:
U međuvremenu se dotični general vraća i ekipa se zaputi pokušat izvuć što je više korisnih informacija moguće, međutim Estelle i njena dugačka jezičina uvali družinu u "govna do grla" odavši generalu da su oni braceri na što ih je general optužio za špijunažu i strpao u buksu.
Dok čube u čuzi začuju poznati glas...yep to je Oliver koji je u međuvremenu završio u buksi jer mu normalno vino koje poslužuju u restoranu u gradu nije bilo dovoljno dobro pa se sam poslužio s skupocjenim vinom iz private kolekcije gradolnačelnice Maybelle...legenda.
Na svu sreću gradolnačelnica je čula za incident s genralom Morganom i došla je izbaviti družinu iz bukse skupa s mulcem Oliverom. Po povratku u grad družina iznosi informacije koje su saznali od generela te usput saznaju da je brod nalik onome od bandita uočen u blizini zapuštenog rudnika i da je jedini svjedok klinac kojeg je vojska već ispitala,
pročešljala područje i naravno nisu ništa našli, a klinca su optužili da im je potratio vrijeme i da ima bujnu maštu. Ipak družina odluči provjeriti tu informaciju osobno naglašavajući da perceptivne sposobnosti vojske i nisu baš nešto xD, i naravno kako to već priliči svakom poštenom jrpg-u bili su u pravu,
nakon pomnog istraživanja nalaze oteti transporti brod na koji se ukrcao njihov otac skupa s hrpom bandita koji su im prošli put kidnuli ispred nosa, uz to po součavanju s družinom jedan od bandita se izlaje i kaže družini da "nisu još trebali doći" time odajući da u vojski postoji špijun...e sad već lagano stvari postaju zanimljive.
Odlučni da vrate banditima milo za drago upuštaju se u borbu i narano iako pobjedonosni na kraju se banditi još jednon pokazuju da su prepredeni i uz pomoć dimne bomde daju petama vjetra.
Međutim nije sve tako crno banditi iako su pobjegli transportni bord na kojem se nalaze taoci, a vrlo vjv. i njihov otac im je nadomak ruke, no po završetku inspekcije broda od taoca ni traga ni glasa...saw that one comming miles away.
Potpuno razumljivo, slomljenog duha i morala družina se vraća u Bose podnijeti izvještaj o nedavnim događanjima, samo da bi saznali da se u gradu tijekom noći desila masovna pljačka i da bi bi počinitelji mogli biti banditi koji su im sad već drugi puta kidnuli pred nosom.
Na zahtjev gradolnačelnice ekipa se baca na detektivski posao i nalaze svjedoka koji ih upučuje prema poznatom ribarskom jezeru Valleria Shore gdje je navodno njegov prijatelj vidio nekoga tko odgovara opisu bandita, bez puno razmišljanje i brzim korakom upučuju se prema lokaciji gdje se banditi navodno sastaju.
I dok čekaju da mrak padne svki od likova si traži zanimaciju, neki čitaju, neki pecaju, a neki pak cugaju ko životinje. Slijedi najbolji dijalozi u igri part 2.
I dok Oliver i njegova jetra umiru u teškim mukama, Estelle i Joshua shavačaju da je još malo vrijeme kad bi se banditi trebali sastat te da bi bilo vrijeme naći promatračnicu.
Trag koji su dobili od ribara pokazao se istinitim. U okrilju mraka pojavila se bagra koja im je prethodna dva puta utekla te su se uputili su se prema jezeru. Estelle,Joshua i Schera odlučni da saznaju što banditi spremaju odlučuju špijunirat bandite, nedugo nakon toga špijunaža je urodila plodom, banditi zapravo ne djeluju samostalno več se na jezeru nalaze s nekim poprilično misterioznim "shady" likovima od kojih jedan s crevenom kacigom djeluje posebice zlobno.
I dok pokušavaju odgonetnut tko bi misteriozni likovi mogli biti pada im genijala ideja na pamet (ono kao kad se profesoru baltazaru upali lampica). Ako su banditi u blizini onda je negdje vjerojatno i njihov brod blizu te da je najveća šanse da im konačno stanu na kraj ako im ispred njihovog broda pripreme zasjedu.
Analizirajući mapu dolaze do zaključka da bi brod mogao biti ispred drevnog tornja gdje su ranije spasili učenjaka,profesora (s kojim će se još kasnije niz puta sresti u različitim lokacijama) od čudovišta i "once again" bili su u pravu, samo što brod čuva popriličan broj stražara, likovima postaje jasno da možda frontalni napad i nije najbolja opcija. Međutim u kritičnim trenutcima na scenu stupa još jedaput Oliver:
I nakon ovog grotesknog dijaloga predlaže genijalni plan da se ukracaju u brod i da ih banditi transportiraju do svojeg skrovišta.
Zahvaljujući Oliverovom brilijantnom umu infiltracija u skrovište bandita je uspješna sve što sad preostaje je naći vođu bandita i oslobodit taoce.
Kako to već biva u svakoj igri u kojoj autori drže do sebe, da bi došli do vođe heroji moraju prebit hrpu čuvara.
Konačno nakon što su riješili čuvare i oslobodili Estelle na tren ostaje u šoku i nevjerici da njezin otac nije među njima. Nedugo nakon toga dolaze do sobe u kojoj se nalazi vođa bande.
Nakon što su čuli da planira ubiti taoce, na što su mu se čak i druga dva bandita (njegovi brat i sestra) usprotivili, odlučili su upast u sobu i dati do znanja vođi bandita da to neće ići.
Međutim u dijalogu s njim nešto odstupa od normalnog, oči kao u bjesnog medvjeda, mašući s orbal topom kao da je igračka moglo se naslutiti da nešto nije kako treba.
Nakon što su silom utukli malo razuma vođa bandita se na prvi pogled pokušava vadit izvući na amneziju ili možda ne ?
Kako god čini se da je to potpuno druga osoba i to sam komentirao ranije da za napravit dobrog negativca i zaplet nihon falcom-u malo tko može konkurirat, i tu sam već naslutio da je viša sila na djelu i da nije sve onako očito kako se čini.
Međutim brat i sestra od vođe su iskoristili konfuziju i kaos te opet pomoću dimne bombe nasamarili heroje i dali se u bijeg. Odlučni u tome da im konačno stanu na kraj Estelle i Joshua se bacaju u potjeru za odbjeglim banditima samo da bi na kraju sanzali da je vojska predvođena Pukovnikom Richardom, njegovom desnom rukom kapetanicom Amalthea-om i generalom Morganom već našla skrovište, blokirala izlaze u uhvatila bandite.
I naravno ukrla show nakon svog posla kojeg su braceri obavili...klasika br. 3.
I tako završava chapter 1...oduševljenje na vrlo visokoj razini.
Uvjereni da su konačno riješili sve probleme Liberl-a Estelle i Joshua se pozdravljaju s Scherom koja se odlučila vratit u rodni im Rolent skupa s Oliverom koji je izrazio želju da "turistički razlgeda" Rolent dok se oni odlučuju dalje putovati po Liberl-u u potrazi za Cassius-om i stjecanjem statusa Senior Bracera.
Da vas više ne davim jer ko je do ovdje došao svaku mu čast, trebalo je ovaj drlog iznad pročitat, sad malo sažetije xD.
Od ovog trenutka pa nadalje oduševljenje s pričom i zapletima je raslo eksponencijalno.
Otakako su su Estelle i Joshua došli u grad Ruan, dobili misteriozni paket u kojem se nalazio orbal artefakt(Gospel) i pismo koje je bilo naslovljne na njhovog oca, upoznali Kloe ( 6. igrivi lik za koju se podosta kasnije ispostavilo da je unkuka kraljice i njena odabranica za naslijedit tron!!! i njenog sokola Sieg-a koji će u nekoliko navrata odigrat ključnu ulogu u razvoju priće), kojoj su pomogli otkrit zavjeru gradolnačelnika koji je isplanirao palež sirotišta kako bi na tom zemljištu mogao izgradit luksuzne vikendice i prljavo se obogatit, šokantni zapleti su se samo nizali jedan za drugim.
Uz to netom prije nego su saznali da gradolnačelnik Ruana stoji iza paleža uz pomoć senior bracera Agate Crosnera kojeg su ranije sreli u par navrata tijekom istrage o paležu nabasali su na iste likove s kojima su se banditi iz chaptera 1 susreli na jezeru. Tog trena mi je postalo jasno da se sprema nešto veliko, i da me čekaju vrhunski zapleti u narednim chapterima.
I moje 6. čulo nije bilo u krivu, u narednom chapteru gdje se radnja odvija u industrijskom središtu tj. gradu Zeiss-u glavni likovi susreću genijalnog profesora za kojeg mnogi smatraju da je otac orbal tehnologije koja se koristi u svakodnevnom životu građana Liberl-a i njegovu unuku (Tita) koju su ranije spasili od čudovišta i na koju se Estelle sva raznjiježi svaki put kada je vidi.
Saznavši od Tite da je njen djed orbal genije ultra visokog kalibra Estelle i Joshua odluče potražit njegov savjet i pomoć u vezi misterioznog artefakt-a koji ima sposbnost poništiti djelovanje bilo kojeg drugog orbal uređaja.
I dok je profesor vrijedno radio na analizi artefakta, stigla je zamolba da se u obližnjem izvorištu vruće vode koje je inaće popularna destinacija za turiste otišao filter za vodu i da se osjeti miris sumpora te se moli profesora (jer je on navodno jedini sposoban popraviti filter) za pomoć.
Međutim kako je profesor zauzet anlizom artefakta, Tita kojoj je inaće svega 12 godina po inženjerskim sposobnostima nadmašuje 99% inženjera iz Liberl-a se ponudi da popravi uređaj umjesto profesora koji naposljetku pristaje na to kad čuje da će iči u pratnji Estelle i Joshue.
Tu se radnja kreće naglo zakuhavati, nakon što Tita uspješno popravi stroj za filtiranje vode, a Estelle i Joshua spase bedastu i znatiželjnu novinarku od čudovišta...(e fuck sad vidim da Niala i Dorothy uopće nisam ni spomenuo dosada) :
konačno svi dobijaju malo prostora za odmor i kao znak zahvale od Vlasnice hotela pozivnicu da iskuse prirodni jacuzi. I dok Tita i Estelle zavrse u jednoj prostoriji a Joshua u drugoj,
Tita upita Estelle da li su ona i Joshua oženjeni našto Estelle pocrveni kako chilli paprika i pokuša to zanijekat, međutim o ovom djelu se vidi da Estelle gaji više od "prijateljskih" osjećaja i time je na već ovako genijalnu priću dodan još jedan sloj izvanrednosti (sposerem se na sve one šugave sapunice s kojima naša televizija ispire ljudima mozak, ovako se piše i kroji ljubavna prića)
Po povratku u Zeiss likovi susreću hodajuću gromadu imena Zin koji ih moli za upute kako doći do mjesta poznatog po prirodnim jacuzi-ima. Po povratku u grad Estelle,Joshua i Tita otkrivaju da je u gradu počinjen teroristički napad na tvornicu gdje je profesor radio analizu misterioznog Black orbment-a.
Na sveopće iznenađenje svih prisutnih i Agate se našao u gradu...slučajnost, "not in a million year", naslutio sam da bi to moglo biti djelo istih onih shady likova s kojima su se banditi nasli u chapteru 1 i koje je gradolnačelnik Ruan-a unajmio da spale sirotište.
Nakon ulaska u tvornicu i gasenja uređaja koji su generirali dim od profesora ni traga ni glasa na što Estelle,Joshua i Agate posumnjaju da na otmicu profesora, ali nije im jasno kako su se teroristi iskrali iz tvornice a da ih nitko nije vidio.
Međutim nakon razgovora s nekoliko svjedoka dolaze do informacije da je nekoliko vojnika elitne "kraljevske straže" napustilo tvornicu s velikom torbom i upitilo se prema izlazu iz grada...
Nakon što su u guild-u brzinski sumarizirali situaciju Estelle,Joshua i Agate shvačaju da moraju djelovat brzo dok su tragovi friški prije nego profesor nestane skupa s teroristima.
I taman dok se spremaju u potjeru u guild dolazi Tita i moli ih da pođe s njima, da joj je djed jedina prava familija i da želi pomoći, našto je Agate poprilično grubo i brzo odbije (tako djeluje na prvi pogled, istina je da mu je actually stalo do Tite i ne želi da strada s obzirom da je samo dijete).
Estelle se buni i protestuje međutim Joshua kao najrazumniji među njima odluči stat na Agate-ovu stranu te tako ne daju Estelle izbor nego da ostave Titu u gradu.
Prilikom izlaska iz grada Estelle,Joshua i Agate se bacuaju u potjeru za banditima sužavajući izbor na drevni toranj u Zeiss regiji kao najizglednije mjesto gdje se teroristi skrivaju.
I još jedanput bili su u pravu na vrhu tornja Estelle,Joshua i Agate iznenade teroriste koji nisu svijesni da su otkriveni i taman kako se spremaju da ugrabe profesora dolazi vojni brod s pojačenjem...klasika br. 4.
U trenutku dok planiraju izenadni napad na teroriste i da se odmah s profesorom pobjegnu natrag u toranj uletava Tita koja je pratila Estelle te u stilu Arnolda schwarzeneggera s orbal topom počne pucat po teroristima što direktno upropaštava bilo kakvu priliku za iznenadni napad i spašavanje profesora iz ruku terorista.
Jedan od terorista uzvrati paljbu međutim između Tite i metka se sprijeći Agate. U svoj toj pomutnji i kaosu teroriste iskoriste priliku i daju petama vjetra...
Nakon što Agate održi Titi jezikovu juhu i motivacijski govor(a da toga ni nije svjestan xD), likovi se savjetuju i zaključe da je najpametnije da se prvo jave u guild i od tamo razrade strategiju što dalje.
Pri povratku u Zeiss susreću Zin-a koji se taman vratio s odmora iz toplica...u vrlo dobrom trenutku jer je upravo on skužio da je Agate blijed ko krpa i nedogo nakon toga Agate je pao u nesvijest jer se ispostavilo da je metak koji ga je pogodio premazan otrovom te je zahvaljujući Zin-u u najkraćem roku smješten u bolnicu.
Međutim tu nije nevoljama kraj...nakon medicinske analize doktorica iz Zeiss-a priopčava Estelle i Joshui da je Agate otrovan s nervnim otrovom te da je pao u komu i da ćim je duže u komi šanse za oporavak se smanjuju.
Predlaže da pomoć potraže kod svećenika s obzirom da tradicionalne medicinske metode neće pomoći u ovom slučaju...sad kad ovo pišem zvuči kao da idem u potragu za exorcistom.
Nakon konzultacije s lokalnim popom Estelle i Joshua saznaju da biljka od koje bi se mogao napravit protuotrov raste duboku u špilji koja se nalazi u rudniku kroz koji su stigli u Zeiss.
Bez okljevanja se odluče uputit u dotičnu špilju međutim prije nego krenu prema špilji podnose izvještaj u brace guild te su upozoreni da su čudovišta u toj špilji izuzetno žilava sorta.
Na sreću po njih cijeli razgovor je čuo Zin i odlučio im je pružiti pomoć još jedanput, a i Tita ovog puta odlučnija nego ikad se pridružuje uz obećanje da neće napravit ništa naglo i nepromišljeno.
Odlučni da spase Agate-a družina se zaputi prema Kaldia Limestone Cave gdje raste biljka od koje bi pop mogao smučkati protuotrov, te nakon što se probiju kroz horde čudovišta nalaze konačno ljekovitu biljku, ali kako to već ide u svakom dobrom jrpg-u,
jednostavno pokupiti biljku i napustiti špilju, a da se pritom ne obračuna s bossom tj. gazdom špilje...ne bi to bilo jednostavno to. Tu Estelle još jednom krade show s svojim genijalnim komentarima :
Nakon što su izmasakrirali zlog pingvina heroji se brže bolje vračaju u Zeiss kako bi im svećenik pripremio protuotrovom (nije zapravo protuotrov već napitak koji bi trebao osnažiti imunitet kako bi se tijelo moglo oduprijeti djelovanju otrova).
S protuortovom u rukama Estelle i Joshua se brže bolje zapute prema bolnici kako bi Agate čim prije dobio potrebnu terapiju. Podnose izvještaj u guild i pozdravlaju se s Zin-om koji zasada "odlazi svojim putem".
Kroz par dana Agate dolazi k sebi i na veliko veselje Estelle i Joshue, a posebice Tite daje do znjanja da nije klonuo duhom i da je došlo vrijeme za naplatu dugova, međutim kako se nije u potpunosti oporavio provodio još par dana u bolnici .
Međutim trag se već ohladio i dok Estelle i Joshua u guildu planiraju idući korak, situacija se čini beznadna no u tom trenutku u guild uleti Dorothy tj. novinarka koju su bezbroj puta ranije izvukli iz gabule s informacijom koju družina traži.
Naime Dorothy je potajice slikala vojni objekt "zato jer jos se svidio spektakularni krajolik oko objekta", a da pritom nije ni skužila da je na slici uhvatila "sivu mrlju" za koju se nakon detaljnije analize ispostavilo da izuzetno sliči brodu koji su koristili teroristi da kidnu s profesorom.
No kako je to moguće da je jedan teroristički brod neopaženo provuće kroz jednu od najnaprednijih i najbolje čuvanih vojnih utvrda u Liberl-u, e to je misterij koji treba riješiti.
Odlučni u tom naumu Estelle i Joshua se zapute prema vojnoj tvrđavi Leiston Fortress kako bi pokušali saznat što se točno događa. Po dolasku pred utvrdu i nakon razgvora s kapetanom Cid-om koji vodi utvrdu Estelle i Joshua prezentiraju fotografski dokaz na kojem se vidi da brod koji je oteo profesora Russel-a leti iznad tvrđave.
Na prvi pogled u šoku i nevjerici Cid obečava da će istražiti ovaj incident i kako su se teroristi uspjeli neopaženo kretat u blizini utvrde te se zahvaljuje Estelle i Joshui na informaciji,
međutim taman po povratku u tvrđavu vrate koje pogoni orbal engine se pokvare u stilu vrlo sličnom onome kako orbment-i prestaju radit kad se nađu u blizini misterioznog Black orbmenta kojeg je profesor Rusell proučavao...hmmmm
Da li je moguće da iza otmice profesora stoji vojska !!!
Po povratku u Zeiss odluće prvo svratit u bolnicu vidjet kako je Agate koji se u međuvremenu oporavio i pokazao da nije klonuo duhom i da je došlo vrijme za naplatu dugova, te se dinamični trio uputi i guild razraditi plan kako se infiltrirati u utvrdu neopaženo.
Analizirajući sigurnosne mehanizme trvđave postaje im jasno da infiltracija neće biti mali poduhvat, međutim situaciju spašava Tita koja podsjeća družinu da je dijed prije nego su ga oteli razvio uređaj koji blokira skener bio signala kakve koriste pri inspekciji tereta u vojnoj tvrđavi, uz uvjet da i nju povedu sa sobom.
Agate žeštoko protestuje protiv toga, ali nakon što malo bolje razmisle i shvate da su naspram Tite on Estelle i Joshua tehnološki hendikepirani nema im druge nego da i nju povedu sa sobom ako žele da plan prođe glatko.
Nedogo nakon toga družina se ukrcava na teretni brod koji je pod komandom inženjera Gustav-a (dobrog prijatelja profesora) koji im pristaje pomoći u provedbi plana spašavanja profesora.
Pri dolasku u vojnu bazu i nakon uspješnog zavaravanja vojne inspekcije izlazeći iz transportnog kontejnera družina se baca na posao i kreću u potragu za profesorom.
Nedogu nakon toga nalaze istraživački centra i vidi iznenađenja:
Uistinu bogami sam i ja ostao u šoku i nevjerici kad se ispostavilo da iza otmice profesora stoji ni manje ni više nego Pukovnik Richard
A i opet se pojavljuje ovaj lik:
.
Saznajući da obavještajna služba na čelu s Pukovnikom Richardom sprema zavjeru protiv Krune i da terorističke napade namjeravaju prišiti kraljevskoj straži družina brže bolje klepi stražare koji čuvaju profesora i bace se u bijeg, međutim jedan od stražara je uspio u međuvremenu oglasit alarm i cijela vojna baza odlazi u stanje visoke uzbune.
Situacija se čini beznadna kada družina zaluta u zatvor dok traže mjesto za skrivanje i kako se obruč steže, očigledno je da je samo pitanje vremena prije nego ih vojska uhvati.
No ne bi priča bila kompletna da se u ovakvim teškim i na prvi izgled bezizlaznim trenucima ne pojavi pokajnik točnije u redovima vojske točnije general Cid koji izražava žaljenje i kroz kratki razgovor s Estelle i Joshua objašnjava da se nikad nije slagao s planovima pukovnika Richarda međutim da nije imao izbora jer svi generali ( među njima i general Morgan) koji su su usprotivili završili su u zatvoru.
Nedugo nakon toga pomogne družini da kroz tajni izlaz iz njegove kancelarije pobjegnu iz utvrde. Ne sumnjajući da će ih pukovnik progonit Agate predloži da se on, profesor i Tita prikriju u međuvremenu s obzirom da su ga stražari prepoznali:
Estelle i Joshua se opraštaju od Agate-a, profesora i Tite te dobivaju zadatak od profesora da dostave kraljici pismo (u kojem su opisani planovi pokvarenog pokuvnika).
Nedugo nakon toga podnose izvješće u bracer guild i napuštaju Zeiss u žurbi nakon što dočuju da pukovnikova desna ruka aka kapetanica Amalthea dolazi u grad na inspekciju.
Shvativši da postoji mogućnost da ih zadrže na ispitivanju Estelle i Joshua žurno odlaze na put prema prijestolnici Liberl-a odnosno Grancel-u kako bi upozorili kraljicu na zavjeru koja je u punom tijeku, međutim kako se spremaju preći preko granice zaustavlja ih vojska no u tom trenutku iz vedra neba pojavi se profesor Alba (učenjak kojeg su ranije u par navrata spasili od čudovišta) uskoči u pomoć kazavši da su Estelle i Joshua braceri koje je unajmio da ga otprate do Grancel-a te ima tako skine vojsku s vratnih žila...baš ljepo od njega .
Po dolalasku u grad odluče prvo prijavit stanje u lokalni guild branch i razradit plan kako prdati kraljici dotično pismo od profesora.
Ubrzo saznaju od voditelja guilda da su obavještajci preuzeli kontrolu nad dvorcem pod krinkom da štite kraljicu od terorista.
Kratko nakon toga saznaju da se u gradu održava veliki turnir borilačkih vještina i da su kvalifikacije već u tijeku te odluče otiči vidjeti o čemu se radi.
Na njihovo iznenađenje na turniru sudjeluje tim senior bracera ok kojih su neke već susreli na svojim putovanjima ranije u igri te Zin koji u svoj rundi solo pomete četri protivnika kao ništ...
Po završetku kvalifikacija obraća se nećak od kraljice za kojeg građani imaju samo rijeći hvale:
Obraća se publici u ime kraljice i govori kako mu je žao što kraljica osobno ne može sudjelovat u ceremoniji zbog "lošeg" zdravlja (da ovo smrdi na trulež),
ali da to neće pokvarit ovogodišnji event i da će čak u idućem krugu pobjednik turnira biti pozvan na kraljevsku večeru u dvorac.
Ta informacija je točno ono što su Estelle i Joshua tražili te odluče predati pismo timu senior bracera i zamolit ih s obzirom da imaju visoke šanse pobjedit na turniru da predaju pismo kraljici.
Međutim po razgovoru s seniorima u jednom trenutku dotaknu se teme kako je to ljigavo i nepošteno što je duke Dunan u zadnji tren promijenio pravila turnira.
Inicijalno svaki borac se trebao borit za sebe tj. turnir je bio zamisljen kao solo entry, međutim u zadnjem trenu pravila su promijenjena da se mogu borit timovi do 4 člana.
I dok komentiraju kako se Zin mora borit solo protiv timova, prije nego li su Estelle i Joshua uopće spomenuli pismo, seniori predlože s vragolastim cerekom na licu da njih dvoje potraže Zin-a i da ga pitaju da li mogu ući u njegov tim.
Shvativši da im je to idealna prilika da se dokopaju dvorca odluče potražit Zin-a da mu iznesu svoj prijedlog. Estelle je posebice oduševljena idejom da sudjeluje na turniru:
Odlaze u guild po informaciju gdje bi mogli nači Zin-a i saznaju da u slobodno vrijeme Zin voli uživati u dobroj kapljici i da je birtija najizlgednija lokacija.
Na njihovu žalost po dolasku u bar od Zin-a ni traga ni glasa međutim susreću jednog starog znalca (na njihovu žalost x2)...
Nakon kratke rapsrave Estelle upita Olivera kad je on stigao u Grancel, i jel mu super bilo u razgledavanju Rolent-a s Scherom...KEKW:
Svjesni da nemaju previše vremena za gubit odluće potražiti Zin-a u Calavard Republic ambasadi s obzirom na to da je Zin strani državljanin ambasada se čini kao dobar izbor.
Po običaju Oliver se pokuša prikrpati i pomoći u potrazi što bi mu vjerojatno prošlo samo da je zavezao jezik i da nije komentirao kako vidi da se nešto dešava između Estelle i Joshue te da je Estelle još priprosta djevojka ali da kad "procvjeta" da će biti poželjna udavača na što se Estelle na tren zbrika, ali brzo dođe k sebi i opizdi Olivera s štapom da je ovaj iz ulice odletio natrag u natrag u birtiju:
Po dolasku na ulaz u Calavard ambasadu saznaju od stražara da je Zin otišao trenirat u obližnje područje trenirat u sklopu priprema za iduću fazu turnira.
Estelle i Joshua odluće potražit Zin-a u spomenutom području i dok šetaju cestom nailaze...na časnu sestru.
Mislim si ono jel ti mene zajebavaš (kasnije se ispostavi da je časna sestra zapravo Zapovjednica Kraljevske straže Julia Schwarz koja se skriva od obavještajne službe pukovnika Richarda te će s s njome sastati potajno u katedrali kako bi preuzeli njezinu poruku za kraljicu).
I naravno likovi nalemaju beštije i spase časnu inače to ne bi bilo to, samo da be se par trenutaka kasnije beštije vratile u značajno većem broju.
Na njihovu sreću u pomoć im je priskočio Zin koji je bio na povrtaku u Grancel.
Nakon što su po drugi put nalemali beštije družina se zaputi skupa natrag u Grancel i lijepo ko ljudi sjednu u bar i započnu raspravu o tome da se njih troje formiraju tim s kojim bi si povećali šanse za osvajanjem turnira.
No još uvijek ih je samo troje, da bi si maksimizirali šanse trebaju još jednog člana... gotovo instant nakon što to spomenu začuje se poznati glas...
E ovakve scene su barem meni obilježile dobar dio ovog remek djela i rekao bi da su ono nešto što uzdižu ovu igru iz kategorije natprosječno dobroga u nestvarno dobro, stvarno je igra kategorija za sebe.
Probivši se teškom mukom u finale družina susreće još jedno "poznato" lice od ranije.
Ipak na kraju odnose pobjedu i dobivaju pozivnicu za večeru u društvu vojvode Dunan-a.
I dok čekaju da većera poćne odluće razgledati dvorac i pronaći potencijalni put kojim bi mogli doći do kraljice da je obavijeste o situaciji.
Na njihovu sreću nailaze na kraljičinu osubnu služavku Hildu koja ih prerušava u kraljevsku poslugu kako bi mogli proći kraj stražara obavještajne službe.
Konačno došao je i taj trenutak da se susretnu s kraljicom...koja je vidi čuda savšenog zdravlja.
Nakon što predaju kraljici pismo kroz razgovor saznaju da su joj ruke vezane jer obavještajna služba drži njenu unuku
Klaudiu(prava prijestolonasljednica) kao taoca te moli Estelle i Joshua da organiziraju akciju spašavanja te da se ne brinu za njezinu sigurnost već samo da spase Klaudiu.
Pri povratku u svoje sobe zatekne ih kapetanica Amalthea koja posumnja da se nešto događa te kreće ispitivat Estelle i Joshu-u.
Na svu sreću situaciju još jednom spašava Zin koji se na prvi pogled čini poprilično pijan te se obrati Estelle i Joshui kao svojim učenicima, a nedugo nakon toga krene flirt-at s kapetanicom našto ovo pobjegne glavom bez obzira xD :
Međutim ispada da je Zin zapravo glumatao da je pijan kako bi skinuo s Amalthea-u s vratnih žila Estelle i Joshue, te nakon što mu kažu o čemu se zapravo radi i kakva je situacija Zin predaje Estelle pismo u kojem odaje da je zapravo dobar prijatelj s Cassiusom i da moli da u njegovoj odustnosti pripazi da se Estelle i Joshua ne uvale u "govna do grla" :
Estelle baš i nije presretna što im Zin to tek sad govori štoviše ojađena je da cijelim putem nije rekao jednu jedinu rijeć da pozna njihovog oca...no šta je tu je imaju trenutno veći problem od toga za riješit, naravno Zin pristaje pomoći bez pogovora.
Odlučni u naumu da spase taoce Estelle,Joshua i Zin se iduće jutro zapute do guilda kako bi razradili plan spašavanja. S obzirom da je palaće gdje obavještajci drže taoce vrlo dobro čuvana trebat će im sva pomoć koju mogu dobit.
Voditelj guilda ih savjetuje da možda ne bi bilo loše i ostale bracere upoznat s situacijom te da će im sigurno pomoć ako ih zatraže, uz to u govori im da je čuo glasinu da se negdje u gradu skriva ostatak kraljevske straže koje obavješptajci nisu uspjeli uhitit i da bi im oni sigurno pomogli ako ih uspiju naći.
Ne gubeći vrijeme odlaze potražiti saveznike za spasilački poduhvat, senior braceri s kojima razgovoarju (Grant, Carna, Anelace i Kurt) pristaju pomoći međutim od kraljevske straže ni traga ni glasa.
Sjetivši se da su ranije razgovarali s zapovjednicom kraljevske straže Juliom Schwarz pod krinkom časne sestre upute se prema katedrali kako bi je obavijestili o planu akcije spašavanja princeze Claudie mešutim od kapetanice ni traga ni glasa.
Svjesni da nemaju više vremena za gubit vračaju se u guild kako bi razradili plan napada na vilu u kojoj su taoci zatočeni. Nedugo nakon što su započeli planiranje shvačaju da im fali popriličan broj ljudi da bi proveli akciju bez komplikacija,
no kako to već biva u svakom dobrom zapletu, kada je situacija na prvi pogled bezizlazna na scenu iz vedra nebe stupa lik koji daje tračak nade herojima da uspiju u svom naumu:
Kako sad imaju sve što im treba kreću s akcijom spašavanja, te nakon što su prebil horde stražara doalaze konačno do prostorije gdje su smješteni princeza i taoci:
No imaju i obavještajci asa u rukavu, tj. imaju unuku od generala Morgan-a... ovakvo nešto moram priznat bogami nisam očekivao, Zin savšeno opisuje situaciju:
No kad bi mi netko rekao da imam 3 šanse za pogodit što će se desit u narednih 5 minuta, jedan od tri pokušaja bi sigurno bio da će se iz vedra neba stvorit Oliver i svojim dramatičnim ulaskom na scenu okrenut situaciju u korist heroja... 3..2...1:
Princeza i taoci spašeni, sve što sad preostaje je preuzet kontrolu nad dvocrem od pukovnika Richarda...piece of cake:
Međutim taman kad se probili od kraljice da se suoče s pukovnikom Richardom...eto još jednog grandioznog zapleta:
Ovo mi je bez pretjerivanja bila najteža borba u cijelog igri. čak teža i od zadnjeg boss-a (igrao sam na hard). Međutim teškom mukom heroji uspijevaju savladati Lorenca koji ima odaje informaciju da ispod dvorca postoji tajna građevina iz doba drvene civilizacije i da se pukovnik zaputio tamo prije nego li skoči s dvorca i nestane bez traga. Kraljica potvrdi da uistinu postoji građevina ispod dvorca u kojoj se navodno nalazi misteriozni artefakt Aureole.
Nedugo nakon toga dolaze Joshua i ostatak družine te se zapute u podrum dvorca gdje se navodno nalaze vrata koja vode u drevnu tamnicu. I vidi vraga, ogroman vrata puna čudnih simbola stvarno postoje u podrumu, no da bi se spustili u tamnicu moraju aktivirat lift za koji im treba poseban tip quartza.
Još jedanput situacija se čini beznadana pojavljuje se Agate, profesor Rusell i Tita.
Profesor prepoznaje da je lift zapravo jedan od njegovih ranijih izuma te kroz par clickova i mehaničkih trikova uspješno aktivira lift.
Sve je spremno vrijeme je za konačni obračun. Nakon što se probiju kroz horde mehaniziranih kratura tj. Archaism-e dolaze do zadnjeg kata gdje se suočavaju s pokovnikom Richardom.
Joshua posumnja da je netko izmanipulirao pukovnika Richarda i da je ovdje viša šila na djelu te pita pukovnika da li se sjeća kako je došao do artefakta i tko mu je otkrio lokaciju.
Pukovnik odmahne na to i kaže da je nebitno da li se on sjeća kako je dospio ovamo ili ne, bitna je samo realizacija plana čime Joshua potvrđuje svoje sumnje.
Estelle upita pukovnika što nastoji postići s time na što on kanačno otkriva svoje motive tj. da mu je cilj steći kontrolu nad Aureole i utjerati strah u kosti drugim nacijma kako više nitko nikad ne bi pokušao izvršit invaziju na Liberl
i da to radi jedino zato što je njihov otac Cassius koji je prije nekoliko godina s svojom taktičkom genijalnošću preokrenuo tijek rata u njihovu korist napustio vojsku.
U ovom trenutku još jednom izlazi na vidjelo genijalnost falcolma koji pa maker i u 2D grafici savršeno pogađaju doživljaj i izrac lica antagonista na kojem se može vidjeti tuga i nesigurnost dal je ovo što radi ispravno:
Ali izgleda da će heroji ipak morati silom utuči malo razuma u pukovnika, koji prije početka borbe održi maestralan govor:
Konačno nakon što utuku malo razuma u pokuvnika i kada se čini da je sve gotovo aktivira se misteriozni artefakt i...tatata divovski robot zato jer jebeš takav kraj u rpg igri ako se na kraju ne zaredaju bar 3 boss borbe zaredom:
Nedugo nakon što drugi put odalame robota ovaj se opet digne... -_- ono daj više krepaj . Heroji koji su na rubu snaga vide da imaju malo šanse da iz ove situacije izvuku živu glavu, no još jedanput na vidjelo izlazi sindrom pokajnika. Pukovnik Richard se spriječi između robota i heroja te prihavati svoju sudbinu i odluči kupit vremena da heroji pobjegnu. Međutim ostavit nekoga takovoj okrutnoj sudbini nije nešto što priliči Estelle i Joshui, no kako nemaju snage da se treći put direktno sukobe s Reverie-om (robotom/Archaism) pokušaju brzo smisliti plan, ali bezuspješno no na sreću i veliko oduševljenje svih osim Estelle pojavljuje se legendarni bracer kojeg svi kroz igru dižu u nebesa i hvale te rješava situaicju i krade show...Kliše na najaće.
Double post, al jbg dosegnuo sam u prethodnom postu limit od 65535 znakova
Spoiler Part 2.
Incident riješen, svi sretni i zadovoljni odlaze proslavit uspješan pohod. Po povratku na površinu kraljica odluči da se idući dan organizira svečanu proslava za heroje.
Idući dan heroji prvo svraćaju do guilda kako bi Estelle i Joshua konačno i potpuno zasluženo dobili status Senior Bracera te im nakon toga priopćava da se vraća u vojsku kako bi uveo red i počisti kaos koji je nastao u njegovoj odsutnosti.
No dobro šta je tu je, vrijeme je da se svi konačno malo opuste , a možda i da Estelle i Joshua dobe taj dugo očekivani trenutak privatnosti. netom prije nego izrazi svoje osječaje Estelle se uspaniči i odleti po sladoled kako bi si kupila vremena da smisli izliku za kaos koji je netom prije prouzročila. Dok čeka njen povratak Joshua čeka na klupi u susret mu priđe profesor Alba (učenjak i arheolog kojeg su ranije spasili) koji se "slučajno našao u prolazu" . Joshua uputi oštar pogled i upita profesora tko je on zapravo i što želi našto profesor otrkije svoj pravi identitet:
Nedugo nakon toga profesor nestaje bez traga ostavivši sirotog Joshu-u u psihičkom rasulu. Nedugo nakon toga vraća se Estelle s sladoledom i usput susretne profesora za kojeg ni ne sluti da je zapravo on glavni antagonist i taj koji je isprao mozak vođi Capua Bandita, Gradonačelniku Ruana, a bogami i pukovniku Richardu i da je sve zlo koje iz je zapalo kroz priću njegovih ruku djelo (iako većinom kroz indirektno djelovanje).
Estelle razmjeni par riječi s profesorom i pozdravi se jer kaže da ako ostane još koju minutu da će se sladoled otopiti...
Vrativši se Joshui koji se u međuvremenu uspio sabrati nastavljaju uživati u sladoledu te se po zalasku sunca vračaju u dvorac. Dok čekaju večeru Estelle odlazi razgovorat s Scherom te konačno otvoreno priznaje da gaji osjećaje prema Joshui i traži Scheru za savjet međutim savjet koji dobije joj baš nije po volji xD , pa ipak odluči potražit Joshu-a i i porazgovarat s njime.
I dok se šeta hodnicima dvorca začuje poznatu melodiju usne harmonike te slijedeći zvuk odlazi na balkonsku terasu gdje nalazi Joshu-u koji joj govori da je konačno spreman pričati o svojoj prošlosti i da se pripremi jer istina nije ugodna uhu.
Otkriva da je on zapravo atentator, ali ne svojom voljom nego da ga je takvim učinio zli čarobnjak koji se prvotno ponudio da mu pomogne nakon tragedije u kojoj je bio istraumatiziran do te mjere da je zaboravio govorit već je samo mogao svirat usnu harmoniku .
Međutim čarobnjak je za njega imao druge planove i iako mu je omogućio do ponovno govori "oblikovao je njegovo srce o srce hladnokrvnog ubojice" te da je jednog dana od čarobnjaka dobio zadatak da ubije vrhunskog bracera, Estelliong oca Cassius-a Brighta, međutim da nije uspio u tome i kako mu je lice viđeno postao je prepreka za čarobnjaka koji je poslao druge ubojice da ubiju njega i prikriju tragove.
Međutim u pomoć mu je priskočio upravo čovjek kojeg je došao ubiti i nakon što je otjerao ubojice odnio je dječaka u svoj dom. I tako zapravo počinje radnja ovog remek djela bez premca. I bogami nakon ove priće suze su tekle u potocima, ne znam dal je itko tko je prošao ovu scenu uspio ostat ravnodušan.
Estelle mu u svojem stilu kaže da što je prošlosti nije bitno te da ga voli . No svjestan da njegova prisutnost predstavlja opasnost za Estelle daje joj poljubac, a usput i sedativ kako bi je spriječio da ga zaustavi u odlasku... .
@kabegami konačno mislilio sam da nikad neću dovršit tekst, još uvijek sam u šoku kolko je ova igra dobro napravljena da sam ovakav drlog mogao napisat iz glave...strašno. A još strašnije je da bar trečinu toga nisam spomenuo. Kad bi išao skroz detaljno pisat vjv. bi tjedan dana imao šta pisat. Uzmem pauzu pa bacim još van spojlera generalne dojmove...
A i evo da podijelim wallpapere i art koji sam dobio kad sam kupio igre na gog-u,
Ovo nije spoiler samo ima toga pa urednosti radi stavljam u spoiler tagove