Na ovoj slici sam je doživio kao ironičnu. Voli samo sebe, svoje lutke, projekte i one ljude kojima može manipulirati jer se samo želi igrati (sjeti se samo kako je mučila Kea-u jer je znala da će izgubiti kontrolu i oformiti Sept-Terriona).
Rekao bih da se mogu povući paralele između Mariabell i Weissmanna ali one nisu toliko izražene.
Ponajprije njihovi porivi. Weissmann je bio opsjednut moći, bio je egoističan, ohol i zao.
Mariabell je samo opsjednuta znatiželjom, poput znanstvenika koji ne preza nit pred čim da se domogne riješenja (ili pak bilo kakve reakcije). Zato bih rekao da je u tome također slična Novartisu (Anguis no.VI) koji nije prezao nit pred čim da završi gordias class mechove, iako su svi testni subjekti umirali. Mislim da i Mariabell funkcionira po istom principu, jer je pogurala Demiourgos do krajnjih granica ali ipak se povukla kada se sve počelo raspadati.
S tim da je puno pragmatičnija i rekao bih inteligentinija od Weissmanna. Ima kočnicu, samokontrolu i puno širu viziju onoga što želi.
Plot twist... još dan danas se od toga oporavljam. Igra je izvela čudo. Nešto kao Nier Automata ali puno kompleksnije. Cijela igra je laž, zapravo iluzija stvarnosti. Svi su pijuni u toj igri i opet je na čelu svega Mariabell i Ouroboros.
Kad sam tek shvatio da se radi o takvom twistu, pomislio sam zašto Kea jednostavno nije izbrisala Mariabell iz postojanja. No to je ipak puno kompleksnije budući da je upravo Mariabell bila ključna za rekreiranje Keainih moći. Što znači da je ipak morala slijediti neke smjernice jer bi se u protivnom timeline urušio. Kea je MORALA postati Azure Demiourgos kako bi mogla napraviti reset.
Primjetne su neke oscilacije, recimo Black Auction gdje Mariabell kaže da unatoč tome što Kea nije završila u njezinom vlasništvu ipak sve napreduje onako kako je zamislila.
Zanima me koliki je učinak "reset" imao na svijet, moguće puno širi od granica Crossbella.
Što se tiče Guentera, sviđa mi se detalj gdje ga Lloyd pita što zapravo želi kad uskrsne D. Sav se zbuni, niti sam ne zna svrhu svog vjerovanja. Odnosno, sama ideja vjerovanja je zapravo vjera. Paradoks.
Tako da se slažem, savršena igra koju ovaj sitni detalj nikako ne može pokvariti.
Nego, jesi porazio Arianrhod ili si joj samo uništio šljem?
Sviđa mi se jako kako su superbossa ubacili kao storyline bossa.
Ujedno, ona je možda i najsnažniji boss protiv kojeg sam se ikad (pokušao) boriti.
Brzo igraj Cold Steel... ima materijala za eseje.