chono7 Kada netko kaze da nedostaje sadrzaja, onda se bojim da nije shvatio poantu igre.

Nisam rekao da je nedostajalo sadržaja, već da me je od igranja odbio pust grad, sa par pješaka i tu i tamo ponekim autom. Za "open world" igru u otvorenom gradu, to je bitan minus. No opet, kako je Zero i objasnio, sasvim razumljiv minus ako se igralo na konzolama.

Na PC-u je to bila igra ispred svog vremena.Bas neki engine sa onim ostrim texturama.U usporedbi sa GTA 3 koji je na likovima imao nekoliko poligona vise nego minecraft Mafia je bila druga galaxija.A sjecam se isto usporedbe San Andreas sa PCa i onaj sa konzole..pa to nije ista igra.

A sta se tice ovih wekyevih laprdanja i opcenito ljudi koji krivo tumace igru pa joj pod minus guraju sadrzaj..kakav jebeni sadrzaj..Zato je Mafia 2 svojevremeno bila jedna od najpodcjenjenih igri generacije jer "novinarcic" iz IGNa i slicnih drloga igra igru imajuci u svojoj glavi shvacanje da igra open world igru ili GTA. Mafia je linearna igra bez obzira na prostranstvo grada.Ne izlazis iz safehousa birajuci si misiju pod slovom koje zelis i kad zelis,nego iz cut scene ides u misiju,obavis je i ulazis u cut scenu..doslovno ima misije gdje ganjas nekog npr. i kad to obavis,zamraci se ekran krece cut scena i prebacen si na drugu radnju i mjesto.Nema voznje natrag,skretanja sa puta,sporednih aktivnosti pa nazad u safehouse kad zelis.

Sasvim je u redu cijeniti Mafiu i sve ono što je predstavljala (i pokušavala) u ono vrijeme, ali GTA 3 je jedna od najvažnijih igara u povijesti industrije i meni osobno miljama zabavnija od svih Mafia zajedno.

I to je u redu, jer je GTA zaista takav, zajebancija po gradu i zabava. Mafia je ipak malo ozbiljnija igra gdje je stavljen naglasak na pricu.
U Mafiji neces izaci na ulicu, pokrasti 10 auta, ubiti 50 ljudi, oteti avion i vratiti se u gajbu kako bi promjenio odjecu.

Upravo tako,zato sam napisao da te 2 igre nemaju sta trazit u istoj recenici.Ono sta GTA ima mafia nema i obrnuto.

Nadam se da će svi koji nisu odigrali Mafia 2 sad to učiniti i shvatiti kako je dobra ta igra. Drinking rum and Coca Cola...

Ono što me je u Mafia 2 fasciniralo je što nema glorifikacije nasilja i krimilanog načina života. Baš suprotno, masu stvari se u igri izdešava što pokazuje surovu realnost i posljedice odabira takvog života.

Igra na PS4 ima gadnih tehničkih problema. Šteka gadno, trza, framerate pada. Valja čekati patch. Čak animacije trzaju.

Flipper
    To je zato jer smo se cigancili za besplatnu verziju. Bolju verziju moramo kupiti.

Koji to mora biti stupanj nesposobnosti kad ti se ni remaster last gen igre ne vrti kako treba lol

Čekam trilogiju da se popeglaju te dječje bolesti.

A zanimljivo je da remaster izgleda losije od originalne PC verzije iz 2010e samo da bi uspjelo naganjat 60 Fps-a

@viper89 da bar! 😁 Da je Rockstar napravio rdr2 u stilu Mafije bio bi remek djelo. To je zapravo jako dobra usporedba.

19marksman89 I to vjerojatno još bez PhysX ili nekih zamjenskih efekata (moram pogledati analizu, makar me prvenstveno zanima remake jedinice). Ako ništa drugo, Mafia igre imaju neku konzistentnost, većinom ih je bolje igrati na računalu ako se već može.