Ne nužno. Ne znam o kojem broju potencijalnih kupaca se radi, ali vjerujem da ima dovoljna masa ljudi koja će cijeniti što vjerniji remake. Iz današnje perspektive Mafia 1 je u mnogočemu zastarjela igra, ali napraviti hrpu filera jednostavno nema smisla. DLC-i za Mafiju 2 su bili baš drljavi i to nije dalo neki značaj inače kratkoj igri, pa smatram da bespotrebni sadržaji nisu potrebni ni u Mafiji 1.

Znaci daj mi samo main misije iz jedincie s onakvom grafom sa slika i nista mi ne treba, nikakav dodatan sadrzaj.

DarkPunisher To sad misliš. Ako možeš, probaj još jednom igrati orginal prije Remakea. Praktički je neigriv.

weky to je tako sa svakim rimejkom. ili napravi kao Capcom sto je ucinio sa resi 2 (mislim da je trebao jos i vise, al' ajd) ili nikako. Tresla su se brda i oko Medievil, Spyro, Crash, Shadow of C rimejka pa se rodio mis. Tako ce biti i sa Tony Hawk, a bome i sa mafijom. Stvarno mi nije jasno kako se ljudima da biti nahajpano na igre koje i kada su tada izasle nisu bile bog zna sta osim Shadow-a koji se s rimejkom nije apsolutno nista na bolje promjenio, osim graficki...

sad samo cekam ponovo zazivanje legend of dragon-a, dino crisis-a i legacy of kain-a...

weky kakvi standardi,kakav sadrzaj o cemu ti pises 😂😂😂. Sta ti u istoj recenici rade Mafia i GTA 3?!

maverick Mislim da je Legend of Dragoon toliko spominjan na forumu da se jednostavno mora na kraju dogoditi, lmao.

Zero zelim im iskreno od srca da najave taj rimejk i da izadje sto prije. meni je evo mrsko pogledati o kakvoj se to igri uopce radi, ali cim svi vole, znam da ja necu...

U prvoj mafiji samo da malo popune grad ljudima i prometom i bit će puno bolje. Original je bio prepust. Čak je jedan Driver na PS1 imao gušći promet na ulicama. Doduše, puste ulice je imao i LA Noire pa je opet bio odlična igra, čak i danas sa njegovim remasterom.
          BTW, 17.:46 je, a Mafije još uvijek nema na UK Storu za kupiti, koji klinac?

Promet ti je vjerojatno bio smanjen jer si igrao verziju za pezante.

Ovo su bile glavne "specifičnosti" konzolaških verzija:

Why It Sucks (PlayStation 2, Xbox Versions Only)

Significantly dumbed-down textures.

Lost Heaven itself is more scaled down and less open-world to accommodate the PlayStation 2's limitations.

Long loading screens.

The gameplay is frequently interrupted by loading screens, especially when driving from one part of Lost Heaven to another.

Poor framerate.

The in-game cutscenes are replaced with pre-rendered cutscenes, which are extremely grainy.

Poor controls, especially for the on-foot shooting sections.

The Xbox port does not support 480p mode, which was extremely rare.

There are less modes in the menu, like Free Ride Extreme (replaced by the Racing mode below).

Redeeming Qualities

Adds one thing that was cut from the original PC version: A racing mode, which you can think as Need for Speed or Gran Turismo in the 30's (with every available car from the storyline, including a cut monster truck).

The sound is still adequate

Zero Promet ti je vjerojatno bio smanjen jer si igrao verziju za pezante.

Yap, Na PS2 sam počeo igrat. U to vrijeme imanje PCa je bila znanstvena fantastika za mene i moj nepostoječi budžet.

Mafia remake ne treba prilagodbu danasnjim "standardima". Zasto to mislim? Zato sto je igra zamisljena i realizirana, u skladu s ondasnjim vremenom, da bude donekle realna.
            Kada netko kaze da nedostaje sadrzaja, onda se bojim da nije shvatio poantu igre.
            Mafia je imala ili jos ima prekrasan vozni model. Zapocnes misiju, vozis se Lost Heavenom, rucno mijenjas brzine, moras stati na semaforima, moras postovati pravila prometa, dati zmigavac, voziti po propisima i imas svoj vozni park. Misija zapocne, prode vrijeme dok je igras, vratis se gotovo u noc i stavis Tommya na pocinak. Ujutro odes do bara, ulazis u zadimljen prostor i pozdravljas ekipu, te zapocinjes novu avanturu. Igra je imala dusu i vecu realnost od mnogih danasnjih, jer je devovima bilo stalo do tih detalja. I da, Mafia je imala i ima svoju specificnu publiku.

chono7 Kada netko kaze da nedostaje sadrzaja, onda se bojim da nije shvatio poantu igre.

Nisam rekao da je nedostajalo sadržaja, već da me je od igranja odbio pust grad, sa par pješaka i tu i tamo ponekim autom. Za "open world" igru u otvorenom gradu, to je bitan minus. No opet, kako je Zero i objasnio, sasvim razumljiv minus ako se igralo na konzolama.

Na PC-u je to bila igra ispred svog vremena.Bas neki engine sa onim ostrim texturama.U usporedbi sa GTA 3 koji je na likovima imao nekoliko poligona vise nego minecraft Mafia je bila druga galaxija.A sjecam se isto usporedbe San Andreas sa PCa i onaj sa konzole..pa to nije ista igra.

A sta se tice ovih wekyevih laprdanja i opcenito ljudi koji krivo tumace igru pa joj pod minus guraju sadrzaj..kakav jebeni sadrzaj..Zato je Mafia 2 svojevremeno bila jedna od najpodcjenjenih igri generacije jer "novinarcic" iz IGNa i slicnih drloga igra igru imajuci u svojoj glavi shvacanje da igra open world igru ili GTA. Mafia je linearna igra bez obzira na prostranstvo grada.Ne izlazis iz safehousa birajuci si misiju pod slovom koje zelis i kad zelis,nego iz cut scene ides u misiju,obavis je i ulazis u cut scenu..doslovno ima misije gdje ganjas nekog npr. i kad to obavis,zamraci se ekran krece cut scena i prebacen si na drugu radnju i mjesto.Nema voznje natrag,skretanja sa puta,sporednih aktivnosti pa nazad u safehouse kad zelis.

Sasvim je u redu cijeniti Mafiu i sve ono što je predstavljala (i pokušavala) u ono vrijeme, ali GTA 3 je jedna od najvažnijih igara u povijesti industrije i meni osobno miljama zabavnija od svih Mafia zajedno.

I to je u redu, jer je GTA zaista takav, zajebancija po gradu i zabava. Mafia je ipak malo ozbiljnija igra gdje je stavljen naglasak na pricu.
              U Mafiji neces izaci na ulicu, pokrasti 10 auta, ubiti 50 ljudi, oteti avion i vratiti se u gajbu kako bi promjenio odjecu.

Upravo tako,zato sam napisao da te 2 igre nemaju sta trazit u istoj recenici.Ono sta GTA ima mafia nema i obrnuto.

Nadam se da će svi koji nisu odigrali Mafia 2 sad to učiniti i shvatiti kako je dobra ta igra. Drinking rum and Coca Cola...

Ono što me je u Mafia 2 fasciniralo je što nema glorifikacije nasilja i krimilanog načina života. Baš suprotno, masu stvari se u igri izdešava što pokazuje surovu realnost i posljedice odabira takvog života.

Igra na PS4 ima gadnih tehničkih problema. Šteka gadno, trza, framerate pada. Valja čekati patch. Čak animacije trzaju.